Görüş Bildir
Haberler
Vücut Peelingi İçin Doğal Maske Tarifleri…

Vücut Peelingi İçin Doğal Maske Tarifleri…

Şebnem Sucu
06.12.2021 - 11:14

Vücut peelingi cildi en etkili temizleme rutinleri arasında yer alır ve içerdiği mikro tanecikler ile bedeni baştan sona arındırarak parlak, kusursuz ve bakımlı bir cilt görünümü sağlar. Aynı zamanda leke ve bronzlaşmanın neden olduğu cilt lekelerini ortadan kaldırıcı etkileri ile peeling sık tercih edilen bakım yöntemlerindendir. Pahalı ve kimyasal içerikli peelingler yerine evde doğal malzemeler ile etkili vücut peelingi hazırlamak mümkündür. İşte evdeki ürünlerle benzersiz vücut peelingi tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

En az yüz kadar vücutta pürüzsüz, sağlıklı ve yumuşak olabilmek için bir bakım rutinine ihtiyaç duyar. Bunun için ölü deriyi kaldırmak ve alttaki sağlıklı deriyi öne çıkarmak gerekir. Peelingin görevi işte tam bu nokta da başlayarak Kir, toz ve bakterilerin bırakmış olduğu tüm zararlı etkiler kolayca giderilebilir. Peelingin diğer bir önemli etkisi ise vücut yağı veya nemlendiricilerin emilimini arttırıyor olmasıdır. Piyasada cilt tipine özel sayısız vücut peelingleri bulunuyor olsa da hem maddi açıdan hem de kolaylık sağladığından evde bitkisel yöntemlere talep oldukça fazladır. Evde doğal ve bitkisel peeling maskeleri ile vücudunuzu derinlemesine temizleyebilir hatta batık tüylerinizden bile bu yöntem sayesinde kurtulabilirsiniz. Vücut peelingi için doğal maske tariflerine içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Vücudunuzu Nemlendirecek Peeling Tarifi

Vücudunuzu Nemlendirecek Peeling Tarifi

Malzemeler: Yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı toz şeker, aynı oranda yulaf ezmesi ve 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Zeytinyağına toz şeker ve diğer malzemeleri ekleyin. Hazırlanan karışımı ellerinize, dirseklerinize, ayaklarınıza, bacaklarınıza sürün. 5 dakika kadar ovun ve ılık su ile temizleyin.

Türk Kahvesi Peelingi

Türk Kahvesi Peelingi

Malzemeler: 1 su bardağı çekilmiş kahve, 1 yemek kaşığı tarçın, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı: Malzemelerin tümünü homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu ölçüler ile vücudunuzun pek çok yerinde peeling yapabilirsiniz. Maskeyi, özellikle batık tüylerin olduğu alanlarla birlikte pürüzsüz görünmesini istediğiniz bölgelere masaj yaparak uygulayın. İşlemi duşta yapmanız faydalı olacaktır. Çünkü peelingi temizlemek için kısa bir duşa ihtiyacınız olacak.

Tuz- Limon İle Vücut Peelingi

Tuz- Limon İle Vücut Peelingi

Malzemeler: Yarım su bardağı tuz, yarım limon, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Tuz cildinize yerleşen kiri ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Limon ölü derileri atma etkisinin yanı sıra sivilce izleri ve lekeleri gidermede etkilidir. Bal ve zeytinyağı da peeling ve nemlendirici etkisi ile vücudunuzu başta başa arındırmaya yardımcı olur. Malzemeleri karıştırın ve 5-10 dakika nazikçe vücudunuzu ovun. Son olarak ılık su ile vücudunuzu temizleyin.

Arındırıcı ve Canlandırıcı Vücut Peelingi

Arındırıcı ve Canlandırıcı Vücut Peelingi

Malzemeler: Yarım su bardağı deniz tuzu, limon kabuğu, yarım su bardağı toz şeker, 10 damla portakal yağı, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı papaya 

Yapılışı: Peeling için gereken malzemeler akışkan bir kıvam alana kadar çırpılır. Vücuda nazikçe masaj yaparak sürülür, 5 dakika bekletildikten sonra yıkanır. Bu peeling cildinizin mat ve cansız görünümünü sonlandıracak etkiye sahiptir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın