Görüş Bildir
Haberler
Makyaj Malzemelerini Temizlemeyenler Tekrar Düşünsün! Makyaj Fırçaları ve Süngerleri Nasıl Temizlenmeli?

Makyaj Malzemelerini Temizlemeyenler Tekrar Düşünsün! Makyaj Fırçaları ve Süngerleri Nasıl Temizlenmeli?

17.12.2021 - 07:00

Makyaj yaparken kullanılan malzemeler kadar sünger ve fırçaların kalitesi de çok önemli. Fakat ne kadar kaliteli olursa olsun bu ürünler zamanla yıpranabiliyorlar. Yıpranıp kirlenen fırça ve süngerler fondöteninizin düzgün dağılmasını engelleyebilir, göz makyajınızı bozabilir. Ancak bunları sık sık temizleyerek hem makyaj kalitesini artırabilir hem malzemelerinizin daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Hem hijyen hem sağlık açısından önemli olan makyaj fırçası ve süngeri temizliği nasıl, neden ve ne sıklıkla yapılmalı? Gelin hep beraber bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Makyaj fırçanızı ve süngerinizi temizlemek hijyen açısından önemli.

Makyaj fırçanızı ve süngerinizi temizlemek hijyen açısından önemli.

Makyaj süngerleri ve fırçaları da tıpkı havlular gibi her gün kullandığınız malzemeler arasında. Fırçanızı ve süngerinizi yüzünüze her sürdüğünüzde, hem bu eşyalardaki mikropları yüzünüze taşıyor, hem yüzünüzdeki sivilce, akne ve ölü derileri bu eşyalara bulaştırıyorsunuz. Her kullandığınızda üzerinde tekrar tekrar biriken bu mikroplar, cildinizde yeni sivilcelerin ve aknelerin çıkmasına sebep olabilir. Bunun yanında, özellikle far sürerken kullanılan fırçalar doğru temizlenmediğinde göz enfeksiyonlarına yol açabilir. Far fırçaları bekletildiğinde toz toplar ve bakteri oluşturur. Göz makyajı yaparken kullandığınız fırçaları temiz tutarak göz enfeksiyonlarından korunabilirsiniz.

Makyaj fırçası ve süngerini temiz tutmak makyajın kalitesini artırıyor.

Makyaj fırçası ve süngerini temiz tutmak makyajın kalitesini artırıyor.

Süngerler ve fırçalar zamanla yıpranıp makyajın kalitesini düşürebiliyor. İnce ve tel tel olan yumuşak fırçalarınız birbirine yapışıp makyaj malzemenizin dağılmasını önleyebilir. Temizlenmeden kullanılan bu eşyalar içlerinde bir miktar atık makyaj malzemesi de barındıracağından, makyajınızın rengini bile etkileyebilir. Temiz ve canlı bir makyaj elde etmek istiyorsanız makyaj süngerlerinizi ve fırçalarınızı sık sık yıkamalısınız. Bu eşyaları uygun şekilde temizleyerek daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Öncelikle temizlik için bir zaman aralığı belirleyin.

Öncelikle temizlik için bir zaman aralığı belirleyin.

Her gün kullanılan bir makyaj fırçasının daha sık temizlenmesi gerekir. Bu yüzden, temizleme sıklığınızı kendi makyaj rutininize göre belirleyin. Her gün makyaj yapıyorsanız her haftanın sonunda kullandığınız sünger ve fırçalarınızı temizlemeniz gerekebilir. Gözler ve göz çevresi daha hassas bölgeler olduğundan, far fırçalarınızı daha sık temizleyebilirsiniz. Çok sık makyaj yapmıyorsanız kullandığınız malzemeleri 5-6 kullanımdan sonra temizleyebilirsiniz.

Fırça ve süngerlerinize nazik davranın.

Fırça ve süngerlerinize nazik davranın.

Fırça ve süngerlerinizi temizlerken yapmanız gereken en önemli şey, onlara nazik davranmak. Sert deterjanlar kullanmak, çitilemek ve fırça kıllarını ayırarak temizlemek, makyaj malzemelerinize zarar vererek yapacağınız makyajın kalitesini düşürür. Fırça ve süngerlerinizi temizlerken olabildiğinde yavaş ve özenli davranın.

Temizlik esnasında çok sıcak veya çok soğuk sudan kaçının.

Temizlik esnasında çok sıcak veya çok soğuk sudan kaçının.

Çok sıcak ya da çok soğuk su, fırçanızın kıllarına, süngerinizin de yumuşak yapısına zarar veriyor. Özellikle, kullandığınız su çok sıcaksa fırçalarınızın iç yapısını bozup, yapışkan kısımlarını eritebiliyor. Bu yüzden, bu ürünleri temizlerken ılık su tercih etmeye özen gösterin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temizlik için sıvı sabun ya da bebek şampuanı kullanabilirsiniz.

Temizlik için sıvı sabun ya da bebek şampuanı kullanabilirsiniz.

Fırça ve sünger temizliğinde daha yumuşak yapılı, zararsız temizlik ürünlerini tercih etmeniz gerekiyor. Bunun için, ürünlerinizi temizlerken sıvı sabun ya da bebek şampuanı kullanabilirsiniz. Avcunuza az miktarda sıvı sabun ya da bebek şampuanı sıkıp, fırça ve süngerlerinizi ılık suda nazik hareketlerle yıkayın. Elinizde yıkamak istemiyorsanız, ufak bir kovanın içine ılık su ve sabun ekleyip karıştırın ve fırçalarınızı içine koyup kısa bir süre bekletin. Fırçalarınızı yıkarken sadece uç kısımlarını suya değdirmenizde fayda var. Fırçalarınızın sapları ahşap malzemeden yapılmışsa, tamamen suyun içine soktuğunuzda içine su alabilir, bu da ürünü çatlatabilir.

Fırça ve süngerlerinizi nemli bırakmayın.

Fırça ve süngerlerinizi nemli bırakmayın.

Makyaj fırçalarını ve süngerlerini yıkamak kadar kurutmak da büyük önem taşıyor. Nemli alanlar mikrop oluşumuna yatkın olduğundan, küflenmeye sebep olabilir. Ayrıca, nemli bırakılan metal malzemeler de paslanacağından, makyaj malzemelerinizi nemli bırakmamanız gerek. Kurutma işlemi yaparken fırça uçlarını herhangi bir yere değdirmemeye, dik bir şekilde veya bir bardağa koyarak kurutmamaya özen gösterin. Bu şekilde bırakılan fırçaların içinde kalan su yavaş yavaş uçlara doğru ilerleyerek kurumalarını zorlaştırır.

Kurutma işlemi de fırça ve süngerlerin temizliği kadar önemli.

Kurutma işlemi de fırça ve süngerlerin temizliği kadar önemli.
i.haber7.com

Makyaj fırçalarını ve süngerlerini yıkadıktan ve duruladıktan sonra kurumaları için bir havlu üzerinde bekletmeyin. Havlular geç kuruyan ve suyu emen yapıda olduklarından, fırçalarınızın ve süngerlerinizin kurumasını yavaşlatır; bu da ürünlerin küflenmelerine ve kokmalarına sebep olabilir. Kurutmak için peçete kullanmaktan da kaçının. Peçeteler suya değdiğinde parçalanıp fırçalarınızın ve süngerlerinizin arasına girebilir. Fazla ısı sünger ve fırçalarınıza zarar vereceğinden kurutma makinası gibi ısı üreten araçlardan da uzak durun. İlk olarak ıslak fırça ve süngerlerinizi temiz bir havluyla hafifçe kurulayın ve nemini alın. Nemini aldığınız sünger ve fırçaları kurumaları için açık bir alanda bırakın. Lavabo ve masa kenarları gibi yerlerde sarkıtarak bekletmeniz, fırça ve süngerleriniziz zarar görmeden kurumalarını sağlar.

Fırçalarınızı yumuşak tutmak için bitkisel yağlardan yararlanın.

Fırçalarınızı yumuşak tutmak için bitkisel yağlardan yararlanın.

Fırçanızın kıllarının yumuşak ve kaygan kalmasını sağlamak için bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Bir bardağın ya da kovanın içine sıvı sabun ve çok miktarda zeytinyağı ekleyip üzerini ılık suyla doldurun. Yağın, sabunun ve suyun iç içe geçmesini sağlayın. Fırçalarınızı bu kabın içine koyun ve kısa bir süre bekletin. Fakat fırçanızı komple suya daldırmadığınızdan emin olun. Hafifçe, içindeki fırçayla karıştırıp yıkadıktan sonra, ılık suyla durulayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın