180 yıl önce İrlanda'da yaşanan kıtlık sebebiyle 1 milyondan fazla insan hayatını kaybetti. O süreçte İrlanda’ya yardım eden tek ülke, Osmanlı Devleti oldu. İrlanda'nın Drogheda şehrin simgesi ise ülkemize duydukları minnetin bir göstergesi olarak “Ay-Yıldız'.
Bir Türk'ün Drogheda şehrinde gerçekleştirdiği sokak röportajında konuşan bir kadın, sözleriyle izleyenleri duygulandırdı.

Kıtlık döneminde gelen yardımı anlatan kadın, bu bilginin okullarında anlatıldığını söyledi.

İşte o röportaj;
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Adamlara bir defa yardım etmişiz, direkt bir şehrin simgesini ay yildiz yapmislar, arap cöllerinden kaç asır kan dökmüşüz bir şükran göstergesi gördünüz mü hiç?
Yardım ettiğimiz unutmuyor minnet ediyor ama yardım edenin torunları kendi tarihinden bi haber :) aynen zaten cumhuriyet öncesi çöldü çok doğru.
çöl değildi ama bedevilerin adetlerini yapıyor ve halkı köle gibi sömürüyorlardı :) kadınlara yaptıklarını saymıyorum bile :d