Görüş Bildir
Haberler
Yılın Son Demlerine Girmişken İzlemeye Doyamayacağınız Başyapıtlar! IMDb Puanına Göre 2023'ün En İyi Filmleri

etiket Yılın Son Demlerine Girmişken İzlemeye Doyamayacağınız Başyapıtlar! IMDb Puanına Göre 2023'ün En İyi Filmleri

Beyza
23.09.2023 - 14:02

Yılın sonlarına yaklaşırken, sinema severlerin kaçırmaması gereken bir listeyle karşınızdayız. Yılın son döneminde kendinize bir sinema ziyafeti çekmek isterseniz bu liste tam size göre. IMDb puanlarına göre 2023'ün en iyi filmlerini sizler için derledik! Keyifli seyirler 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. A Good Person (2023)

20. A Good Person (2023)

IMDb: 7

Özet: Allison ve Nathan’ın evlenmek üzere olan mutlu bir çiftir. Onlar kusursuz gözüken hayatı, beklenmedik bir trafik kazasıyla alt üst olur.

Yönetmen: Zach Braff

Oyuncular: Florence Pugh, Morgan Freeman, Celeste O’Connor

19. Red, White & Royal Blue (2023)

19. Red, White & Royal Blue (2023)

IMDb: 7

Özet: Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ellen Claremont'un oğlu Alex Claremont-Diaz ve İngiltere Prensi Henry'nin pek çok ortak noktası vardır; yakışıklılık, karizma ve uluslararası popülerlik. Ama birbirlerini hor görmekten başka birbirlerine karşı bir şey hissetmezler. Bir kraliyet etkinliğinde ikisi arasında halka açık bir münakaşa başlayınca, bu hızla ABD-İngiltere ilişkileri için bir sorun haline gelir. Hasarı sınırlamak için ikisi aşamalı bir ateşkese zorlanır. Ancak Alex ve Henry bir dostluk geliştirmeye başlarken, içlerinde beklemedikleri bir şey kıvılcımlar saçar.

Yönetmen: Matthew Lopez

Oyuncular: Taylor Zakhar Perez, Nicholas Galitzine, Rachel Hilson

18. Extraction II (2023)

18. Extraction II (2023)

IMDb: 7

Özet: Extraction 2, zorlu bir görevle karşı karşıya olan paralı asker Tyler Rake'in hikayesini konu ediyor. Yaşadıklarından sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalan özel eğitimli paralı asker Tyler Rake, tehlikeli yeni bir görev için geri döner. Tyler’dan, acımasız bir gangsterin ailesini tutuldukları hapishaneden kurtarması istenir. Tyler kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirebilmek için, askeri ve stratejik becerilerini kullanmak zorunda kalacağı bir maceraya atılır.

Yönetmen: Sam Hargrave

Oyuncular: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa

17. Jesus Revolution (2023)

17. Jesus Revolution (2023)

IMDb: 7,1

Özet: Annesi Charlene tarafından büyütülen Greg Laurie ve bir grup genç, herhangi bir kurtuluş yolu ile gerçeği yeniden tanımlamak için güneşli Güney Kaliforniya'ya gider. Burada tesadüfen karizmatik bir hippi sokak vaizi olan Lonnie Frisbee ve kilisesinin kapılarını dolaşan bir gençliğe açan Papaz Chuck Smith ile tanışır. Ortaya çıkan şey, Amerikan tarihindeki en büyük ruhsal uyanış olur.

Yönetmen: Jon Erwin, Brent McCorkle

Oyuncular: Joel Courtney, Anna Grace Barlow, Kimberly Williams-Paisley

16. Barbie (2023)

16. Barbie (2023)

IMDb: 7,2

Özet: Barbie, uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini konu ediyor. Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Ryan Gosling, Margot Robbie, America Ferrera

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

15. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

IMDb: 7,3

Özet: Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası, insanların dünyasını korumaya çalışırken kendilerini büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulan Kaplumbağa kardeşlerin hikayesini konu ediyor. Kaplumbağa kardeşler yıllar boyu insanların dünyasını korumak için çabalar. Artık normal gençler olarak kabul edelmek ve New Yorkluların kalbini kazanmak isteyen Kaplumbağa kardeşler, bu amaçla yola koyulur. Onlari yeni arkadaşları April O'Neil'in de yardımıyla gizemli bir suç örgütünü yenmeyş başarırı ancak çok geçmeden beklenmedik bir tehlike ile karşı karşıya kalırlar. Kamplumbağa kardeşler, üzerlerine salınan mutant ordusunu etkisiz hale getirebilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen: Jeff Rowe, Kyler Spears

Oyuncular: Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Hannibal Buress

14. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

14. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

IMDb: 7,3

Özet: Rol play oyunu Dungeons and Dragons'un beyazperde uyarlaması olan yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor. Büyüleyici bir hırsız ve bir grup maceracı, sorunlu işverenleri için basit olacaklarını düşündükleri bir hrsızlık için harekete geçer. Ancak kayıp bir kalıntının peşine düşen grup, kendilerini bir anda destansı bir soygunun içerisinde bulur. Soygun sırasında beklenmedik olaylar gerçekleştiğinde, işler tehlikeli bir şekilde ters gitmeye başlar.

Yönetmen: Jonathan Goldstein, John Francis Daley

Oyuncular: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page

13. Are You There God? It's Me, Margaret. (2023)

13. Are You There God? It's Me, Margaret. (2023)

IMDb: 7,4

Özet: 11 yaşındaki Margaret (Abby Ryder Fortson), New York City'deki hayatından koparılarak New Jersey'in banliyölerine taşınır ve yeni bir okulda yeni arkadaşlarıyla ergenliğin karmaşık ve çalkantılı sancılarını yaşar. Yönetmen: Kelly Fremon Craig

Oyuncular: Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams

12. Tetris (2023)

12. Tetris (2023)

IMDb: 7,4

Özet: Tetris, dünyanın en popüler video oyunlarından birinin dünyanın dört bir yanındaki hevesli oyunculara nasıl ulaştığının inanılmaz hikayesini anlatıyor. Henk Rogers, 1988'de TETRIS'i keşfeder ve ardından ikonik video oyununu kitlelere ulaştırmak için orijinal mucit Alexey Pajitnov ile güçlerini birleştirdiği Sovyetler Birliği'ne seyahat ederek her şeyi riske atar.

Yönetmen: Jon S. Baird

Oyuncular: Taron Egerton, Roger Allam, Toby Jones

11. BlackBerry (2023)

11. BlackBerry (2023)

IMDb: 7,4

Özet: BlackBerry, dünyanın ilk akıllı telefonunun hızlı yükselişinin ve feci çöküşünün hikayesini konu ediyor. Cep telefonlarının tarihi, herkesin iletişim kurma şeklini değiştiren bir telefon olan BlackBerry'nin icadı olmadan aynı şekilde anlaşılamazdı. Kıvrak zekalı Mike Lazaridis ve acımasız iş adamı Jim Balsillie, on yıldan kısa bir süre içinde büyük bir küresel başarıya dönüşecek olan şirketi yaratmak için bir araya geldi. İcat ettikleri telefon olan BlackBerry, hem işte hem de eğlence için hızla dünya çapında satılmaya başladı. Ancak şirket bir süre sonra, uyum sağlayamadıkları bir değişiklik olan akıllı telefonların ortaya çıkması nedeniyle düşüşe geçti.

Yönetmen: Matt Johnson 

Oyuncular: Jay Baruchel, Glenn Howerton, Matt Johnson

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Guy Ritchie's The Covenant (2023)

10. Guy Ritchie's The Covenant (2023)

IMDb: 7,5

Özet: Teğmen John Kinley, kendisine verilen Afganistan’daki son görevi yerine getirmek için yerel tercüman Ahmed ile bir araya gelir. Birlikleri devriyede pusuya düşürüldüğünde, sadece Kinley ve Ahmed, hayatta kalmayı başarır. Ahmed, bu sırada yaralanan Kinley’i zorlu arazide güvenli bir yere taşımak için kendi hayatını riske atar. İyileşip ABD topraklarına geri dönen Kinley, Ahmed ve ailesine vaat edildiği gibi Amerika'ya geçiş izni verilmediğini öğrenir. Arkadaşını korumaya ve borcunu ödemeye kararlı olan Kinley, yerel milisler onlara ulaşmadan önce Ahmed ve ailesini kurtarmak için savaş bölgesine geri döner.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Alexander Ludwig

9. Air (2023)

9. Air (2023)

IMDb: 7,5

Özet: Air, o zamanlar çaylak olan Michael Jordan ile Nike'ın yeni başlayan basketbol bölümü arasındaki, spor dünyasında ve çağdaş kültürde devrim yaratan oyunun kurallarını değiştiren inanılmaz ortaklığı gözler önüne seriyor. Bu dokunaklı hikaye, her şeyi tehlikede olan alışılmadık bir takımın kariyerini belirleyen kumarını, oğlunun muazzam yeteneğinin değerini bilen bir annenin tavizsiz vizyonunu ve tüm zamanların en iyisi olacak basketbol fenomenini takip ediyor.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Matt Damon, Viola Davis, Ben Affleck

8. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

8. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

IMDb: 7,9

Özet: Galaksinin Koruyucuları 3, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelen Koruyucular'ın hikayesini konu ediyor. Sevilen uyumsuzlar takımı Koruyucular, yaşananların ardından kendilerine Knowhere’de yeni bir hayat kurar. Ancak onların sakin yaşamı, Rocket’in çalkantılı geçmişinin izleri nedeniyle pek de uzun sürmez. Gamora’yı kaybetmesinin etkisinden çıkamayan Peter Quill, Rocket’in hayatını kurtarmak için takımı yeniden bir araya getirmeye karar verir. Bu görevin başarıyla yerine getirilememesi durumunda Koruyucular’ın sonu gelecektir.

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

7. Sound of Freedom (2023)

7. Sound of Freedom (2023)

IMDb: 7,9

Özet: Sounds of Freedom, hayatını çocukları küresel seks tacirlerinden kurtarmaya adamak için işini bırakan, Eski bir ABD hükümet ajanı olan Tim Ballard'ın hayatına odaklanıyor.

Yönetmen: Alejandro Monteverde

Oyuncular: Jim Caviezel, Bill Camp, Mira Sorvino

6. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)

6. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)

IMDb: 7,9

Özet: Görevimi Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken, kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. John Wick 4 (2023)

5. John Wick 4 (2023)

IMDb: 7,9

Özet: John Wick 4, büyük suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda olan John Wick’in hikayesini konu ediyor. John Wick, High Table olarak bilinen suç örgütünü yenmenin bir yolunu keşfeder. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce, dünya çapında güçlü ittifaklar kuran ve John'un eski arkadaşlarını düşmana çeviren yeni düşmanı The Marquis'le yüzleşmesi gerekiyor. John, hayatta kalmak istiyorsa becerilerinin sınırlarını zorlamak zorundadır.

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

4. OMG 2 (2023)

4. OMG 2 (2023)

IMDb: 8,1

Özet: Filmde basit bir adam, sevgi dolu bir baba ve şefkatli bir koca olan Kanti Sharan Mudgal'ın hikayesi anlatılır.

Yönetmen: Amit Rai

Oyuncular: Akshay Kumar, Pankaj Tripathi, Yami Gautam Dhar

3. Past Lives (2023)

3. Past Lives (2023)

IMDb: 8,1

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Yoo Teo, John Magaro

2. Oppenheimer (2023)

2. Oppenheimer (2023)

IMDb: 8,6

Özet: Fizikçi Julius Robert Oppenheimer'a 2. Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel liderliği verildiğinde, o ve eşi Kitty, Oppenheimer'ın çalışmasının sadece kendi hayatları üzerinde değil, tüm dünya üzerinde bu kadar etki edeceğini hayal edemezdi. New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarında, o ve ekibi, uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirmesinin ardından Oppenheimer 'atom bombasının babası' ilan edilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon

1. Spider-Man: Across The Spider-Verse (2023)

1. Spider-Man: Across The Spider-Verse (2023)

IMDb: 8,9

Özet: Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın