Görüş Bildir
Haberler
Dersimiz: Mükemmel Makyaj 101! Konumuz: Ten Rengine ve Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj Kuralları

Dersimiz: Mükemmel Makyaj 101! Konumuz: Ten Rengine ve Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj Kuralları

25.12.2021 - 07:30

Hepimiz gündelik hayatta ya da özel zamanlarda cildimizdeki küçük kusurları kapatmak ve çok daha güzel görünmek için makyaj yapıyoruz. Mükemmel bir makyaj için en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, ten renginizle uyumlu ürünler seçmeniz. Cilt renginiz ve cilt alt tonunuza uygun olmayan seçimler yaptığınızda güzelliğinizi ortaya çıkarmak bir yana kötü bir görünüme bile sebep olabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için cilt alt tonunuzu belirleyip ona uygun renk tercihi yapmak güzelliğinizi en iyi şekilde ortaya çıkaracak. Hadi, her ten rengine ve cilt alt tonuna uygun makyaj ipuçlarına geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık Ten Rengi

Açık Ten Rengi

Açık bir ten rengine sahip olanların yüzü, solgun görünmeye daha meyilli olduğu için bu kişiler makyaj konusunda oldukça dikkatli olmalı. Makyaj yaparken odağınız, daha canlı bir cilt görünümü olmalı. Göz makyajı yaparken bakışlarınızı vurgulamak için siyah ya da kahve tonlarındaki kalem ve maskaraları kullanın. Özellikle kahverengi tonları, açık ten renginize çok yakışacak. Allık seçiminde ise yoğun pigmentli ürünleri kullanmaktan kaçının. Bu tür ürünler; yüzünüzde doğallıktan uzak, yapay bir görüntü oluşturabilir. Bal ya da kayısı tonlarındaki bir allık ise cilt tonunuza hem sıcaklık kazandırır hem makyajınızda daha canlı bir görünüm yaratır. Ruj seçiminde ise pastel renkleri, uçuk kırmızı ve pembe tonlarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Buğday Ten Rengi

Buğday Ten Rengi

Buğday tenli kadınlara doğal ve sade makyaj çok yakışıyor. Göz makyajınızda tercih edebileceğiniz açık altın ve bronz tonları, teninizle güzel bir uyum yakalayabilir. Farı gözlerinize yoğun şekilde uygulamamaya ve olabildiğince iyi dağıtmaya özen gösterin. Yanaklarınızda ise pembemsi kahverengi allıkları tercih edebilirsiniz. Ruj seçiminde tercihinizi koyu pembe ya da şeftali tonlarından yana kullanmak doğru bir seçim olur.

Esmer Ten Rengi

Esmer Ten Rengi

Esmer tenler, genellikle yağlı bir cilde eğilimli olduğu için fondöten seçiminde dikkatli olmakta fayda var. Yağsız fondötenleri tercih etmeye özen gösterin. Aksi halde cildinizin daha fazla yağlanmasına neden olabilirsiniz. Göz makyajında koyu lacivert ve mor tonları, sizin için çok uygun. Makyajınıza biraz ışıltı katmak için gümüş ve bronz tonlarındaki parlak farları kullanabilirsiniz. Kayısı ve koyu pembe tonlarında allıklar da esmer teninizle güzel bir bütünlük oluşturur. Ruj tercihinde ise kırmızı, karamel ve böğürtlen gibi renklere yönelebilirsiniz.

Cilt alt tonunuzu belirleyin.

Cilt alt tonunuzu belirleyin.

Makyaj malzemesi satın alırken sadece ten renginize en uygun renk seçimini yapmak, maalesef yeterli olmuyor. Cilt alt tonları soğuk, sıcak ve nötr olmak üzere temelde 3'e ayrılır. Bir de bunlardan ayrı olarak olive alt tonu bulunuyor. Cilt alt tonunuzu bilmek; sadece makyaj seçiminde değil, saç ve kıyafet rengi seçiminde de size yardımcı olabilir. Bunu göz ardı ettiğinizde ise yanlış renk seçiminden dolayı cildiniz daha solgun ve cansız görünür. Alt tonunuzu belirlemek için en bilinen ve kolay yöntem, bilek içindeki damarların rengine bakmak. Damarlarınızın renginin mavi ya da mor olması, soğuk alt tonlu olduğunuz anlamına geliyor. En yaygın belirtilerinden biri ise bu tonlardaki ciltlerin yazın bronzlaşmak yerine kızarmaları. Damarlarınızın rengi yeşil görünüyorsa muhtemelen sıcak alt tonlusunuz. Bir de ara ton olan nötr var. Ten renginiz buğdaya yakınsa ve yazın kolayca bronzlaşıyorsanız nötr alt tonlu olabilirsiniz. Bilek içindeki damarlarınız hem yeşil hem mavi ise muhtemelen nötr alt tonlusunuz.

