Görüş Bildir
Haberler
Göz Şekline Göre Kaş ve Göz Makyajı Önerileri

Göz Şekline Göre Kaş ve Göz Makyajı Önerileri

28.11.2021 - 08:00

Gözler, karşımızdaki kişide ilk dikkat ettiğimiz yerlerden. Özellikle biriyle tanışacağımızda, gözlerimizi makyajla taçlandırarak istediğimiz ilk izlenimi verebiliriz. Televizyonda veya sosyal medyada gördüğümüz göz makyajlarına kapılıp kendimizi makyaj malzemesi alışverişlerinde bulduğumuz çok olmuştur. Gel gelelim aynı makyaj malzemelerini kullanmamıza rağmen izlediğimiz videodaki gibi bir görüntü yakalayamadığımız çok oluyor. Bunun en önemli nedeni göz şekillerinin kişiden kişiye farklılık göstermesi. Yüzünüze bu alanın en yetenekli kişileri makyaj uygulasa bile, bu makyaj göz şeklinize uygun değilse size istediğiniz görüntüyü sağlayamaz. İşte bu yüzden göz şeklinize uygun kaş ve göz makyajı önerilerini sizin için hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küçük göz yoktur makyajsız göz vardır.

1. Küçük göz yoktur makyajsız göz vardır.

Küçük gözlüler genelde gözlerinin daha iri ve belirgin olmasını ister. Eğer siz de öyle istiyorsanız, bunu basit hileler ile gerçekleştirmeniz mümkün. Kaşlarınızı kavisli ve göz bitimine doğru incelecek biçimde şekillendirirseniz gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Kaşlarınız kavisli değilse üzülmeyin, ince uçlu kaş kalemi ile müdahale edebilirsiniz. Gözünüzün iç kısmına açık pembe ve nude tonlarında, dış kısımlarına ise koyu tonlarda far uygularsanız gözleriniz daha çekik ve iri bir görünüme sahip olur. Kaş kemiğinizin hemen altına aydınlatıcı kullanmaya özen gösterin. Püf noktalarından biri, gözünüzün kirpik diplerine kalem uygulamak ve sonrasında gözünüzün orta kısmından başlayarak kuyruklu bir eyeliner sürmek. İşte daha iri ve etkileyici göz makyajınız hazır!

2. Büyük gözlüler buraya!

2. Büyük gözlüler buraya!

Büyük gözleriniz varsa sizi herkes kıskanacaktır. Peki büyük gözlerinizi nasıl daha etkili hale getirebilirsiniz? Öncelikle belirgin gür kaşlara sahip olun. Seyrek kaşlara sahipseniz bir kaş farı edinin. Kaş kemiğinizin hemen altına ışıltılı aydınlatıcı sürebilirsiniz. İri gözleri ön plana çıkarmak için alt kirpiklerinizi bol maskara ile belirginleştirmeyi de unutmayın. Son olarak uygulayacağınız buğulu koyu renk far göz makyajınızı zirveye taşıyacak!

3. Bu tonlar badem gözlülere çok yakışacak.

3. Bu tonlar badem gözlülere çok yakışacak.

Badem gözlülerin, geniş ve hafif çekik göz yapısı ile genç ve etkileyici bir havası olur. Bu gözlere yapılacak ufak dokunuşlar sayesinde istenilen etki yaratılabilir. Öncelikle nude veya açık tonlarda, mat bir farı göz kapağınızın orta ve iç kısmına uygulayın. Göz bitimine doğru daha koyu bir far ile gölgelendirme yapın. Üzerine çekeceğiniz kuyruklu bir eyeliner'dan sonra kaşlarınızı güzelce tararsanız makyajınız tamamlanmış olacak. İşte bu kadar basit!

4. Göz kenarını vurgula ve çekik gözleri zirveye taşı!

4. Göz kenarını vurgula ve çekik gözleri zirveye taşı!

Çekik gözlere sahipseniz makyaj yaparken odak noktanız gözlerinizin dış kısmı olmalı. Size yönelen bakışları gözlerinize hoşluk katan o çekikliğe yönlendirmelisiniz. Makyaja, gözünüzün dış kısmına koyu renkte bir far uygulayarak başlayabilirsiniz. Uyguladığınız farı üçgen form alacak şekilde dağıtın. Gözlerinizi daha iri ve büyük göstermek isterseniz de göz kapağınızın katlanma çizgisine açık renkte far uygulayabilirsiniz. Göz şeklinizi ortaya çıkarmak için kaş hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz ve uzun bir eyeliner ile göz çekikliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

5. Birbirine yakın gözler bu tüyolar ile büyüleyecek.

5. Birbirine yakın gözler bu tüyolar ile büyüleyecek.

Gözleriniz birbirine yakın mı? Uygulayabileceğiniz makyaj tüyoları ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Kaşlarınızı düz taramaya dikkat edin ve gür kaşlardan uzak durun. Gözlerinizin arasındaki mesafeyi artırmak için göz pınarlarını aydınlatabilirsiniz. Bakışlarınızın etkisini artırmak istiyorsanız, far uygularken gözün orta kısmından dış kısmına doğru koyulaşan teknikleri uygulamalısınız. Eyeliner'ı göz pınarının biraz ilerisinden başlayarak çekmek de istediğiniz etkiyi yaratacaktır. Hadi hemen deneyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birbirine uzak gözlere mi sahipsiniz?

6. Birbirine uzak gözlere mi sahipsiniz?

Birbirinden uzak gözlere sahipseniz bazı hileler ile mesafeyi azaltmak mümkün. Öncelikle far ve kalem tercihlerinizi koyu renklerden yana kullanmaya özen gösterin. Birbirine yakın ve gür kaşlar tam sizin ihtiyacınız olan şey. Bunun için koyu renkte kaş pomadı alabilirsiniz. Göz pınarınızdan göz bitimine kadar uzunca bir eyeliner çekmek de gözlerinizi birbirine yakınlaştırır. Aynı zamanda içlere koyu renkte, dış kısımlara ise açık renkte far sürmek de istediğiniz görüntüyü yaratır.

7. Yuvarlak gözler koyu tonların efendisi olacak.

7. Yuvarlak gözler koyu tonların efendisi olacak.

Yuvarlak göz şekline sahipseniz far alışverişi yaparken tercihinizi koyu renklerden yana kullanmaya özen gösterin. Farınızı sürerken orta kısımda açık tonları, dış kısımlara doğru ise koyulaşan tonları kullanmanızı öneririz. Çekeceğiniz kuyruklu eyeliner ile gözlerinizi badem şekline kolaylıkla getirebilirsiniz. Yuvarlak gözlüler kavisli kaşlardan uzak durmalılar. Kaş makyajınızda kaşınızı doldurmaya özen gösterin ve yana doğru tarayın.

8. Düşük göz makyajında püf noktalar!

8. Düşük göz makyajında püf noktalar!

Düşük gözler yorgun bir görünüme sebep olabilir. Bunun önüne geçebilmek için göz pınarlarınıza, gözün orta kısımlarına ve kaşların altına uygulayacağınız kremsi parlak farlar ile gözlerinizi daha kalkık ve açık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Göz kapaklarınızı daha kalkık ve daha dinç göstermek isterseniz yoğun maskara kullanmanızı öneririz. Far sürerken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, göz kapağınızın katlanma çizgisine gölgeli far uygulaması yapmak olmalı. Ayrıca çekilecek kuyruklu eyeliner ile düşük gözlerinizde anında kalkık ve çekik bir görünüm yaratabilirsiniz.

9. Çukur göze sahipseniz gölgeli makyajdan uzak durun!

9. Çukur göze sahipseniz gölgeli makyajdan uzak durun!

Çukur göz yapısına sahipseniz öncelikle koyu far paletine veda edin. Kaşlarınızın altına orta tonlarda ve kirpik üstlerine açık renkte bir far uygulayabilirsiniz. Göz içlerinize beyaz kalem sürmeniz istediğiniz etkiyi yaratır. Maskara sürerken üst kirpiklere yoğun, alt kirpiklere daha hafif uygulamak da önemli. Kaş kalemi ile kaşlarınıza hafif bir kavis verebilir ve daha dikkat çekici bakışlara sahip olabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın