Görüş Bildir
Haberler
TV
Yabancı Dizi Tutkunlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 34 Dizi

Yabancı Dizi Tutkunlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 34 Dizi

Faruk Taner
23.04.2015 - 21:08 Son Güncelleme: 24.04.2015 - 16:23

Bu galeride amacım en iyi olarak örnek gösterilebilecek diziler değil. Çünkü bu herkese göre değişir.. Sadece Friends'in çakması HIMYM olmayacak ya da 5. sezondan sonra düşüşe geçen Supernatural veya ergenlere hitap eden Teen Wolf tarzı dizilere yer verilmeyecek. Ondan sonra yok şöyleydi böyleydi yorumları yapmayın. 'Baba' dizileri paylaşmaya çalışacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Breaking Bad | (2008–2013) | IMDB / 9,5

1. Breaking Bad | (2008–2013) | IMDB / 9,5

Breaking Bad, ABD drama televizyon dizisidir. 50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetaminişine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar. 'Şimdiye dek, namusum ve şerefim ile dürüst bir insan olarak yaşadım, ancak kanserden başka bir sonuç elde edemedim.' diye düşünen Walter White'ın bundan sonraki geleceği, yaşanan olay örgüsüyle birlikte sadece kendisini ve ailesini değil, beraberinde tanıdığı/tanımadığı herkesin geleceğini değiştirecektir.

Breaking Bad (TV Series 2008–2013)

2. The Sopranos | (1999–2007) | IMDB / 9,3

2. The Sopranos | (1999–2007) | IMDB / 9,3

The Sopranos, David Chase’in yapımcılığını üstlendiği, 1999-2007 yılları arasında Amerikan HBO televizyonunda yayınlanmış dizidir. Dizinin konusu New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar. Dizinin senaryosunda belki de en önemli yeri tutan Tony ve psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi arasındaki diyaloglar, 6 sezon boyunca suç-ahlak dengesinin tartışılması açısından dizinin en çok hatırda kalan sahneleri olmuştur.

The Sopranos (TV Series 1999–2007)

3. True Detective | (2014– ) | IMDB / 9,3

3. True Detective | (2014– ) | IMDB / 9,3

True Detective, HBO'da yayınlanan antoloji formatında bir Amerikan suç drama televizyon dizisidir. Yaratıcısı ve senaristi Nic Pizzolatto olan dizinin ilk sezonunu Cary Fukunaga yönetti. Çoklu zaman çizelgelerinin kullanıldığı birinci sezonda, Louisiana'da 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren Louisiana Eyalet Polisi Kriminal Soruşturma Şubesi'nden iki cinayet masası dedektifinin öyküsü konu alındı. Dizinin ilk sezonunda başrollerde Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan,Michael Potts ve Tory Kittles yer aldı. 12 Ocak 2014'te yayınlanmaya başlayan sekiz bölümlük sezon 9 Mart 2014'te tamamlandı ve eleştirmenlerden büyük beğeni topladı.

True Detective (TV Series 2014– )

4. OZ | (1997–2003) | IMDB / 8,9

4. OZ | (1997–2003) | IMDB / 8,9

Oz, HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizi. Toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca OZ denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor. Neo Nazilerin, Afrika kökenli Amerikalılar'ın, motorcuların, Sicilya mafyasının, Müslümanların, İrlandalıların, Latinlerin ve diğerlerinin etrafında dönen bu dizide pek çok aşırı şiddet içeren sahne bulunmaktadır. Çekimler Bayonne, New Jersey'de yapılmıştır.

Oz (TV Series 1997–2003)

5. Friends | (1994–2004) | IMDB / 9,0

5. Friends | (1994–2004) | IMDB / 9,0

DiziNew York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. Çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır. Monica ve Ross kardeştir. Monica aşçı, Ross ise paleontolog ve akademisyendir. Rachel, Monica'nın okul arkadaşı ve Ross'un gençliğinden beri aşık olduğu kızdır. Ralph Lauren'de çalışmaktadır. Chandler, Ross'un okul arkadaşıdır ve bir şirkette veri analiz uzmanıdır. Joey, Chandler'ın ev arkadaşıdır ve oyuncudur. Phoebe, büyükannesi ile yaşamaktadır (büyükannesi ölene dek) sonra belirli olaylar sonucunda Rachel ile yaşamaya başlarlar. Masözlük ve sokaklarda çalgıcılık yapmaktadır.

Friends (TV Series 1994–2004)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Wire | (2002–2008) | IMDB / 9,4

6. The Wire | (2002–2008) | IMDB / 9,4

The Wire, Baltimore, Maryland'de geçen bir drama dizisidir. ABD'de HBO'da yayınlanan dizinin yapımcısı ve yazarı, eski polis muhabiri David Simon'dır. Yayınına 2 Haziran 2002'de başlanan dizi beş sezonun ardından, 9 Mart 2008'de sona erdi.

Dizinin her bir sezonu Baltimore şehrinin ayrı bir yüzüne odaklanmıştır. Bunlar sırasıyla, uyuşturucu trafiği, liman, şehir yönetimi ve bürokrasi, eğitim sistemi ve yazılı basındır. Geniş oyuncu kadrosu, genelikle diğer rolleriyle fazla ünlü olmamış karakter oyuncularından oluşur. Simon dizinin bir suç draması olarak sunulmasına rağmen, 'gerçekten Amerikan şehriyle, bir arada nasıl yaşadığımızla ilgili. Kurumların bizi bağımsız bireyler olarak nasıl etkilediğiyle ilgili ve ister polis, ister yükleme işçisi, ister uyuşturucu satıcısı, ister politikacı, yargıç ya da avukat, en sonunda riske girerek bağlı olduğunuz kurumla mücadele etmeniz gerektiğine ilişkin' olduğu yorumunu yaptı.[1]

Büyük bir ticari başarı ya da önemli bir televizyon ödülü kazanamamış olsa da[2], The Wire genellikle eleştirmenler tarafından gelmiş geçmiş en büyük televizyon dizilerinden biri olarak tanımlanır.[3][4][5][6][7][8] Dizi, şehir hayatını, sanatsal hırsları gerçekçi yansıtması vesosyopolitik temaları alışılagelmişin aksine derinlemesine incelemesiyle dikkat çeker.

The Wire (TV Series 2002–2008)

7. Sherlock | (2010– ) | IMDB / 9,3

7. Sherlock | (2010– ) | IMDB / 9,3

Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Sir Arthur Conan Doyle'ın aynı adı taşıyan romanlarına dayalı Britanya televizyon dizisidir. Dizinin 90 dakikalık ilk bölümü 25 Temmuz 2010 günü BBC One televizyon kanalında, 'Mini-Dizi' olarak yayınlanmaya başladı. Ancak gördüğü büyük ilgi sonucunda diziye devam edilmesine karar verildi. Dizinin 2. sezonu 1 Ocak 2012'de başladı. 15 Ocak 2012'de yayınlanan 6. bölüm ise 2. sezonun final bölümü olarak seyirciyle buluştu. Dizinin en son 3.sezonu yayınlanmıştır. 4.ve 5.sezon onayı verilmiştir.

Dizi romandan farklı olarak 2010'lu yıllarda geçiyor. Sherlock Holmes'ün kredi kartları, cep telefonu ve laptopu var, otomobil ve metroyu kullanıyor. Anlatıcımız Dr. John Watson ise alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatıra yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak oraya yazılar gönderiyor.

Sherlock (TV Series 2010– )

8. Band of Brothers | (2001) | IMDB / 9,6

8. Band of Brothers | (2001) | IMDB / 9,6

Kardeşler Takımı, tarihçi ve biyografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşıtemalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışanSteven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir. 2001 yapımı Kardeşler Takımı hala Dünya'nın birçok yerinde TV kanallarında yayınlanmaktadır.

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506.Alay'ın 101.Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Market Garden Harekâtı ve Bastogne Savaşı ve Berghof'taki Hitler'in kalesinin ele geçirilmesi sahnelenmiştir.

Band of Brothers (TV Mini-Series 2001)

9. Game of Thrones | (2011– ) | IMDB / 9,5

9. Game of Thrones | (2011– ) | IMDB / 9,5

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar'ın kalesi Kıştepesi'nin kuzeyinde, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht'ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard'ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar'ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.

Game of Thrones (TV Series 2011– )

10. Firefly | (2002–2003) | IMDB / 9,2

10. Firefly | (2002–2003) | IMDB / 9,2

Firefly, Mutant Enemy Productions tarafından Amerikan FOX kanalı için yaratılan bir televizyon dizisidir. Dizi, Vahşi Batı Temalı Bilim kurgu olarak farklı tarzları birleştirmesiyle hatırlanmaktadır.

Dizi, Serenity adlı Firefly-sınıfı bir uzay gemisinin gemisinin mürettebatları yeni gezegenlere giderken, 2517 yılında geçmektedir. Dizinin oyuncu kadrosu Serenityde yaşayan dokuz kişidir.Dizinin yaratıcısı Joss Whedon dizi hakkında 'Dokuz kişinin uzaya bakıp, dokuz farklı şey görmesi.'[1] dedi. Dizi bir grubu iç savaşın kaybeden tarafında olan diğerleri ise toplumda uzakta yaşamak zorunda kalmış uzak yıldız kaşiflerinin hayatını bize gösterir. Ama bu gelecekte sadece iki süper güç ayakta kalmış ve iç savaş sonunda Alliance adı verdikleri birleşik bir federal hükumet kurmuş tabi bunun sonucunda da iki toplumunda aynı şekilde karışması olmuş.Josh Whedon'a göre gelecekte 'Hiçbir şey değişmeyecek teknolojinin gelişmesinden başka, Hala aynı etik, politik problemlerle uğraşacağız.'[2] Firefly'ın premieri Amerika Birleşik Devletleri'nde 22 Eylül 2001'de FOX'ta yapıldı. Büyük beklentilere rağmen 2002 aralık ayının ortalarında yayından kaldırıldı. Dizinin kısa sürmesine ve düşük reyting almasına rağmen 25 eylül 2005'e kadar 500.000 in üzerinde DVD sattı ve yaklaşık üç yıl boyunca Amazon.com'da en çok satanlar listesinde kaldı. 2003 Emmy ödüllerinde ise en iyi görsel efekt ödülüne layık görülerek kısa bir dizinin ne kadar başarılı olabileceğini gösterdi. Yayın sonrası başarısı sonucuUniversal Pictures tarafından Serenity adlı bir devam filmi çekildi. 

Firefly (TV Series 2002–2003)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dexter | (2006–2013) | IMDB / 8,9

11. Dexter | (2006–2013) | IMDB / 8,9

Dexter, ilk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikan drama dizisidir. Dexter Morgan (Michael C. Hall), Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan, aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor. Miami' de geçen hikâye Jeff Lindsay'in Dexter romanlarının ilki olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay' in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. Dizinin ilk bölümünü yazan James Manos tarafından televizyona uyarlanmıştır.

Dexter (TV Series 2006–2013)

12. Six Feet Under | (2001–2005) | IMDB / 8,8

12. Six Feet Under | (2001–2005) | IMDB / 8,8

Six Feet Under HBO tarafından yapılmış bir televizyon dizisidir. Türkiye`de CNBC-e tarafından yayınlanmaktadır. Dizinin 63. ve son bölümünün yayın tarihi 1 Temmuz 2007'dir.

American Beauty’nin senaristi Alan Ball’ın senaryosunu yazdığı dizi, bir cenaze evi işleten ve bu evde yaşayan Fisher ailesinin yaşantılarına dair bir kara mizahtır. 2003 yılında En İyi Drama Dizisi dalında Altın Küre ödülü alan yapım, 2005 yılında 5. sezonuyla ekranlara veda etmiştir.

Six Feet Under (TV Series 2001–2005)

13. Rome | (2005–2007) | IMDB / 8,9

13. Rome | (2005–2007) | IMDB / 8,9

Rome HBO yapımı bir televizyon dizisi. Golden Globe ve Emmy Ödülleri dahil birçok ödüle aday gösterilmiş bu mini dizinin ilk sezonu 12 bölüm sürdü. İkinci sezonu 14 Ocak 2007 tarihinde başladı. Türkiye'de ilk sezonu CNBC-e kanalında yayınlandı.

Dizinin ilk sezonu MÖ 49 yılı civarındaki tarihi yapıda başlıyor ve Julius Caesar (Jül Sezar) yönetimindeki Roma İmparatorluğu'nunGalya'da ve Mısır'daki mücadelesinin ve aynı zamanda ülke içinde, özellikle senatoda yaşanan çekişmeleri yansıtıyor.

İkinci sezon ise Sezar'ın varisi genç Oktavius (Octavian) ve Marcus Antonius (Mark Antony) arasındaki güç mücadelesi temelinde şekilleniyor.

14. House M.D. | (2004–2012) | IMDB / 8,9

14. House M.D. | (2004–2012) | IMDB / 8,9

House (Özgün adı: House M.D.), medikal drama tarzında 16 Kasım 2004 ve 21 Mayıs 2012 tarihleri arasında 8 sezon yayınlanan Amerikan televizyon dizisi. Dizinin ana karakteri olan Dr. House (Hugh Laurie) kurgusal olan New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Eğitim Hastanesi'nde teşhis ekibinin başındadır. Dizinin yapımcıları Shore, Attanasio, Attanasio'nun iş ortağı Katie Jacobs'dan oluşmakta ve film yönetmeni Bryan Singer'dır. Dizi büyük oranda Century City'de çekilmiştir. Hugh Laurie bu dizideki Dr. Gregory House rolüyle 2006 ve 2007 yılında iki kez Altın Küre ödülü kazanmıştır.

House M.D. (TV Series 2004–2012)

15. Lost | (2004–2010) | IMDB / 8,5

15. Lost | (2004–2010) | IMDB / 8,5

Dizide uçak kazası ile bir adada mahsur kalan insanların öyküsü anlatılmaktadır. Özellikle her bölümde, bir karakterin geçmişine gidilerek ana senaryo beslenmektedir.

Bu adada mahsur kalan 48 kişi arasında değişik karakterler mevcuttur; bir cerrah, bir iletişim subayı, bir rock yıldızı, bir kanun kaçağı, bir inşaat işçisi, bir dolandırıcı, bir milyoner ve daha birçok enteresan özelliğe sahip insan... Bu insanlar, daha adadaki ilk günlerinde adanın mistik güçlere sahip olduğunu farkederler. Uçak kazasında hayatta kalmayı başarmışlardır, ancak asıl hayatta kalma savaşı şimdi başlamaktadır... Adadakiler, hayatta kalmak için birlik olmanın gerekliliğini henüz çözemeden, bazı kişiler arasında kavgalar çıkmaya başlar. Ama sonradan başlarına gelen trajik olaylar, onları birlik olmaya iten bir sebep olur. Çok geçmeden, adada yalnız olmadıklarını anlarlar. Adaya 16 yıl önce gelmiş birilerinin bıraktığı imdat çağrısını duyarlar. Bütün bu trajik olaylara bir de yeraltına açılan gizemli bir kapı da eklenince, adadakiler için hayat iyice zorlaşır...

Lost (TV Series 2004–2010)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. House of Cards | (2013– ) | IMDB / 9,1

16. House of Cards | (2013– ) | IMDB / 9,1

House of Cards, politik drama türünde bir Amerikan dizisidir. Michael Dobbs'un kitaplarından ve İngiliz BBC kanalının aynı isimli mini-dizisinden uyarlanmıştır. Dizinin 13 bölümden oluşan ilk sezonu 1 Şubat 2013 tarihinde Netflix sitesinde yayınlanmıştır.[1] Dizinin ikinci ve üçüncü sezonları yine Netflix tarafından sırasıyla 4 Şubat 2014 ve 27 Şubat 2015 tarihlerinde yayınlanmıştır.

Günümüzde Washington, DC'de geçen House of Cards, Güney Karolina'dan seçilmiş Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank Underwood'un kendisine vaad edilen ABD Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna başkasının atanmasından sonra uygulamaya koyduğu planınını konu almaktadır.

House of Cards (TV Series 2013– )

17. Twin Peaks | (1990–1991) | IMDB / 9,0

17. Twin Peaks | (1990–1991) | IMDB / 9,0

İkiz Tepeler (İngilizce: Twin Peaks), 1990 yılında ABC kanalında yayınlanmaya başlanan ve Körfez Savaşı yüzünden 1 yıl sonra yayını durdurulan dizi. 32 bölüm hazırlanmış, bunlardan 29'u gösterilmiştir.

Twin Peaks Laura Palmer (Sheryl Lee) isimli bir genç kızın öldürülmesi sonrasında gelişen olayları konu alır. FBI ajanı Dale Cooper (Kyle MacLachlan) bu cinayetle ilgilenmek için kasabaya gönderilir, fakat bu küçük ve sakin görünen kasaba aslında derinliğine bakıldığında çok karışıktır.

Twin Peaks (TV Series 1990–1991)

18. Arrested Development | (2003– ) | IMDB / 9,1

18. Arrested Development | (2003– ) | IMDB / 9,1

Dizinin konusu batan bir şirket, herşeyini kaybetmiş varlıklı bir aile ve o aileyi bir arada tutmaya çalışan oğulları Michael ile arasında geçen olaylardan oluşuyor. Dizi özellikle karakter ve çeşitlilik bakımından çok zengin öğeler barındırıyor. Hikaye anlatımı ve espriler diğer komedi dizilerine göre çok sıradışı ve absürd.

Dizi çekimleri, sürekli hareket halinde, sabit durmayan dijital kameralarla yapılmış ve olaylar çekim tekniğinin de etkisiyle çok seri ilerliyor

Arrested Development (TV Series 2003– )

19. Fringe | (2008–2013) | IMDB / 8,5

19. Fringe | (2008–2013) | IMDB / 8,5

Fringe, J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci tarafından kurgulanan Amerikan bilim kurgu dizisi. Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı (Department of Homeland Security) denetimi altındaki FBI'ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır. Fringe takımı korkunç ve tüm dünyayı etkileyebilecek açıklanamayan olayları açıklamak için alışılmamış bilimsel yöntemlerden ve FBI soruşturma yöntemlerinden yararlanmaktadır. Dizi The X-FilesAltered StatesThe Twilight Zone veDark Angel dizilerinin harmanlanmasından oluşmuştur.

Fringe (TV Series 2008–2013)

20. Spartacus | (2010–2013) | IMDB / 8,7

20. Spartacus | (2010–2013) | IMDB / 8,7

Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar.

Spartacus: War of the Damned (TV Series 2010–2013)

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Seinfeld | (1989–1998) | IMDB / 9,0

21. Seinfeld | (1989–1998) | IMDB / 9,0

Jerry Seinfeld ve Larry David şovlarını, daha sonra da 4ncü sezon bölümlerinden birisinde da parodileştirdikleri gibi, 'hiçbir şey hakkında bir şov' olarak tanımlarlar. Dönemin ve hatta günümüzün birçok sitcomu genel bir konu etrafında dönerken, Seinfeld ise günlük hayatın anlık komiklikleriyle, örneğin bir restoranda yerlerine oturmayı beklerken, bir elbise alırken yaşananlar gibi olaylarla ilgilenmiştir. Hatta bazı kesimler dizinin nihilist bir tavır sergilediğini bile düşünmüşlerdir. 

Temel olarak, dizi Jerry Seinfeld'in stand up şovunun -bölümün konusuyla genellikle uzaktan ilgili- bir parçasıyla başlar.Kimi zaman aralarda da bölümde parçalar görülür. Dizinin tüm ana ve birçok yardımcı karakteri, yazarların gerçek hayatlarından alıntıdır. Birtakım karakterler de gerçek hayattakilerin karikatürize versiyonlarıdır, örneğin The Soup Nazi (Soup Kitchen International yöneticisi Al Yeganeh), J. Peterman kataloğunun sahibi Jacopo Peterman (John Peterman), ya da George Steinbrenner, New York Yankees’in sahibi gibi.

Birçok “Seinfeld” bölümünde, başlangıçta bir öykü girişi yapılır, ve genelde karakterler ayrı durumdalardır. Dizinin sonuna kadar da ilişkiler ve olaylar birbirine girer.

Seinfeld (TV Series 1989–1998)

22. Doctor Who | (2005– ) | IMDB 8,9

22. Doctor Who | (2005– ) | IMDB 8,9

Doctor Who (Türkçe anlamıyla Doktor Kim) BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisi. Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı Dünya dışı yaratık olan Zaman Lordu'nun maceralarını anlatmaktadır. Doktor, dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Doktor, yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur. Doctor Who hayranlarına 'Whovian' denir ve tarihte bir sözlükte yer edinmiş ilk hayran grubudur..

Doctor Who (TV Series 2005– )

23. Mad Men | (2007– ) | IMDB / 8,7

23. Mad Men | (2007– ) | IMDB / 8,7

Mad Men, Matthew Weiner tarafından yaratılan Amerikan televizyon drama dizisi. Yapımcılığı Lionsgate Television tarafından üstlenilen diziABD ve Kanada'da kablolu yayın kanallarından AMC tarafından gösterilmektedir. 19 Temmuz 2007 tarihinde başlayan dizinin 7. sezonuyla ekranlara veda edeceği açıklandı. Dizinin yapımcısı Matthew Weiner, daha önce The Sopranos dizisinde yaptıkları gibi son sezonun iki parça halinde yayınlanacağını açıkladı.

Madison Avenue, New York'taki kurgusal Sterling Cooper adlı reklam şirketinde yaşananları yansıtan dizi, 1960'lar Amerikası'nda geçmektedir. Dizide üst düzey reklam şirketi yöneticisi Don Draper (Jon Hamm) ve hayatındaki insanlar konu edilmektedir. Ayrıca 1960'lar Amerikası'ndan günümüze meydana gelen sosyal değişiklikler gözler önüne serilmektedir.

Dizi ilk 5 sezonda 1959-1965 arası olayları konu alırken, 6.sezonda 1968 yılı anlatılmıştır. Dönemin içerisinde olan Kennedy Suikasti,Martin Luther King suikasti, Vietnam Savaşı, siyahilere eşitlik gibi pek çok konu anlatılmıştır.

Mad Men (TV Series 2007– )

24. Battlestar Galactica | (2004–2009) | IMDB / 8,8

24. Battlestar Galactica | (2004–2009) | IMDB / 8,8

İnsanlar tarafından yaratılan, yapay zeka+makine birleşimi saylonların, insanlarla eşit haklara sahip olmak istemesi ve bunun üzerine ayaklanıp insan ırkına savaş açmasının ardından çok az insan hayatta kalmayı başarır. Galactica adlı savaş gemileriyle uzaya açılan bu insanlar, kutsal metinlerde de adı geçen, insanlığın kalanının yaşadığına inandıkları Dünya adlı gezegeni aramaya koyulurlar. Bilinmeyene doğru bu uzun yolculukta bir yandan saylonlarla savaşırken, bir yandan da gemideki yeni düzeni korumak zorundadırlar.

Battlestar Galactica (TV Series 2004–2009)

25. Boardwalk Empire | (2010–2014) | IMDB / 8,7

25. Boardwalk Empire | (2010–2014) | IMDB / 8,7

Boardwalk Empire, 1920-1933 yılları arasında ABD'de tüketime yönelik içki satışının, üretiminin ve dağıtımının yasak olduğu 'İçki Yasağı Yasası' döneminde gangsterler ve politikacılar arasındaki karmaşık ilişkileri konu almaktadır. Nelson Johnson'ın 'Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City' adlı romanından uyarlanmıştır.

Boardwalk Empire (TV Series 2010–2014)

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. It's Always Sunny in Philadelphia | (2005– ) | IMDB / 8,8

26. It's Always Sunny in Philadelphia | (2005– ) | IMDB / 8,8

It's Always Sunny in Philadelphia 4 Ağustos, 2005'te FX kanalında yayına başlamış bir komedi dizisidir. Dizi aynı zamanda oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratılıp geliştirilmiştir. Dizi, kişisel çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen ve Güney Philadelphia'da 'Paddy's' adında oldukça başarısız bir İrlanda barı işleten bir arkadaş grubunun başından geçen maceraları anlatmaktadır.

It's Always Sunny in Philadelphia (TV Series 2005– )

27. The X Files | (1993–2002) | IMDB / 8,8

27. The X Files | (1993–2002) | IMDB / 8,8

Gizli Dosyalar (The X-Files), Chris Carter tarafından yapılan, 1993-2002 arasında yayımlanan bir Amerikan bilim kurgu, televizyon dizisi. DiziFox Mulder (David Duchovny) ve Dana Scully (Gillian Anderson) isimli iki FBI ajanının maceralarını konu almaktadır.

Dizide, ajan Fox Mulder ve Dana Scully FBI'ın X-Files (Gizli Dosyalar) departmanına atanmış iki ajandır, bu departman çözülemeyen, tuhaf ve paranormal olaylarla ilişkisi bulunan dosyalardan sorumludur. Ajan Fox Mulder, paranormal olaylara ve uzaylı komplosuna 'inanan' bir bakış açısı ile yaklaşırken, Ajan Dana Scully ise bilimi rehber alan kuşkucu bir tavırla yaklaşmaktadır.

The X-Files (TV Series 1993–2002)

28. Better Call Saul | (2015– ) | IMDB / 9,1

28. Better Call Saul | (2015– ) | IMDB / 9,1

Breaking Bad spin-off’u. Breaking Bad’te Walter White ve Jesse’nin avukatı ve aynı zamanda suçluların bir numaralı adresi olan Saul Goodman odaklı olacak dizi bir “prequel” olacak. Yani Breaking Bad’teki zamanın daha öncelerine bir yolculuk yapacağız ve Saul Goodman henüz Walter ve Jesse ile tanışmamış olacak. Saul Goodman’ı bol bol mahkemelerde göreceğiz.

Better Call Saul (TV Series 2015– )

29. Shameless | (2011– ) | IMDB / 8,7

29. Shameless | (2011– ) | IMDB / 8,7

Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin zaman zaman komik, çoğu zamansa yürekleri burkan hayatlarını anlatılmaktadır. Evin reisi olan Frank Gallagher (William H. Macy) sahtekar, alkolik ve utanmaz bir babadır. Fiona Gallagher (Emmy Rossum) ise kardeşlerin en büyüğü, fedakâr bir o kadar da belayı üstüne çeken karakter. Dizide ailenin ve her bireyin kendi içinde yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Cinsellik, eşcinsellik, alkol, uyuşturucu ve benzeri öğelere sahiptir.

Shameless (TV Series 2011– )

30. Suits | (2011– ) | IMDB / 8,8

30. Suits | (2011– ) | IMDB / 8,8

Mike Ross (Patrick J. Adams) eğitimini yarıda bırakmış bir dahidir. Mike'ın çocukluk hayalleri yaşadığı talihsiz olaylar ve büyük annesine bakma sorumluluğunu almış olmasından dolayı gerçekleşememiştir. Doğal zekası ve inanılmaz hafızası ile Mike geçimini başka insanların yerine LSAT sınavlarına girerek sağlamaktadır.

Harvey Specter (Gabriel Macht) New York şehrinin en iyi avukatlarından biridir ve çalıştığı firmada başkan yardımcılığına terfi etmiştir. Şirket kuralları gereği kendisine bir asistan almak zorunda olan Harvey tesadüf olarak karşılaştığı Mike'ın zekasına, hazır cevaplılığına ve ansiklopedik düzeydeki hukuk bilgisine hayran kalır. Harvey Specter Mike'ı işe almasına rağmen Mike'ın üniversite eğitimini tamamlamamış olması ve şirketin yalnızca Harvard mezunlarını kabul etmesi ikiliyi Mike Harvard mezunuymuş gibi davranmaya iter.

Suits (TV Series 2011– )

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Sons of Anarchy | (2008– ) | IMDB / 8,7

31. Sons of Anarchy | (2008– ) | IMDB / 8,7

Sons of Anarchy (SOA), Amerikan yapımı, FX kanalında yayınlanan suç ve drama içerikli bir tv dizisidir. Yapımcılığını Kurt Sutter yapmaktadır. Aynı zamanda bazı sahnelerinde de Otto Delaney olarak rol almaktadır.Dizi toplam 7 sezon sürmüştür ve her sezonda 13 bölüm bulunmaktadır. Californiya Central Valley'de, Charming adlı bir kasabada, yasa dışı işler yapan, aynı zamanda Charming'deki suçları ve suçluları kontrol altında tutmaya çalışan ve diğer yandan da kanunlarla mücadele eden bir motosiklet kulübünün maceralarını anlatmaktadır.

Sons of Anarchy (TV Series 2008– )

32. Vikings | (2013– ) | IMDB / 8,6

32. Vikings | (2013– ) | IMDB / 8,6

8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

Vikings (TV Series 2013– )

33. The Walking Dead | (2010– ) | IMDB / 8,7

33. The Walking Dead | (2010– ) | IMDB / 8,7

The Walking Dead, aynı adlı çizgi roman serisine dayanmaktadır.Yayılan bir hastalık sonucu zombilerin ortaya çıkışı sonrasında yaşam mücadelesi veren bir küçük grubunun hikâyesini ele almaktadır..[14] Hikâyenin çoğu, Atlanta metropol bölgesi ile Georgia çevresindeki kuzey kırsal bölgelerde geçmektedir. Yaşayan herhangi bir canlıyı yakalayıp yiyen ve insanları ısırarak onları da kendileri gibi yapan 'aylaklar' (dizide zombiler bu adla anılmakta) sürüsünden uzakta aradıkları güvenli yerler bu kırsal bölgelerde geçmektedir. Konu, yaşam mücadelesi verenler grubun zombi sürüsüne karşılık hayatları ile kendi insanlıklarını dengelemeye çalışmaları, gruptaki üyelerin öldürülmeleri ile başa çıkmaları, tanıştıkları ve çoğu tehlikeli ya da yırtıcı olan başka insanlarla uğraşmaları gibi ikilemleri ele almaktadır.

The Walking Dead (TV Series 2010– )

34. Prison Break | (2005–2009) | IMDB / 8,5

34. Prison Break | (2005–2009) | IMDB / 8,5

Büyük Kaçış (Orijinal adı: Prison Break), ABD yapımı bir aksiyon dizisi. Hikâyesi Paul Scheuring tarafından ortaya atılmış ve FOX şirketi tarafından 2005 yılında dizi hayatına adım atmıştır. Haksız yere suçlandığını düşündüğü abisini hapishaneden kurtarmak isteyen Michael Scofield, nerdeyse kusursuz bir plan yapar. Lincoln Burrows'a yüklenen suç, kendilerini temize çıkarabilecekleri bir suç değildir. Devletin de işin içine karıştığını öğrendiklerinde kaçmaktan başka çareleri kalmaz. Michael planını uygulamaya sokar ve kaçış başlar.

Prison Break (TV Series 2005–2009)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1422
512
312
212
152
151
141