Görüş Bildir
Haberler
Ziyaret Eden Turistlerin Asla Aklından Çıkmayan Dünyanın En Renkli ve Canlı 15 Şehri

Ziyaret Eden Turistlerin Asla Aklından Çıkmayan Dünyanın En Renkli ve Canlı 15 Şehri

Nihal
04.04.2023 - 07:33

Hayatın renkli yönlerine bir adım atmak isteyenler için dünya üzerinde renk cümbüşü yaşatan şehirler var. Bazı şehirler canlı pastel tonlarıyla, bazıları ise canlı neon renkleriyle sizi büyüleyebilir. Bu şehirlerdeki canlı renklerle dolu sokakları keşfetmek, yerel kültürü ve lezzetleri deneyimlemek için hazır olun. Gelin, renkli dünya turumuza başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şafşavan, Fas

1. Şafşavan, Fas

Mavi boyalı evleri ve dar sokaklarıyla ünlü olan Chefchaouen, Fas'ın kuzeyinde yer alır. Mavi boyaların evlerin içine sokan serin hava ve böcekleri uzak tuttuğuna inanılır.

2. Cape Town, Güney Afrika

2. Cape Town, Güney Afrika

Bo-Kaap, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde yer alan renkli bir semttir. Bu bölge, Malay ve Cape Malay kültürlerinin izlerini taşımaktadır ve evleri, sokakları ve duvarları canlı renklerle süslenmiştir.

3. Burano, İtalya

3. Burano, İtalya

Venedik lagününde yer alan Burano, renkli evleri ve el yapımı danteliyle ünlüdür. Evlerin rengi geleneksel olarak balıkçılık ve turizm sektörünü canlandırmak için kullanılır.

4. Buenos Aires, Arjantin

4. Buenos Aires, Arjantin

Buenos Aires'in liman bölgesi La Boca, canlı renkleri, tango müziği ve sokak sanatıyla ünlüdür. Evlerin boyaları yerel futbol takımı Boca Juniors'un renklerine saygı göstermek için mavi ve sarıdır.

5. Jaipur- Hindistan

5. Jaipur- Hindistan

Hindistan'ın pembe şehri olarak da bilinen Jaipur, turuncu, sarı ve pembelerin hakim olduğu renkli bir şehirdir. Şehir, eski yapıları, sarayları, kaleleri ve tapınakları ile ünlüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cinque Terre, İtalya

6. Cinque Terre, İtalya

İtalya'nın kıyı şeridinde yer alan beş küçük köyden oluşan Cinque Terre, pastel renkleriyle ünlüdür. Eski balıkçı kasabaları renkli evleri, dar sokakları ve nefes kesen manzaraları ile turistlerin gözdesidir.

7. Salvador, Brezilya

7. Salvador, Brezilya

Salvador, Brezilya'nın kuzeydoğu kıyısında yer alan ve ülkenin kültürel ve tarihi başkentlerinden biridir. Şehir, ünlü karnavalı, Capoeira dansı, Afro-Brezilyalı kültürü ve canlı renkli sokaklarıyla ünlüdür. Salvador'un renkli sokakları, Portekiz mimarisiyle birleşen Afrika mirasının bir yansımasıdır.

8. Charleston, Güney Carolina

8. Charleston, Güney Carolina

Charleston, Amerika'nın Güney Karolina eyaletinde yer alan tarihi bir şehirdir. Yapıları ve mimarisiyle ünlü olan bu şehir, göçmen İngilizler tarafından kurulmuş ve zaman içerisinde gelişerek bugünkü halini almıştır. İlk adı İngiltere Kralı 2. Charles onuruna ‘Charles Town’ olarak anılmış olsa da günümüzde şehrin adı Charleston evrilmiştir.

9. Kopenhag, Danimarka

9. Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, Danimarka'nın başkenti ve en renkli şehirlerinden biridir. Kopenhag'ın Nyhavn adlı bölgesi, renkli evleri ve liman manzarası ile en ünlü yerlerinden biridir. Burada, renkli evlerin önünde oturup, liman manzarasını izlemek ya da bir yat turu yapmak, şehrin atmosferini hissetmek için harika bir yoldur.

10. Wroclaw, Polonya

10. Wroclaw, Polonya

Wroclaw, Polonya'nın güneybatısında yer alan bir şehirdir. Wroclaw'da, rengarenk boyanmış olan barok tarzındaki kiliseler, gotik tarzındaki kuleler, renkli evler ve neoklasik tarzındaki binalar yer alır. Şehir ayrıca, çok sayıda köprüye sahip olduğu için '100 Köprü Şehri' olarak da bilinir ve bu köprüler, şehrin renkli manzaralarına katkıda bulunur.

Wroclaw ayrıca, her yıl düzenlenen 'Makroregional Flower Show' adlı festivali ile de ünlüdür. Bu festivalde, şehirdeki parklar ve bahçeler, çiçeklerle süslenir ve şehrin her köşesi, renkli bir görünüme kavuşur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Guanajuato, Meksika

11. Guanajuato, Meksika

Guanajuato, Meksika'nın merkezinde yer alan ve kolonyal mimarisi, renkli evleri ve tarihi sokakları ile ünlü bir şehirdir. Şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Guanajuato, adını yerel gümüş madenlerinden alır ve şehir merkezindeki birçok bina gümüş madenciliğinin zengin tarihine atıfta bulunur.

12. Longyearbyen, Norveç

12. Longyearbyen, Norveç

Norveç'in Svalbard bölgesinde yer alan Longyearbyen, dünyanın en kuzeydeki yerleşim yerlerinden biridir. Şehir, buzulların ve karın hakim olduğu bir bölgede yer almasına rağmen, ilginç renkler barındıran bir yapıya sahiptir. Evler, sokaklar ve binalar canlı renklerle boyanmıştır, bunun nedeni ise uzun ve karanlık kış mevsimlerinde renklerin insanlara neşe vermesi ve moral vermesidir.

13. St. John’s, Kanada

13. St. John’s, Kanada

St. John's, Kanada'nın doğu kıyısında yer alan Newfoundland ve Labrador eyaletinin başkentidir. Şehir, rengarenk evleri, dar sokakları ve tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir. Şehirdeki evlerin çoğu, pastel tonlarında boyanmıştır. Sarı, pembe, turuncu, mavi ve yeşil gibi canlı renkler, şehrin sokaklarına renk katmaktadır.

14. Balat, Türkiye

14. Balat, Türkiye

Balat, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan tarihi bir semttir. Semt, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Musevi ve Rum nüfusunun yaşadığı bir bölge olarak bilinir. Balat, sokaklarındaki tarihi yapılar, dar sokakları ve renkli evleri ile dikkat çeker. İçinizi sıcacık yapacak bu sokaklar, aynı zamanda İstanbul'un canlı ruhuyla birleşerek keyifli anlar yaşatır.

15. Notting Hill, İngiltere

15. Notting Hill, İngiltere

Notting Hill, Londra'nın batısında yer alan bir semttir. Semt, farklı kültürlerden, geçmişten günümüze kadar değişen mimarilerden ve insanlardan ilham alarak, sokakları ve binaları renkli tonlarla süslemiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

İtalya çok güzel ve 15. Notting Hill, İngiltere