Görüş Bildir
Haberler
Christian Eriksen 8 Ay Sonra Sahalara Döndü! Christian Eriksen Kimdir? Eriksen Nereli, Kaç Yaşında?

Christian Eriksen 8 Ay Sonra Sahalara Döndü! Christian Eriksen Kimdir? Eriksen Nereli, Kaç Yaşında?

EURO 2020'de oynanan Danimarka - Finlandiya maçı esnasında forma giyen Christian Eriksen, bir süreliğine kalbi durarak tüm sevenlerine korku dolu anlar yaşatmıştı. Sağlık sorunları nedeniyle kariyerine ara veren Christian Eriksen, 8 ay sonra Premier Lig maçıyla yeşil sahalara geri döndü. Christian Eriksen'ın sağlık durumu ve kariyeri, birçok futbolsever tarafından merak edildi. Peki Christian Eriksen kimdir? Eriksen nereli, kaç yaşında? Christian Eriksen iyileşti mi? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2020 turnuvası B grubu takımlarından Danimarka-Finlandiya maçında forma giyen futbolcu Christian Eriksen, maçın 42. dakikasında taç atışından gelen topa vurduğu sırada aniden yere yığılmıştı. Bir süreliğine kalbi duran Eriksen, milyonları çok üzmüştü. İlk müdahaleyi takım arkadaşı aynı zamanda kaptan olan  Kjaer yapmıştı. Yaklaşık 20 dakika kalp masajı yapılan Eriksen, sedye ile oyun alanının dışına taşınarak en yakın hastaneye gönderilmişti. Eriksen, hastaneden takım arkadaşlarını arayarak maça devam etmelerini istemişti. Kariyerine ara vermek zorunda kalan Christian Eriksen, 8 ay sonra yeşil sahalara geri döndü. Peki Christian Eriksen kimdir? Eriksen nereli, kaç yaşında? Christian Eriksen iyileşti mi?

Christian Eriksen Kimdir?

Christian Eriksen Kimdir?

Christian Dannemann Eriksen 14 Şubat 1992 tarihinde Middelfart, Danimarka'da dünyaya geldi. Serie A takımlarından Inter Milan'da forma giyen Danimarkalı millî futbolcudur. Danimarka millî futbol takımı ile ilk maçına Mart 2010'da çıkan Eriksen, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen en genç futbolcu olmuştur.

Danimarka 17 yaş altı millî takımına Temmuz 2007'de çağrılan Eriksen, ve 31 Temmuz'da millî formayı ilk kez giydi. 2008 yılında 16 maçta 9 gol atınca, Danimarka'da Yılın Futbolcusu ödülünün U-17 kategorisinde kazandı. Eriksen ayrıca, 2008 Danimarka'da Yılın Genç Yeteneği ödülüne aday gösterilen dört futbolcudan biri olsa da, ödülü kazanan Mathias Jørgensen oldu. Şubat 2009'a kadar 17 yaş altı millî takımında 27 kez forma giyen Eriksen, ayrıca Danimarka 18 yaş altı millî takımında da 8 maça çıktı.

Turnuvanın En Genç Oyuncusu!

Turnuvanın En Genç Oyuncusu!

Danimarka millî futbol takımının ilk kez Şubat 2010'da kadroya çağırdığı Eriksen, millî futbol takımının formasını ilk kez, 18. doğum gününden yalnızca birkaç hafta sonra, 3 Mart 2010'da Avusturya ile yapılan hazırlık maçında giydi. Böylece, Harald Nielsen ve Michael Laudrup'tan sonra ülkesi için oynayan üçüncü en genç futbolcu oldu. 28 Mayıs 2010'da teknik direktör Morten Olsen tarafından ilan edilen 23 kişilik 2010 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alınan Eriksen, Japonya ve Hollanda ile oynanan grup maçlarında forma giyerek turnuvanın en genç oyuncusu oldu. Ancak, Danimarka gruptan çıkmayı başaramadı.

Christian Eriksen, EURO 2020'de yaşadığı büyük talihsizlik sonrası Serie A ekibi Inter'den ayrılmak zorunda kalmıştı. Ancak ısrarla futbola devam etmek istediğini belirten Eriksen, Premier Lig ekibi Brentford ile 6 aylığına sözleşme imzaladı.

Premier Lig'de Brentford'ın Newcastle United'ı konuk ettiği maçın ikinci yarısında Eriksen oyuna girdi. 52. dakikada Mathias Jensen'in yerine oyuna dahil olan futbolcu, yaklaşık 9 ay sonra ilk kez resmi bir maçta süre aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Beş Dakikalığına Dünyadan Ayrıldım...''

"Beş Dakikalığına Dünyadan Ayrıldım...''

Yaşadığı talihsiz rahatsızlıkla ilgili olarak İngiliz basınına konuşan Eriksen, 5 dakika dışında her şeyi hatırladığını belirtirken 'Beş dakikalığına dünyadan ayrıldım. Beş dakika dışında her şeyi hatırlıyorum. Daha sonra beş dakika sürdüğünü söylediler. En son topun benden dışarı gittiğini hatırlıyorum, top dizime çarptı ve ondan sonra ne oldu hatırlamıyorum. Sonra uyandım, etrafımda insanlar vardı, göğsüme bir şey bastığını hissettim ve nefesimi geri kazanmaya çalıştım.' diye konuştu.

FIFA Fair Play Ödülü!

FIFA Fair Play Ödülü!

Eriksen'in kalp krizi geçirdiği anlar, tüm izleyenleri derinden etkilerken Danimarkalı futbolcular ve sağlık ekibinin gayretleri büyük takdir toplamıştı.

Eriksen'in rahatsızlık geçirdiği anlarda çember oluşturarak görüntü alınmasını engelleyen Danimarkalı futbolcular, gözyaşları içinde takım arkadaşlarının iyileşmesini beklerken sağlık ekibi de kalbi duran Eriksen'i hayata döndürmek için büyük çaba sarf etmişti.

FIFA Fair Play Ödülü'nün sahibi, Danimarka Milli Takımı ve takımın sağlık ekibi olmuştu.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın