Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıla Sokaklarda Girerek Eğlenceyi Doruklarda Yaşamak İsteyenlere Rota Önerileri

Yeni Yıla Sokaklarda Girerek Eğlenceyi Doruklarda Yaşamak İsteyenlere Rota Önerileri

01.01.2022 - 15:52

Yeni yıla sayılı günler kala planlarını hazırlayanlar kadar nereye gideceklerine ve ne yapacaklarına karar veremeyenler de var. Yeni yıla şöyle kalabalıktan bir nebze uzak, yılbaşı ruhunu yansıtan bir yerde girmek, sokaklarında gezmek, şehri keşfetmek isteyenlerdenseniz harika rotalarla karşınızdayız! Özellikle yılbaşı gecesini dışarda geçirmek isteyen ama boğucu kalabalıktan çok hoşlanmayanların hayran kalacağı birbirinden güzel şehir ve kasabaları sizler için inceliyoruz. Türkiye ağırlıklı bu listede deniz kenarı kasabalarından şehir merkezine kadar birçok farklı seçenek bulunuyor. Harika kar manzaralarına eşik eden, Noel ruhunu yansıtan, turistik yılbaşı rotaları için işte detaylar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir

Eskişehir

Özellikle son zamanlarda popüler hale gelen Eskişehir, bir öğrenci kenti olmasının yanında şehir düzenlemesi, heykelleri, müzeleri, mekanları ve sokaklarıyla da dikkat çekiyor. Yılbaşı dönemlerinde ışıklarla süslenen, canlı ama çok kalabalık olmayan ve birçok kafe seçeneği bulunan Eskişehir - Adalar’ı ziyaret edebilirsiniz. Şehir merkezinde bulunan Adalar, ortasından geçen Porsuk Çayı ve köprüleriyle şirin bir hal alıyor ve fotoğraf çekilmek için harika manzaralar yaratıyor. Bunun yanında Porsuk Çayı’nda gondolla bir gezintiye çıkabilir ve nostaljik anılar biriktirebilirsiniz. Adalar yakınındaki İsmet İnönü Caddesi de birçok küçük butik, restoran, mağaza, hediyelik eşya dükkanlarıyla güzel bir tercih olabilir. Yılbaşında Eskişehir sokaklarında gezmek istiyorsanız Barlar Sokağı’na da uğramanızı, birbirinden farklı ve yan yana bulunan barları denemenizi, tarihi, rengarenk evleriyle Odunpazarı Evleri'ni ziyaret etmenizi de tavsiye ederiz.

Tunalı Hilmi Caddesi – Ankara

Tunalı Hilmi Caddesi – Ankara

İstanbul kadar kalabalık olmamasına rağmen canlı, renkli ve eğlenceli hayatıyla yılbaşında tercih edebileceğiniz diğer bir şehrimiz de Ankara. Soğuk havasıyla meşhur başkentimizin gözbebeklerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi, eğlenmek, sokaklarında gezmek ve alışveriş yapmak için en çok tercih edilen yerlerden biri. Birbirinden farklı restoran, bar ve dükkana ev sahipliği yapan Tunalı Hilmi Caddesi, özellikle yılbaşında daha bir canlı ve renkli oluyor. Siz de yılbaşını Ankara'da geçirerek farklı lezzetler deneyebilir, şehrin ışıltısında caddeyi baştan başa gezebilir, yakınındaki Kuğulu Park ve Seymenler Parkı’na uğrayıp fotoğraf çekebilirsiniz.

Cunda Adası – Balıkesir (Ayvalık)

Cunda Adası – Balıkesir (Ayvalık)

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası, genellikle yaz aylarında tercih edilse de dört mevsim harika bir yer. Yılbaşında diğer şehirlere göre daha sessiz, sakin oluşu ve tarihi sokaklarıyla gezip görmeniz gereken yerlerden biri. Sakin yerleri sevenler için tam bir kaçış noktası haline Cunda’da tarihi bir gezi yapıp, dinlenebilirsiniz. Farklı kültürlerden miras kalan lezzetleri, binaları, tarihini koruyan eski ve dar sokaklarıyla hem eğlenip hem kafa dinleyebileceğiniz Cunda’da özellikle meze ve deniz ürünlerini denemenizi tavsiye ederiz.

Büyükada - İstanbul

Büyükada - İstanbul

İstanbul gibi kalabalık yerlerden uzaklaşmak için en çok tercih edilen yerlerden birisi de Büyükada. Tarihi köşkleri, muhteşem deniz manzarası, huzurlu sokaklarıyla yılbaşı için oldukça cazip bir yer. Büyükada’da Aya Yorgi Tepesi’ne çıkarak manzaranın keyfini sürebilir, kiliseyi ziyaret edebilirsiniz. Ada sokaklarını bisikletle de turlayabilirsiniz. Adadaki kahvaltıcı ve meşhur dondurmacıları ziyaret ederek farklı lezzetler deneyebileceğiniz gibi kayalıklarında nefes kesen manzarasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Adalar Müzesi’ni de ziyaret edebileceğiniz Büyükada’da yoruldukça nostaljik çay bahçelerinizde çayınızla içinizi ısıtıp dinlenebilirsiniz.

Alaçatı - Çeşme (İzmir)

Alaçatı - Çeşme (İzmir)

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil yerlerinden olan Alaçatı, yılbaşında da oldukça rağbet görüyor. Kendine has taş evleri, rengarenk sokakları, Alaçatı’ya has lezzetleri ve deniziyle yılbaşını geçirmek için harika bir yer. Yeni yıla Alaçatı’da girmek istiyorsanız sokak partilerine uğrayabilir, hep beraber sokaklarda şarkı söyleyip eğlenebilirsiniz. Bu partilerde dar sokaklarında yakılan ateşlerle ayrı bir sıcaklık kazanan Alaçatı’da butik otellerde konaklayabilir, farklı mezelerini ve kokteyllerini deneyebilir, küçük dükkanlarından yerel ürünler satın alabilirsiniz. Canlı ve sevimli sokaklarında hayat bulacağınız Alaçatı’da rengarenk fotoğraflar çekebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prag – Çek Cumhuriyeti

Prag – Çek Cumhuriyeti

Yılbaşını Türkiye’de değil de yurtdışında geçirmek isteyenler, yeni yıl ruhunu sonuna kadar hissedebileceğiniz bir şehirle karşınızdayız. Prag sokakları özellikle yılbaşında hiç olmadığı kadar canlı ve eğlenceli oluyor. Sabah saatlerine kadar açık mekanları, ışıl ışıl sokakları ve yerel lezzetleriyle Prag, yılbaşı için harika bir seçenek. Yılbaşı ağaçlarıyla süslenmiş sokaklarında verilen yeni yıl partilerine katılabilir ve şehrin büyüsüne kapılabilirsiniz. Düzenlenen havai fişek ve ışık gösterilerini izleyerek coşkulu bir şekilde yeni yıla girebilirsiniz. Prag’a gitmişken müzelerini, eşsiz mimari yapılarını ve kalelerini de görmeyi ihmal etmeyin.

Brugge - Belçika

Brugge - Belçika

Orta Çağdan kalan mimari yapısı ve rengarenk evleriyle Belçika’nın ünlü yerleşim yerlerinden biri olan Brugge'da romantik bir yılbaşı geçirebilirsiniz. Masalsı bir atmosfere sahip olan şehir tabii ki çikolata ve waffle ile turistleri etkilemeyi başarıyor. Yılbaşı için hem romantik hem nostaljik bir seçenek olabilecek Brugge'da yeni yıl ruhunu sonuna kadar hissedebilir, kanallarını gezebilir, hediyelik eşya dükkanlarından sevimli hediyeler alıp sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Avrupa’da yaygın olan Noel pazarları Brugge'da da bulunuyor. Bu pazarlarda Noel temalı eşyalar alabilir, sıcak çikolata içip ısınabilir, waffle yiyebilirsiniz. Enfes şehir manzarasıyla hiçbir yerde rastlayamayacağınız kareler yakalayıp, yeni yıl anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Kapadokya - Nevşehir

Kapadokya - Nevşehir

Türkiye’nin en turistik yerlerinden biri olan Kapadokya, yılbaşını geçirmek için oldukça keyifli bir tercih olabilir. Muhteşem peribacaları ve doğal yapılarıyla harika manzaralar sunan Kapadokya, özellikle kış aylarında kar yağmasıyla beraber masalsı bir havaya bürünüyor. Etnik sokakları, taş evleri, farklı yemekleri ve Kapadokya’ya özgü ilginç hediyelik eşya dükkanlarıyla yılbaşınızı geçirmeniz için harika bir seçenek. Küçük restoranlarda değişik lezzetler tadıp kil kaplar, cam takılar, el dokuması halılar alabileceğiniz küçük dükkanları gezebilir, sokaklarında harika fotoğraflar çekilebilir ve balona binerek ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz. Her köşesi ayrı bir kartpostal olan Kapadokya’yı yılbaşında ziyaret etmek ve sokaklarında gezmek istiyorsanız en kalın giysilerinizi giymenizi tavsiye ediyoruz çünkü Kapadokya ve çevresi kış aylarında çok soğuk olmasıyla da biliniyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın