Görüş Bildir
Haberler
LGS
2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman Yapılacak?

2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman Yapılacak?

Müge Kakşi
22.01.2021 - 16:02

Bugün ara tatile giren milyonlarca öğrenci, Bakan Selçuk'un açıklamasına göre 15 Şubat Pazartesi Günü 2. dönem derslerine tekrardan başlayacak. 8. Sınıf öğrencileri ise 2. dönemin yaklaşmasıyla Liselere Geçiş Sınavının ne zaman yapılacağına dair araştırmalara başladı. 2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liselere Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Liselere Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Liseye Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen LGS sınavının tarihleri belli oldu. Corona virüs nedeniyle öğrenciler, EBA TV üzerinden uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. Mili Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonrası kontenjanlar, kayıt bölgeleri hakkında çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020/2021 eğitim öğretim yılı takvimine göre LGS sınavı 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl içerisinde LGS sınav başvuruları corona virüs tedbirleri kampsamında sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi. Sınava girecek olan öğrencilerin sınav giriş yerleri e-Okul üzerinden sınav tarihinden en az 1 hafta öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor. 

Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşacak olan LGS sınavı örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
7
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın