Görüş Bildir
Haberler
Uykuların Haram Olmasını İstiyorsanız Mutlaka İzlemeniz Gereken Japon Sinemasından 27 Korku Filmi

Uykuların Haram Olmasını İstiyorsanız Mutlaka İzlemeniz Gereken Japon Sinemasından 27 Korku Filmi

Melis Camuş
09.05.2020 - 17:19

Japon sinema kültüründe neler varmış... 😨😨😨

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/nusrat21/jap...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Sadako vs. Kayako' (2016)

1. 'Sadako vs. Kayako' (2016)

IMDb: 5.1 

Japonya'nın ünlü Şehir efsanesi hayaletlerinden biri olan Sadako lanetli kasetinin birilerinin eline geçmesiyle birlikte uzun bir zaman sonra geri döner. Yuri Kurahashi ve Natsumi Ueno isimli iki üniversite öğrencisi eskici dükkanından aldıkları video oynatıcısının içindeki videoyu izleyerek Sadako’nun lanetine maruz kalırlar ve çaresizce kurtuluş yolu aramaya başlarlar. Bu arada ailesiyle birlikte şehre yeni taşınan lise öğrencisi Suzuka Takagi de sokağında bulunan eski evdeki lanetli hayaletlerle tanışmak üzeredir.

2. Karanlık Su (2002)

2. Karanlık Su (2002)

IMDb: 6.7

Boşanan bir kadın, küçük kızıyla birlikte yeni bir daireye yerleşir ve yaşamında yeni bir başlangıç yapar. Taşındıkları apartman başlangıçta sorunsuz gözükür, fakat zamanla garip bir takım olaylar baş gösterir. Küçük kız genelde boş gözüken, tekinsiz apartmanda sık sık kaybolmaya başlar. Ayrıca çevrelerinde bir hayaletin dolaştığına dair ipuçları almışlardır. Kadın bu gelişmelerden fazlasıyla etkilenmeye başlar.

3. 'Tag' (2015)

3. 'Tag' (2015)

IMDb: 6.1

Lise öğrencileri, Mitsuko, Keiko ve Izumi sınıfta iken öğretmenlerinin aniden eline makineli tüfek alıp bazı öğrencileri öldürdüğüne şahit olurlar. Öğretmenlerinden kaçarlarken domuz suratlı bir adamın ve hayaletlerin hedefi haline gelirler.

4. 'Spiral' (2000)

4. 'Spiral' (2000)

IMDb: 6.2

Bu fil bir mangadan uyaranmış.Küçük ve şirin bir yerleşim yeri hissi veren Karouzu adlı kasabada geçiyor hikaye. Kirie Goşima adlı bir lise öğrencisi kasabada olan bitenleri anlatıyor. Anlattığı olaylar yaşadığı kasabada geçen sıra dışı bir fenomen hakkında. Etrafı dağlar ve denizle çevrili bu kasaba bir çeşit lanetin etkisi altındadır. Ancak bu alışılageldik korku hikayelerine benzemeyen bir durum. Ne bir kişi ne bir yaratık ne de tanımlanabilir herhangi bir spiritüel güç var ortada. Lanetin sebebi sarmal/spiral şekiller. Kasaba halkının hayatını zindana çeviren bu şekil kasabalılar için kabustan farksız.

5. 'Suicide Club' (2001)

5. 'Suicide Club' (2001)

IMDb: 6.6

54 lise öğrencisi kızın el ele tutuşup trenin önüne atlamaları ile gerçekleşen intihar olayıyla başlayan Shion Sono imzalı ve Fant-Asia Film Festivali ödüllü Japon filmidir. Türkiye'de Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde “İntihar Kulübü” ismiyle gösterilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Corpse Party' (2015)

6. 'Corpse Party' (2015)

IMDb:4.7

Geleneksel Japon korku sinemasının korku öğelerinden hayaletleri işkenceyi birleştiren yapımda olaylar Kisagari Akademisi'nde başlıyor. Kültür festivali sona ermiş ve yağmurlu bir akşamüzeri bir grup arkadaş birbirlerine hayalet hikayeleri anlatır. Derken tıpkı anlattıkları hikayedeki gibi sınıfın kapısı açılır ama içeriye kötü bir ruh değil de öğretmenleri girer ve olaylar başlar.

7. 'Carved: The Slit-Mouthed Woman' (2007)

7. 'Carved: The Slit-Mouthed Woman' (2007)

IMDb: 5.5

Film kıskanç aşığı tarafından öldürülmüş olan bir kadının hikayesini anlatıyor. O da tıpkı kendisine yapıldığı gibi kurbanlarının ağzını makasla keserek öldürüyor. Film nu olaylar akabinde çocuk tacizi vakalarını araştıran bir öğretmen olan Nobuku ile devam edip ilginç bir son ile bitiyor.

8. 'Hell Girl' (2019)

8. 'Hell Girl' (2019)

IMDb: 4.9

Enma Ai 1600 yılıda Matsumi adlı Japonya'da bir köyde doğmuştur. Köyün çocukları onun lanetli olduğuna inanıp, kötü davranmaktadır. Ai'nin özel güçleri olduğuna inanmaktadırlar ve sadece kuzeni Sentarou onu savunmaktadır. Köy halkı Ai'nin Dağ Tanrısı'na kurban edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Ai, kuzeninin yardımıyla ormanda saklanmaya başlar. Bir gün Sentarou'yu takip eden köy halkı kızı bulur ve olaylar çığırından  çıkar.

9. 'Pulse' (2001)

9. 'Pulse' (2001)

IMDb: 6.5

Tokyo kenti bir intihar salgınıyla çalkalanmaktadır. Tüm şehirdeki insanlar kendilerini eve hapsetmektedir, intiharlar artmıştır. Bunun nedenini araştıranlar, buna internet kullanıcılarının karşısına aniden açılan bir web sitesinin neden olduğunu anlarlar.

Web sitesi açılır açılmaz 'Bir hayaletle tanışmak ister misiniz?' sorusuyla karşılaşılmaktadır ve tüm şehir bu sitenin bağımlısı olmaya başlamıştır.

10. 'As The Gods Will' (2014)

10. 'As The Gods Will' (2014)

IMDb: 6.5

Sıradan bir lise hayatı yaşayan Shun Takahata'nın yaşamı değişmek üzeredir.Bir gün öğretmenleri sınıfın ortasında ölür,bu olayın hemen ardından ise Takahata ve arkadaşları bir ölüm oyunu oynamaya zorlanacaklardır.Kim için ve ne için yapıldığı bilmeyen bu oyun,sınıftaki öğrencilerin çoğu için ölüm anlamındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ölüm Provası (1999)

11. Ölüm Provası (1999)

IMDb: 7.2

7 Yıl önce eşini kaybeden Aoyama’nın yapımcı bir arkadaşı artık hayatına bir kadın bulmak için plan yapar ve kendi şovuna oyuncu seçmeleri düzenler. Kısa zamanda Asami isimli bir kadını bulur ve onu arkadaşıyla tanıştırır. Lakin kısa bir süre sonra kadının geçmişi hakkında öğrendiği kirli sırlar onu bu birlikteliğe son vermeye iter.

12. 'Howling Village' (2020)

12. 'Howling Village' (2020)

IMDb: 5.3

Film konusunu Japon halk hikayelerinden almakta. Bilinmeyen bir tünelin ucunda bulunduğu söylenen, bir gidenin bir daha geri gelemediği bir köy vardır. Köyün ünü yayılınca tünelin başına bir baraj inşa edilir ve tüm köyün sular altında kaldığı düşünülür ta ki genç bir gazetecinin başına gelen kötü olaylar silsilesine kadar.

13. Karşıt (2000)

13. Karşıt (2000)

IMDb: 6.4

Karşıt filmi, kendini diriliş ormanı adlandırılan bir Japon ormanına atan ve burada hayatını sürdüren bir mahkumun hayatı üzerine geçiyor. Mahkum ve çetesi ormanda yaşayan zombilere karşı direnmeye çalışıyor lakin daha sonra anlam veremedikleri bir güç ile çarpışmaya hazırlanıyor.

14. Ölüm Oyunu (2000)

14. Ölüm Oyunu (2000)

IMDb: 7.6

Günümüzden uzak bir gelecekte, Japon hükumeti çığırından çıkmakta olan Japon gençlerine gözdağı vermek ve şiddet olaylarını azaltmak için çılgın bir plan yapar. Her yanından işsizlik, karamsarlık ve şiddet akan bu ülke gençliği bu plan sonrasında dersini alacak, her şey düzelecektir. Plana göre şiddete meyilli Japon gençliğinden 42 öğrenci zorla bir adaya gönderilir. Bu adada hayatta kalabilmek için gençler birbirini öldürmek zorundadır.

15. Naroi Laneti (2005)

15. Naroi Laneti (2005)

IMDb: 7.0

Bir paranormal belgesel ve film yapımcısının istemeden de olsa “kagutaba” adıyla bilinen bir şeytanla tanışmasını içeren filmde başrolü Jin Muraki üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 'Exte' (2007)

16. 'Exte' (2007)

IMDb: 6.3

Bir gün bir morg çalışanı bir cesedi incelerken saçların uzamaya devam ettiğini farkeder ve cesedi çalar. Vücudunun gizemli bir şekilde siyah saçları her yerden büyütmeye devam ettiğini fark eder: kafa, gözler, dil vs. Heyecanla bu saçları satmaya başlar. Ne yazık ki, onları giyen kişiler ya deli olur ve ya da öldürülür.

17. Ev (1977)

17. Ev (1977)

IMDb: 7.4 

Yeni üvey annesine alışamayan küçük bir kız çocuğu halasına bir mektup yazıyor. Mektubunda üvey annesinden korktuğunu ve yaz tatili için yanında 6 arkadaşıyla beraber halasında kalmak istediğinden bahsedip halasından izin alıyor. Lakin eve gittikten belli bir süre sonra arkadaşları bir bir öldürülüyor veya kayboluyor. Halasının da kaybolmasıyla beraber küçük kız korku içinde olayları anlamlandırmaya çalışıyor.

18. 'Teketeke' (2009)

18. 'Teketeke' (2009)

IMDb: 5.3

Yine bir Japon hayalet hikayesi ile beraberiz. Film tren raylarına düşen bir kadının vücudunun alt kısmını kaybetmesi ve bir hayalete dönüşmesini konu alıyor.

19. Parazit Bölüm 1 ve 2 (2014), (2015)

19. Parazit Bölüm 1 ve 2  (2014), (2015)

IMDb: 6.9 IMdb: 6.5

Parazit Bölüm 1 ve 2 dünyaya inen parazitlerin insan beynini ele geçirip yönetmesini konu alan bir mangadan uyarlanmıştır. Filmde insanlar kendi beyinlerini tek başına kullanamadıkları için parazitlerle beraber hareket etmek zorunda kalıyorlar.

20. Şeytan Kadın (1964)

20. Şeytan Kadın (1964)

IMDb: 8.0

Ortaçağ Japonyasında iç savaşlar sırasında geçen bu doğaüstü dramda, oğlu savaşa gidip dönmemiş yaşlı bir kadının, geliniyle birlikte yaşadıkları bataklıklarda gelip geçen yaralı askerleri tuzağa düşürerek öldürmeleri, sonra da silah ve teçhizatlarını yiyecek karşılığında satarak geçimlerini sağlamaları konu edilmektedir. Bir erkeğin beklenmedik bir şekilde devreye girmesiyle olaylar bir karakter çatışmasına dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. 'Tokyo Ghoul' (2017)

21. 'Tokyo Ghoul' (2017)

IMDb: 5.7

Film canlı et yiyen hayaletlerin olduğu maskelenmiş bir insan toplumunu anlatmaktadır.

22. 'Over Your Dead Body' (2014)

22. 'Over Your Dead Body' (2014)

IMDb:6.1

Bir tiyatro oyunu olan Miyuki gerçek hayatla sanatı birbirinden ayırayamayınca olanlar olur ve karmaşıklar başlar.

23. 'Another' (2012)

23. 'Another' (2012)
asianwiki.com

IMDb: 7.3

Yirmi altı yıl önce, üçüncü sınıfta Misaki çok çalışkan bir kızdır. Bütün öğretmenleri, arkadaşları onu çok sever. Ancak bir gün bu kız bir kaza geçirir ve ölür. Arkadaşları bu kötü olaya inanamaz. Biri parmağı ile Misaki’nin boş sırasını göstererek “O ölmedi işte orada oturuyor!” diye bağırır. Ondan sonra herkes onun ölmediğine inanır ve sanki o yaşıyormuş gibi hayatlarına devam ederler. Mezuniyet günü geldiğinde ona da bir sandalye ayarlanır. Toplu mezunlar çekiminden sonra fotoğrafa bakıldığında boş olan koltukta onun sureti görünür. Ama bütün hikaye bu değildir.

24. 'The Sinners of Hell' (1960)

24. 'The Sinners of Hell' (1960)

IMDb: 6.8

Filmin yaklaşık son 40 dakikası cehennemde, katlanılmaz işkencelerin ve eziyetlerin seyirciye gösterilmesiyle geçiyor. Filmde birçok kanlı öge bulunmakla beraber toplamda da 25'ten fazla karakter birbirinden farklı nedenlerle cehenneme gidiyorlar ve olaylar kötü bir hal alıyor.

25. Cevapsız Arama (2003)

25. Cevapsız Arama (2003)

IMdb:6.3

İnsanlar bir anda kendi gelecekteki hallerinden, gizemli telefonlar almaya başlarlar. Kendi sesleri onlara, ölümden söz eder. Nasıl vahşice öldürüleceklerini ve tam olarak hangi tarihte bu olayın gerçekleşeceğini söylerler. Örneğin bir gün Yumi’nin arkadaşı Yoko’ya bir telefon gelir ardından da sesli mesaj bırakılır. Mesaj üç gün sonraya ait olup Yoko’nun kendi numarasından gelmektedir. Sesli mesaj şöyledir: “Hayır, yağmur yağıyor!” Hemen ardından da bir çığlık duyulur. Başta bunu ciddiye almasa da üç gün sonra Yoko, tren yoluna atlar ve intihar eder. Aynı şekilde başka bir arkadaşı da boğularak öldürülmüştür kendisinden önce. Benzer bir olay daha yaşanınca konudan haberdar olan gençler korkmaya başlarlar. Polise haber verseler de ikna edemezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. 'Kaidan' (1964)

26. 'Kaidan' (1964)

IMDb: 8.0

Lafcadio Hearn'ın Kwaidan: 'Stories and Studies of Strange Things' isimli farklı hayalet hikayeleri anlattığı kitabından uyarlanan film içinde 4 farklı öykü barındırıyor: 

'Black Hair'; eski çağlarda Kyoto'da geçen hikaye, zengin olmak isteyen bir Samurai'nin çok sevdiğini karısını zengin bir kadınla evlenmek için terk etmesini anlatıyor. Başarısız evliliğinin ardından eski karısına dönen adam, karısı hakkında bilmediği bir gerçeği de öğrenecektir.

'The Woman in the Snow': bir gün kar fırtınasına yakalanan genç bir oduncu, kadın suretinde kendisine gözüken ?Buz Ruhu? tarafından kurtarılır. Karşılığında oduncunun tek yapması gereken bu sırrı kimseyle paylaşmaması gerektiğidir. Fakat yıllar sonra sözünü unutur ve bu sırrını karısına söyler.

'Hoichi the Earless': Hoichi bir manastırda yaşayan gözleri görmeyen bir müzisyendir. O kadar başarılıdır ki kendisini dinleyen herkesin göz yaşlarına boğulduğu söylenir. Günün birinde bir Samurai Hoichi'nin kaldığı manastıra gelir ve efendisi için de çalmasını ister. Bu soylu adamın evine gittiğinde ise başına garip şeyler gelecektir.

'In a Cup of Tea': Son hikaye ise çay içerken fincanın içinde başka bir yüz gören Samurai'nin eski bir Samurai'nin hayaleti tarafından rahatsız edilmesini anlatıyor.

27. 'Kuroneku' (1968)

27. 'Kuroneku' (1968)

IMDb: 7.7

Japon korku filminin yapı taşlarından biri denilebilecek bu film, Kuroneko diye bir adamın başına gelen laneti konu alıyor. Bu lanetin gücünden kurtulmak için çabalayan Kuroneko'nun kurtulup kurtulmayacağı tam bir merak konusu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
21
13
12
10
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şeytan kadın korku değil, gerilim sayılablir ki o bile değil tam olarak daha çok tarihi-dram. The Sinners of Hell de korku filmi değil fakat cehennm tasvirle... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yabu No Naka No Kuroneko korku değil fanstastik dram. Ben çok beğendim. Jisatsu Sakuru kokru filmi değil, gerilim değil, dram bile değil. Ne oalcağına karar... Devamını Gör

Ciel Phantomhive

Another ve tokyo ghoul anime değil miydi? Hemen bugün izlemeliyimmmmmm!