Soğuk Alt Ton

Soğuk Alt Ton

Fondöten rengi seçiminde cildinizin alt tonuna uygun tercihler yapmak çok önemli. Soğuk alt tonlu bir cilde sahipseniz sarı tonlardaki fondötenleri kullandığınızda cildiniz yorgun ve yaşlı görünür. Bu yüzden soğuk alt tonlu ciltler için pembe alt tonlu makyaj ürünleri seçilmeli. Makyaj konusunda oldukça şanslısınız; çünkü size yakışan birçok renk var. Far seçimi yaparken mavi, mor, siyah, zümrüt yeşili ve gümüş gibi çeşitli renkleri tercih edebilirsiniz. Gümüş rengi far kullandığınızda makyajınızı pembe tonlu bir ruj ile tamamlamak çok hoş bir görünüm yaratabilir. Mürdüm, pembe, lila ve pastel tonlardaki allıklar da cildinizle bütünleşerek size çok yakışacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıcak Alt Ton

Sıcak Alt Ton

Sıcak alt tonlu kadınlar, fondöten seçerken sarının yanı sıra kırmızı alt tonlu ürünleri de tercih edebilir. Göz makyajınızda kızıl kahve, kahverengi, sütlü kahve, mercan ve şeftali gibi koyu tonları kullanabilirsiniz. Allık seçiminde turuncu, şeftali ve bronz gibi renkleri kullandığınızda ürünler, cildinizle bütünleşip doğal ve sağlıklı bir görüntü sağlar. Ruj seçimine geldiğimizde ise gündüz nude, şeftali ve bej tonları; akşam ise bordo ve vişne tonlarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Nötr Alt Ton

Nötr Alt Ton

Cilt alt tonları arasındaki en şanslı grup nötr tonlar! Hem soğuk hem sıcak renkler bu cilt tonuna uyum sağlıyor. Bu yüzden tercih edebileceğiniz çok fazla renk var. Çok nadir rastlanan bir grup olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Fondöten seçiminde ise durum biraz daha değişiyor. Sıcak alt tonlu fondötenler, daha sarı; soğuk alt tonlu fondötenler, daha pembe görünmenize neden olabilir. Bu yüzden nötr renkteki fondöten tonlarını seçmeye özen gösterin. Allık seçerken pembe ve şeftali tonlarını tercih edin. Bu renkler cildinizi çok güzel ve parlak gösterir. Şeftali tonlarını dudaklarınızda da kullanabilirsiniz. Ruj için daha koyu renkleri tercih ediyorsanız turunculuk içeren kırmızılar ve açık kahverengi-sarı karışımı olan kiremit rengi rujlar size çok yakışır. Pembelik içeren nude, mat kırmızı ve bordo rujları da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Olive Alt Ton

Olive Alt Ton

Olive, pek aşina olmadığımız bir cilt alt tonu. Detaylı baktığımızda biraz karışık bir renkle karşılaşıyoruz. Olive alt tonu, bazı durumlarda soluk ve koyu arasında açık kahverengi tonları içerebilir. Bu tonu diğerlerinden ayıran şey, cildin yüzeyindeki kırmızı ve sarı tonlarıyla karışmış doğal yeşil pigment. Bazı kişilerde bu ton gri veya kül rengi olarak kendini gösterir. Bu cilt tonuna sahipseniz makyaj ürünlerinizi daha dikkatli seçmenizde fayda var. Allık tercihinde açık renkler, teninizde görünmez. Koyu tonlar ise yüzünüzde çamur görüntüsü oluşturabilir. Sıcak şeftali veya hafif bronz renkli allıklar, size çok yakışacak. Bronzlaştırıcı seçiminde ise içinde turunculuk barındırmayan seçimler yapmaya özen gösterin. Safir, kraliyet mavisi, zümrüt yeşili tonlarında farlarla yapacağınız dumanlı göz makyajları; bakışlarınızı daha anlamlı kılabilir. Rujlarda ise daha kısıtlı bir renk paletiniz var. Kızılcık ve derin pembe tonları ile dudaklarınızı belirginleştirebilirsiniz. Mor ve kahverengi ise kullanmamanız gereken renklerin başında geliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?