Görüş Bildir
Haberler
Yolunmuş Gibi Görünen Saçlar Kaderiniz Değil! Elektriklenen Saçlar İçin A'dan Z'ye Bakım Tüyoları

Yolunmuş Gibi Görünen Saçlar Kaderiniz Değil! Elektriklenen Saçlar İçin A'dan Z'ye Bakım Tüyoları

03.12.2021 - 07:30

Genellikle ince telli ve kıvırcık saçlara sahip olanlarımızın kâbusu olan elektriklenme, maalesef bakımsız bir görünüme neden olabiliyor. Hele bir de hava serinse, yağmur yağıyorsa ve o tüylü atkı sürekli saçlara değiyorsa! Ancak dert etmeyin, pek çok sorun gibi elektriklenmenin de çareleri var. Saçlarınızın çok daha sağlıklı ve canlı görünmesi, birkaç saç bakım rutinine bağlı kalarak kısa zamanda ulaşabileceğiniz bir ayrıcalık. İşte, daha canlı saçlara kavuşup elektriklenme ve kabarmanın önüne geçmeniz için birkaç bakım tüyosu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saçlarınızı yerli yersiz taramayın!

1. Saçlarınızı yerli yersiz taramayın!

Kadınların çantası genelde dipsiz bir kuyu, içinde yok yok... Onlarca şeyin arasında bir de küçük bir tarak mutlaka bulunur ama eğer konu saç elektriklenmesinden kurtulmaksa yapmayın hanımlar! Saçlarınızı olur olmadık taramayın. Çünkü bu, hem saç dökülmenizi artırır hem de saçları yıpratır. Kuruyken saçlarınızı açmak ya da gün içinde daha düzgün durmasını sağlamak için eski sevgilinizden intikam alırcasına saç taramamalısınız. Bu sayede elektriklenmesini de azaltabilir, daha sağlıklı görünen saçlara bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

2. Tabii tarakları çöpe atmıyoruz!

2. Tabii tarakları çöpe atmıyoruz!

Saçlarımızı tabii ki tarayacağız ama duşta ya da sonrasında ıslakken taramak yeterli. Saçlarınızı ıslakken hem daha kolay tararsınız hem de kuru saça oranla daha az kırarsınız. Bu sayede kuruttuktan sonra tekrar taramanıza gerek kalmaz. Eğer saçlarınızı saçık bırakmak yerine toplamayı tercih ediyorsanız bu noktada taraktan biraz yardım alabilirsiniz. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, tarakların plastik olmaması. Çünkü malum, plastik taraklarla saçlarınızı taradığınızda çok daha fazla elektriklenir. Ahşap malzemelerden yapılmış tarakları tercih edebilirsiniz.

3. Maşa yaptıktan sonra saçlarınızı tarakla açmayın!

3. Maşa yaptıktan sonra saçlarınızı tarakla açmayın!

Maşa yaptıktan sonra saçlarınızı tarakla açmak, daha çok kabarmasına ve elektriklenmesine sebep olur. Genelde düz ve cansız saçları olan kadınlar, maşa yaparak daha dolgun bir görüntüye kavuşmak isteyebiliyor ama bu işlem sırasında tarak kullanırsanız saçlarınızın dolgun değil de saç baş kavgadan yeni çıkmış gibi görünmesi daha muhtemel! Başınızı öne eğerek saçlarınıza biraz saç spreyi sıkıp bukleleri parmaklarınızla açmayı deneyin. Böylece çok daha doğal ve bakımlı bir görünüm yakalayabilirsiniz.

4. Saç spreylerini böyle alalım!

4. Saç spreylerini böyle alalım!

Saçlar; sadece açık bırakıldığında değil, topuz ya da at kuyruğu yapıldığında da kabarıp elektriklenebiliyor. Bunun önüne geçmek içinse çok pratik bir yol var. Saçlarınızı toplarken çok değil, hafifçe sprey sıkarak yatışmasını ve daha düzgün görünmesini sağlayabilirsiniz. 'Hiç kabarmasın, heykel gibi dursun.' diyorsanız sprey işinin ayarını biraz kaçırabilirsiniz ama bu da doğal görünümün önüne geçer. Siz en iyisi şöyle 10-15 cm uzaktan hafifçe spreyinizi sıkın, at kuyruğunuzla ve topuk sesinizle ortalığın tozunu attırın!

5. Şampuan deyip geçmeyin, şampuan önemli!

5. Şampuan deyip geçmeyin, şampuan önemli!

Şampuan seçerken en önemli olan şeylerden biri, saçınızın yapısına göre olması. 'Aman, hepsi yıkıyor işte, alayım geçeyim!' diye düşünerek şampuan alırsanız elektrikli ve bakımsız saçlar, kaderiniz oluverir. Boyalı, yıpranmış, fazla işlem görmüş, kuru ya da yağlı saç tipinize göre seçebileceğiniz birbirinden farklı birçok alternatif var. Kendi saç tipinize göre şampuan seçtiğinizde ve belli bir saç bakım rutini oluşturduğunuzda farkı kendi gözlerinizle de görebileceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saçlarınızı sıcak sudan mümkün olduğu kadar uzak tutun!

6. Saçlarınızı sıcak sudan mümkün olduğu kadar uzak tutun!

Duş alırken saçlar konusunda yapılan en büyük yanlışlardan biri de sıcak suyla yıkamak ve durulamak. Eğer yaz-kış sıcak suyla duş alan biriyseniz bu sizin için biraz zorlayıcı olabilir ama en azından duştan çıkmadan önce saçlarınızı soğuğa yakın ılık bir suyla durulayın. Çünkü sıcak suyla saçları yıkamak; nemini kaybetmesine, çabuk kurumasına ve kepeklenmeye neden olur. Saçlarınızın diplerindeki pul pul görüntünün en büyük sebebi de sıcak su olabilir! Zaten saç elektriklenmesini tetikleyen sebeplerden biri de nem kaybı. O halde n'apıyoruz? Saçlarımızı sıcak su ile yıkamıyoruz!

7. Duşta saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin!

7. Duşta saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin!

Tıpkı şampuan gibi saç kremi seçerken de saçınızın yapısına uygun olup olmadığını göz önünde bulundurun. Hâlihazırda yağlı saçlardan şikayet ederken bir de yağlı bir krem kullanmak, tüm gün ağırlaşıp saç derinize yapışan ve bakımsız görünen saçlarla dolaşmanıza neden olur. Bundan kurtulmak için saçlarınızı her gün yıkamak zorunda kalırsınız ki bu da saçlarınızı daha çok yıpratır ve elektriklendirir. Bakın, her şey birbiri ile bağlantılı! Yani saçlarınızın sürekli kabarmasından ve olur olmadık elektriklenmesinden şikayetçiyseniz ufak değişiklikler yaparak kalıcı çözümler üretebilirsiniz.

8. Duştan sonra saçlarınıza besleyici yağlar uygulayabilirsiniz!

8. Duştan sonra saçlarınıza besleyici yağlar uygulayabilirsiniz!

Uygun bir şampuanla saçlar yıkandı, bir güzel kremlendi, ıslakken tarandı ama daha bitmedi! Kurutmadan önce ya da sonra olması, kullandığınız yağa göre değişebilir ama mutlaka besleyici yağlarla saçlarınızın nemini desteklemeyi ihmal etmeyin. Argan, Hindistan cevizi ya da tatlı badem yağı gibi besleyici ve kurtarıcı yağları, saç tellerinizin ortasından uçlarına doğru uygulayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu yağları çok fazla kullanmamanız. Bir nohut kadar bile kullansanız etkisini kendiniz de fark edebilirsiniz. Üstelik de saçlarınız ahenkle dans ederken mis gibi kokar!

9. Duştan önce de saç bakımı yapmaya üşenmeyin!

9. Duştan önce de saç bakımı yapmaya üşenmeyin!

Yoğun bir tempoda çalışanlar için bazen 10 dakikalık duş süresi bile uzun gelebiliyor ama saçlar ihmal edilmemesi gereken bir konu! Bu sebeple haftada bir ya da iki kez saç maskesi uygulamanızı öneriyoruz. İçeriğine güvendiğiniz hazır saç bakım maskelerini satın alabilirsiniz ya da sadece Hindistan cevizi veya zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Tabii, miktarına dikkat ederek... Bu sayede saçınızın ihtiyacı olan nem desteğini sağlar ve yumuşacık saçlara sahip olursunuz. Unutmayın, nemli ve sağlıklı saçlar elektriklenmez!

10. Düzenli olarak kırıklarını aldırın!

10. Düzenli olarak kırıklarını aldırın!

Saç kırıklarınızı düzenli olarak aldırırsanız uçlarındaki karışık görüntüyü de ortadan kaldırabilirsiniz. Böylelikle elektriklenmesinin de önüne geçebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

kuru düz saç taranır heralde o da zaten elektriklenme problemi olmuyor. dalgalı ve kıvırcık saçı taramak zaten mümkün olmayan bişey, ölüm gibidir.