Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Cildinizden ve Parlamalardan Bıktınız mı? Cildinizi Kendine Getirecek En Etkili Bakım Tüyoları

Yağlı Cildinizden ve Parlamalardan Bıktınız mı? Cildinizi Kendine Getirecek En Etkili Bakım Tüyoları

25.10.2021 - 08:30

Cilt yağlanması ve beraberinde getirdiği parlama en zorlu cilt problemleri listesinin demirbaşı. Yağlanmanın en temel sebebi ise cildin fazla sebum üretmesi. Fazla sebum, beraberinde siyah nokta, tıkanmış gözenek ve akne gibi sorunları getiriyor. Cildin dengesi bozulduğunda da cilt daha fazla yağ üretiyor. Neyse ki cilt bakımınızda yapacağınız küçük değişikliklerle, kazanacağınız alışkanlıklarla ve evde hazırlayacağınız maskelerle yağlanmanın önüne geçebilirsiniz. Gelin, yağlanma ve parlamaya karşı en etkili bakım tüyolarına göz atalım.

Cildinizi kurutmayan bir temizleyici kullanın.

Cildinizi kurutmayan bir temizleyici kullanın.

Cilt bakım rutininin en önemli adımlarından birisi cildi temizlemek. Söz konusu yağlı ciltler olunca da bu adım daha önemli hale geliyor. Cildi sebum ve kirlerden arındırarak temizlemek oldukça önemli. Bazı kişiler ciltteki yağı tamamen temizlediğini düşünerek cildi kurutan ve sert yapılı temizleyicileri tercih ediyor. Ne yazık ki, bu oldukça yanlış bir bakış açısı! Cildi fazla kurutan bir temizleyici kullanıldığında cilt sebum dengesini korumak için daha fazla yağ üretiyor. Böylece cildin yağlanması artıyor. Yani cildinizin dengesini korumak için yıkadıktan sonra yüzünüzü kurutan temizleyicileri kullanmaktan kaçının.

Nemlendirme adımını atlamayın.

Nemlendirme adımını atlamayın.

Yağlı ciltli kişiler maalesef ciltlerinin neme ihtiyacı olmadığını düşünerek nemlendirici adımını atlayabiliyor fakat yağlı ciltlerin de nemlenmeye ihtiyacı var. Cildin sebum dengesinin sağlanması için nemlendirici kullanmak oldukça önemli. Yoğun yapılı nemlendiriciler yerine su bazlı ve matlaştırıcı etkili nemlendiricileri tercih edin. Yoğun nemlendiriciler gözeneklerinizi tıkayarak yağlanmayı arttırabilir.

Makyajınızı mutlaka temizleyin.

Makyajınızı mutlaka temizleyin.

Makyajı temizlemeden uyumak cilde en çok zarar veren şeylerden biri, özellikle de yağlı ciltlere! Temizlenmeyen ten makyajı ciltteki gözenekleri tıkayarak daha fazla yağlanmaya sebep oluyor. Bunun önüne geçmek için uyumadan önce makyajınızı mutlaka temizleyin. Makyaj temizlemek ise tamamen bir alışkanlık. Bu alışkanlığı kazandığınızda ne kadar yorgun da olsanız ya da zamanınız olmasa da makyajınızı temizliyorsunuz. Bu alışkanlığı kazanacağınızdan hiç şüphemiz yok!

Alkol içerikli toniklerden uzak durun.

Alkol içerikli toniklerden uzak durun.

Alkollü tonikler yağlı cilde sahip kişiler tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri de cildi kurutması. Bu tarz tonikler cildinizde sadece kısa süreli rahatlama sağlasa da uzun vadede cildinize zarar verir çünkü alkollü tonikler cildinizi bir anda kurutarak pH dengesini bozar. Cildinizi çok kurutması da mevcut cilt sorunlarınızın daha fazla kötüleşmesine sebep olur. Cilt yağlanmasının önüne alkollü toniklerle geçmeye çalışmak oldukça yanlış bir davranış olacak. Bu yüzden içeriğinde alkol denat olan toniklerden uzak durun.

Çift aşamalı temizlik yapın.

Çift aşamalı temizlik yapın.

Çift aşamalı temizlik, cildin ilk önce yağ bazlı bir temizleyiciyle ardından da su bazlı temizleyiciyle yıkandığı bir temizleme yöntemi. Bu temizleme önerisi yağlı ciltlerin gözünü korkutsa da korkmanıza hiç gerek yok. Bu temizleme şekli cildinizin yağ dengesini sağlayacak. Çift aşamalı temizlik, 'Yağ yağı çözer' yöntemiyle çalışıyor. Cildinizdeki yağı ilk önce yağ ile çözüp temizliyorsunuz, ardından da kalan kalıntıları su bazlı temizleyiciyle temizleyip cildinizdeki bütün kirlere veda ediyorsunuz! Bu yöntem cildinizi kurutmadan tamamen temizlediği için uzun vadede yağlanma sorununuzun azaldığını göreceksiniz. Bu metodu özellikle güneş kremi ve makyaj temizliği için kullanabilirsiniz.

Hamamelis ekstreli ürünleri kullanın.

Hamamelis ekstreli ürünleri kullanın.

Hamamelis yani cadı fındığı, yağlı ciltlerin derdine deva olacak türden bir bitki. Hamamelis genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılıyor. Özellikle de gözenek temizleyici, siyah nokta arındırıcı ve yağ dengeleyici ürünlerin içinde yer alıyor. Fazla sebum salgısını azaltarak yağlanma ve parlamayı azaltan etkin içeriklerden olduğu için cilt bakım ürünlerinde içinde hamamelis olanları tercih etmeniz yağlanmayı azaltmakta size çok yardımcı olacak.

Salisilik asit kullanın.

Salisilik asit kullanın.

Salisilik asit, yağlı ciltlerin çok seveceği içeriklerin başında geliyor. Bu asit, beta hidroksi asit olarak biliniyor, yani yağda çözünebilen bir asit çeşidi. Gözeneklere nüfuz ederek yağdan tıkanmış görüntüyü yok ediyor. Salisilik asidin cilde olan faydalarına daha detaylı bakmamız gerekirse, en önemli faydasının cildin yağ dengesini sağlaması olduğunu görüyoruz. Bunu yaparken haliyle gözenekleri temizleyip siyah nokta oluşumunun da önüne geçiyor. Sivilce ve cilt lekeleri üstünde de önemli bir etkisi var. Bu asit, cilt yüzeyini mikro düzeyde soyarak cilde etki ediyor. Bu yüzden dikkatli kullanmakta fayda var. Hassas bir cilde sahipseniz cildinizi tahriş edebilir. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan diğeri de güneş kremi kullanımı. Bu içeriği kullanırken yüksek faktörlü bir koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin.

Cildinizi ılık su ile yıkayın.

Cildinizi ılık su ile yıkayın.

Cildinizin yağ dengesini bozmamak için dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisi de cildinizi yıkadığınız suyun sıcaklığı. Çok sıcak ve çok soğuk sudan kesinlikle kaçınmanız gerekiyor. Sıcak su cildi kurutarak yağ dengesini bozar. Bunun sonucunda da cildinizdeki yağlanma artabilir. Soğuk su ise cildinizi kirlerden yeterince arındırmaz ve kılcal damarlara zarar verebilir. Cildinizi yıkarken ılık su kullanmak cildin nem dengesini koruduğu için doğru bir tercih olacak.

Evde doğal maskeler hazırlayın.

Evde doğal maskeler hazırlayın.

Evde hazırlayacağınız doğal yüz maskeleri cildinizin yağlanmasını ve parlamasını azaltacak. Cilt parlamanızı giderecek harika bir maske önerimiz var: parlamaya karşı etkili yeşil kil maskesi.

  • Bir yemek kaşığı yeşil kili, yarım yemek kaşığı ada çayını ve birkaç damla limon suyunu karıştırarak sürülebilir bir kıvam elde edin.

  • Temiz cildinize uygulayıp yaklaşık 15-20 dakika bekleyin.

  • Ilık suyla durulayıp nemlendiricinizi sürün.

  • Bu maske yeşil kille cildinizi matlaştırırken, ada çayı ile cildinizi yumuşatacak. Sonuçta yumuşak ve yağdan arınmış bir cilde kavuşacaksınız. 

Bir başka maske önerimiz ise fazla yağı emen beyaz kil maskesi.

  • Bir tatlı kaşığı beyaz kili, rendelenmiş yarım salatalığı, 1 tatlı kaşığı yulaf ununu, yarım çay kaşığı elma sirkesini ve yarım çay kaşığı balı karıştırarak temiz cildinize sürün.

  • Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra cildinizi güzelce arındırın.

  • Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

  • Beyaz kil, cildinizdeki fazla yağı emerken, elma sirkesi de antibakteriyel etkisiyle sivilce oluşumunu önleyecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın