Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzu Rahatlatmak İçin Kullanabileceğiniz 10 Yağ Türü

etiket Vücudunuzu Rahatlatmak İçin Kullanabileceğiniz 10 Yağ Türü

Vücudu rahatlatmak için birçok yağ çeşidi var. Siz de vücudunuzu yağ ile rahatlatmak istiyorsanız rahatlatıcı yağları sizler için derledik. Rahatlatıcı vücut yağlarını merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lavanta Yağı

Lavantanın mis gibi kokusunu herkes biliyor. Lavanta yağının en bilinen özelliği sakinleştiriciliği. Rahatlamaya yardımcı lavanta yağını vücudunuza sürdüğünüzde stresinizi azaltabilir ve gerginliğinizi alabilir. Ayrıca lavanta yağı, canlandırıcı aroması ile kas ve eklem ağrılarını da azaltabiliyor.

2. Nane Yağı

Naneyi evde neredeyse tüm yemeklerde kullanıyoruz. Naneyi ferahlamak için kullandığımız gibi nane yağını da ferahlatıcı etkisiyle kullanmak mümkün. Kasları gevşetme etkisi de olan nane yağının baş ağrısına da iyi geldiği biliniyor.

3. Zeytinyağı

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Cildi besleyen zeytinyağı aynı zamanda vücudu nemlendiriyor. Vücudunuzu rahatlatmak için zeytinyağını kullanmanız mümkün. Zeytinyağı rahatlatıcı etkisiyle masaj yaparken de kullanılabiliyor.

4. Badem Yağı

Badem yağı da cildi yumuşatan yağlardan. Cildi yumuşatmanın yanında nemlendirme etkisi de olan yağ, masaj içinde sıklıkla tercih ediliyor. Badem yağının bir başka faydası da saç derisini besleyerek kepek problemlerinin önüne geçmesi.

5. Portakal Yağı

Kışın bağışıklığı güçlendirici etkisiyle çok sık yenen portakalın yağı da bir o kadar faydalı! Enerji verici etkiye sahip portakal yağı, ruh halini iyileştiriyor. Stresi azaltmaya yardımcı olduğu da bilinen yağın hoş kokusu sakinleştirici etkiye sahip. 🍊

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biberiye Yağı

Biberiyenin sadece yemekler için olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Stres azaltıcı etkisiyle herkesin beğenerek kullandığı biberiye yağı, canlandırıcı özelliğe de sahip. Zihinsel tazelik de sağlayan biberiye yağı sinir ve gerginliğe iyi geliyor!

7. Bergamot Yağı

7. Bergamot Yağı

Sakinleştirici etkisiyle sevilen yağlardan biri olan bergamot yağı, stres giderici etkiye sahip. Antidepresan etkisi olduğu da bilinen bergamot yağı anksiyete ve endişeyi azaltmaya yardımcı oluyor. Stresli anlarda vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmak için ideal bir yağ!

8. Sandal Ağacı Yağı

8. Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağı da sakinleştirme etkili yağlardan. Aromaterapi yağlarından biri olan bu yağ zihinsel rahatlama sağlıyor. Stres azaltıcı sandal ağacı yağı, cilt bakımında da sıklıkla kullanılan ürünlerden biri. Cildi nemlendirerek sivilce sorunlarını azaltan yağ cilt bakımının vazgeçilmez yağlarından.

9. Adaçayı Yağı

Kas gerginliğini azaltmaya yardımcı adaçayı yağı, cilt sağlığını da destekleyen bir yağ. Antioksidan etkisi bulunan adaçayı yağı koku terapilerinin vazgeçilmez yağlarından biri. Stresi azaltıp zihni sakinleştiren adaçayı yağı iltihaplanmayı da azaltabiliyor.

10. Jojoba Yağı

10. Jojoba Yağı

Cilt tarafından kolayca emilebilen jojoba yağı cildi nemlendirirken kullanılan yağlardan biri. Özellikle cilt bakımı için ideal yağlardan biri olan yağı saç bakımından akne tedavisine birçok yerde kullanmak mümkün. Ciltteki yağ dengesini sağlayan jojoba yağının yara iyileştirici özelliği de var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın