Görüş Bildir
Haberler
Yaşlanmış Hissedeceksiniz: Üstünden Tam 20 Yıl Geçmiş Olmasına Rağmen Tazeliğini Koruyan 2003 Yapımı Filmler

Yaşlanmış Hissedeceksiniz: Üstünden Tam 20 Yıl Geçmiş Olmasına Rağmen Tazeliğini Koruyan 2003 Yapımı Filmler

Bir nesil olarak hiç farkında olmadan yaşlandık. Yıllar birbirini kovalayıp halen genç hissetmeye çalışırken liseli birinin doğum tarihini öğrenip şoke olduk. Çocukluğumuzda, gençliğimizde izlediğimiz bazı filmlerin üzerinden 20 yıl geçti ama halen üstüne konuşabilip ne kadar kaliteli olduklarını hatırlayıp durduk. İşte, sizler için tam 20 yıl önce hayatımıza girmiş harika filmler... İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Scary Movie 3

22. Scary Movie 3

IMDb: 5.5 

Özet: Gezgin haber muhabiri Cindy Campbell, televizyon programları arasında önemli bir haber bulmak için yola koyulur. Kısa sürede, tüm dünyayı tehdit eden, uzaylı istilası, katil video kasetleri, garip ekin çemberleri, Seçilmiş Kişi kehanetleri, ürkütücü gözlü çocuklar, hırslı beyaz rapçiler ve hatta Michael Jackson’ın tutuklanması gibi gelişmelerin acımasız saldırısını ortaya çıkarır. Devasa büyüklükteki komplolarla ve onu her yere takip eden çok tuhaf insanlarla karşı karşıya kalan Cindy, dünyayı ele geçirmemesi için kötülükle tekrar savaşmak zorundadır. 

Oyuncular: Anna Faris, Charlie Sheen, Regina Hall 

Yönetmen: David Zucker

21. 2 Fast 2 Furious

21. 2 Fast 2 Furious

IMDb: 5.9 

Özet: Emekliye ayrılan Brian O’Connor, kendisini baştan çıkaran sokak yarışları ve yeraltı dünyasının kirli işlerine bulaşmadan duramaz. Eski dostu Roman Pearce ile birlikte takım kuran O’Connor, kirli para naklini gerçekleştirme operasyonu ile Miami’li tüccar Carter Verone’u yakalamanın peşindedir. Bu sırada el altından çalışan casus Monica Fuentes ile iş birliği yapar. 

Oyuncular: Paul Walker, Tyrese Gibson, Cole Hauser 

Yönetmen: John Singleton

20. Final Destination 2

20. Final Destination 2

IMDb: 6.2 

Özet: Aslında ölüm göründüğünden daha yakındır. Sağ kalan tek kişi, Ölüm'ün hayatını almaya geleceğini düşünerek hayatını sürdürmektedir. Ona deli derler ama aslında bir bakıma haklıdırlar. Ölüm, Route 23 otoyolunda hareket etmektedir.  

Oyuncular: A.J. Cook, Ali Larter, Tony Todd 

Yönetmen: David R. Ellis

19. Bad Boys II

19. Bad Boys II

IMDb: 6.6 

Özet: Narkotik detektifleri Mike Lowrey ve Marcus Burnett Miami’deki uyuşturucu trafiğini araştırmak üzere görevlendirilirler. İkilinin araştırması onları şehrin uyuşturucu trafiğini kontrol etmek isteyen ve bu nedenle kanlı bir çete savaşı başlatan Johnny Tapia’ya götürür. Bu arada Mike’ın Marcus’un kız kardeşi Syd’e ilgi duymaya başlaması, bu ikilinin arkadaşlığını ve iş ilişkilerini tehdit etmeye başlar. Eğer özel hayatlarıyla profesyonel hayatlarını birbirinden ayıramazlarsa hem üzerinde çalıştıkları davayı hem de Syd’in hayatını tehlikeye atacaklardır. 

Oyuncular: Will Smith, Martin Lawrence, Gabrielle Union 

Yönetmen: Michael Bay

18. The Matrix Revolutions

18. The Matrix Revolutions

IMDb: 6.7 

Özet: Neo, başka bir cephede savaşı bitirmek için savaşırken aynı zamanda Ajan Smith'e karşı koyar. İnsan şehri Zion, makinelerin kitlesel istilasına karşı kendini savunur. 

OyuncularKeanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss 

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Brother Bear

17. Brother Bear

IMDb: 6.8 

Özet: Öykü, henüz beyaz adamın Yeni Dünya’yı keşfetmediği dönemlerde geçiyor ve yerli bir çocuğun inanılmaz hikayesini anlatıyor. Büyük ruhlar bir çocuğu ders alması için bir başka canlının bedenine sürerler. Abisi, kendi yavrularını korumaya çalışan bir ayı tarafından öldürülen Kenai, kendisini bir ayının bedeninde bulur. İntikam hikayesi Kenai’yi de tehlikeye sokacak ama öte yandan hayatı bir başka canlının gözlerinden yeniden keşfetmesini sağlayacaktır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Jeremy Suarez, Rick Moranis 

Yönetmenler: Aaron Blaise, Robert Walker

16. Bruce Almighty

16. Bruce Almighty

IMDb: 6.8 

Özet: Yerel bir TV kanalı olan Eyewitness TV'de haber muhabiri olan Bruce, New York'da, genelde insana odaklanan, herkesi mutlu eden haberleriyle tanınmaktadır ancak o emekli olmak üzere olan haber spikerinin yerine geçmek ya da en azından önemli uluslararası haberleri sunmak ister. Aslında Bruce'un temel sorunu, yaşamındaki pek çok şeyden tatmin olmaması, çevresindekileri mutlu etmesine karşı, kendisinin çok mutsuz olmasıdır. Bir gün, Niagara Şelaleleri'yle ilgili bir haber kutlamanın haberini yapmak için bölgeye giden Bruce, canlı yayına saniyeler kala, TV kanalındaki en büyük rakibinin, haber spikerliğine yükseldiğini öğrenince çılgına döner ve milyonlarca izleyicinin önünde kendini tutamayarak küfreder. Doğal olarak işinden olan Bruce'un hayatında her şey kötü gitmeye başlar. Kötü kader için yakardığı Tanrı, sesini duyunca, Bruce için her şey değişmeye başlar. 

Oyuncular: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman 

Yönetmen: Tom Shadyac

15. The Italian Job

15. The Italian Job

IMDb: 7.0 

Özet: Azılı bir suçlu olan Charlie Croker'ın önderliğinde bir suçlu çetesi, detaylı bir hazırlık sürecinden sonra, Los Angeles'ın tarihindeki en kötü trafik sıkışıklığına sebep olurlar. Böylece, yapacakları mücevher hırsızlığı için zaman kazanacaklardır. Planları, soygunu gerçekleştirdikten sonra, yaya kaldırımlarında sürebilecek kadar küçük olan Mini Cooper'larını kullanarak, trafik açılmadan önce kaçabilmektir. 

Oyuncular: Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton 

Yönetmen: F. Gary Gray

14. The Dreamers

14. The Dreamers

IMDb: 7.1  

Özet: Isabelle ve erkek kardeşi Theo, bohem aileleri tatilde olduğu için Paris'te yalnız kalmışlardır. Matthew isimli Amerikalı bir öğrenciyi evlerine davet ederler. Üçünün de ortak özelliği ise filmlere olan düşkünlükleridir. Zamanla, konukla aralarındaki ilişki tutkularının peşinden cinselliği tüm yönleriyle keşfedecekleri arzu dolu bir oyuna dönüşür. Dışarıda ise devrim sesini çoktan yükseltmeye başlamıştır.  

Oyuncular: Michael Pitt, Louis Garrel, Eva Green  

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

13. School of Rock

13. School of Rock

IMDb: 7.2  

Özet: No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn, çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Dewey, üyesi olduğu rock grubunu 'Gruplar Yarışıyor' adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur. Bir gün rastlantı sonucu okul orkestrasının çalışma yaptığı odanın önünden geçerken müzik seslerine istemeden kulak misafiri olur. O anda aklına parlak bir fikir gelir. Bu genç müzisyenleri eğiterek yüksek voltajlı bir rock grubu kurmaya karar vermiştir.   

Oyuncular: Jack Black, Mike White, Joan Cusack  

Yönetmen: Richard Linklater

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Matrix Reloaded

12. The Matrix Reloaded

IMDb: 7.2 

Özet: Matrix'te tasvir edilen olaylardan altı ay sonra, Neo, özgür insanlar için iyi bir kehanet olduğunu kanıtladı çünkü giderek daha fazla insan Matrix'ten kurtulup Direniş'in tek kalesi olan Zion'a getiriliyor. Neo'nun kendisi, süper hız, Matrix'in içindeki şeylerin kodlarını görme yeteneği ve belirli bir dereceye kadar ön biliş gibi süper güçlerini keşfetti. Ancak bu direnişe kötü bir haber var: 250.000 makineli nöbetçi Zion'u kazıyor ve onlara 72 saat içinde ulaşacak. Zion nihai savaşa hazırlanırken Kahin Neo, Morpheus ve Trinity'ye Kaynağa ulaşmalarına yardım edecek Anahtarcı'yı bulmalarını söyler.  

OyuncularKeanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss 

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

11. X2

11. X2

IMDb: 7.4 

Özet: Styker isimli kötü niyetli bir varlık şehrin ve insanlığın düzenine çomak sokmak üzere güç toplamaktadır. Büyük bir kaosu beraberinde getirmeyi amaçlayan William Styker, müthiş bir şekilde organize olmaktadır. Alışılmışın dışındaki süper güçleriyle çevresine korku yaymaya başlayan Styker'ın karşısına dikilebilecek tek ekip ise Profesör Charles Xavier'in üstün mutantlardan oluşan ekibidir. Magneto ise onlara yardım etmeye hazır bir biçimde beklemektedir. Mutantlar arasında ayrı bir öneme sahip olan Wolverine ise kendi geçmişini aramak üzere bir yolculuğa çıkmanın eşiğindedir. 

Oyuncular: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry 

Yönetmen: Bryan Singer

10. Love Actually

10. Love Actually

IMDb: 7.6  

Özet: Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de aşkın yüceliği üzerine bir yapım.  

Oyuncular: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson  

Yönetmen: Richard Curtis

9. Lost in Translation

9. Lost in Translation

IMDb: 7.7    

Özet: Orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu Amerikalı aktör Bob, bir reklam çekimi için Japonya’ya gelir. Tokyo’da kaldığı otelde bir başka Amerikalı ile fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi Charlotte ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo hafta sonunda birdenbire yakınlaşırlar.    

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi    

Yönetmen: Sofia Coppola

8. Mystic River

8. Mystic River

IMDb: 7.9 

Özet: 1975 yılında sıcak bir yaz günü, Boston… Jimmy, Dave ve Sean isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından güya “belediye malına zarar vermeyi bırakmaları” için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar. Aradan 25 yıl geçer. Küçük çocuklar artık büyür, bu süreçte de görüşmezler. Dave yetişkinliği boyunca bu olayın travmasını üzerinden atamamıştır. Üç çocuk babası olmuş eski sabıkalı Jimmy’nin 19 yaşındaki kızı Katie ölü bulunur ve Dave bir numaralı şüphelidir. Sean ise cinayetlerle ilgilenen bir dedektif olmuştur ve Katie cinayetiyle ilgilenmektedir. Bu durum 25 yıl sonra eski arkadaşları bir araya getirir. Cinayet eşelendikçe eski olaylar bir bir yüz üstüne çıkacak ve 25 yıl öncesine kadar gidecektir. 

Oyuncular: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon 

Yönetmen: Clint Eastwood

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Dogville

7. Dogville

IMDb: 8.0 

Özet: 30'ların Amerika'sında Rock dağlarında bir kasabadayız. Peşindeki gangsterlerden kaçan güzeller güzeli Grace, bir kasabaya sığınmak zorunda kalır. Kadına acıyan kasaba halkı, başlangıçta iyi niyetlerle kadına sahip çıkar ve arasına alır. Fakat kadının konumunun kendileri açısından da bir tehlike arz etmesiyle, aralarındaki ilişki farklı boyutlar kazanmaya başlayacaktır. Grace, kasabalının öteki yüzünü görmeye başlar ve çaresizliği bir kurban konumu almasına neden olur. 

Oyuncular: Nicole Kidman, Paul Bettany, Lauren Bacall 

Yönetmen: Lars von Trier

6. Big Fish

6. Big Fish

IMDb: 8.0 

Özet: William, babası amansız bir hastalık nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, evine geri döner. Babasını yakından tanımak için, renkli bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının, gençliğinde gezgin bir satıcıyken yaşadıkları bir bulmacanın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını en masalsı yönüyle zaferleri ve zaaflarıyla ortaya çıkaracaktır. 

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup 

Yönetmen: Tim Burton

5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

IMDb: 8.1 

Özet: Hafif üçkağıtçı fakat bir o kadar da sevimli Kaptan Jack Sparrow’un korsanlık yaşamı, düşmanı kurnaz Kaptan Barbossa’nın gemisi Siyah İnci’yi çalmasıyla altüst olur. Bu da yetmezmiş gibi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına saldırır ve belediye başkanının güzeller güzeli kızı Elizabeth’i kaçırır. Kızı kurtarmak ve Siyah İnci’yi yeniden ele geçirmek amacıyla Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will ve Jack güçlerini birleştirirler. Will’in bilmediği ise lanetli bir hazinenin Barbossa’nın kaderini nasıl değiştirdiği ve onu ve mürettebatını nasıl sonsuza kadar ölümsüz olarak yaşamaya mahkum ettiğidir. 

OyuncularJohnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom 

Yönetmen: Gore Verbinski

4. Finding Nemo

4. Finding Nemo

IMDb: 8.2  

Özet: Dünyaya gelir gelmez annesini kaybeden Nemo, babası tarafından büyütülmektedir. Artık ilkokul çağına geldiğinde babasının ilgisinden sıkılmaya başlar. Bir süzgeci küçük olduğu için babası Okyanusta yüzmeyi Nemo'ya yasaklamıştır. Bir gün Nemo, Okyanusta yüzebileceğini ve o sırada yüzeyde duran cisme dokunabileceğini iddia eder ve kendini bir anda bir insanın ellerinde bulur.  

Oyuncular: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould  

Yönetmenler: Andrew Stanton, Lee Unkrich

3. Kill Bill: Vol. 1

3. Kill Bill: Vol. 1

IMDb: 8.2  

Özet: Gelin, zamanında kadın suikastçılardan oluşan bir grubunun parçasıdır. Düğünü sırasında saldırıya uğrar ve 5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: intikam. 

Oyuncular: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah  

Yönetmen: Quentin Tarantino

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Oldboy

2. Oldboy

IMDb: 8.4   

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir.   

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong   

Yönetmen: Park Chan-wook

1. The Lord of the Rings: The Return of the King

1. The Lord of the Rings: The Return of the King

IMDb: 9.0 

Özet: Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor'un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine rağmen Gondor'u kuşatan düşmanlar karşısında güçsüzdür. Yinede Yüzük Taşıyıcısı'nın yolculuğunu tamamlamasini için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler. 

Oyuncular: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen 

Yönetmen: Peter Jackson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

12 yaşındayken izlediğim filmler güzel liste.