Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Modacı Vural Gökçaylı Hayatını Kaybetti! Vural Gökçaylı Kimdir? Vural Gökçaylı Nereli, Kaç Yaşındaydı?

Ünlü Modacı Vural Gökçaylı Hayatını Kaybetti! Vural Gökçaylı Kimdir? Vural Gökçaylı Nereli, Kaç Yaşındaydı?

Türkiye’de Haute-Couture’ü en iyi temsil eden modacılardan olan Vural Gökçaylı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Acı haber başta moda dünyası olmak üzere birçok kişiyi yasa boğdu. Meslektaşı Cemil İpekçi'nin vefat haberini duyurmasının ardından Vural Gökçaylı'nın yaşam öyküsü ve kariyeri merak edildi. 'Vural Gökçaylı kimdir?' sorusu arama motorlarının en çok araştırılanlarından biri oldu. Peki Vural Gökçaylı kimdir? Vural Gökçaylı neden öldü, hastalığı neydi? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Modacı Vural Gökçaylı, 79 yaşında yaşamını yitirdi. Fransız Haute-Couture’ünün altın çağında Fransa’da ilk adımlarını atan tek Türk modacı olan Gökçaylı’nın ölüm haberini gazeteci Atılay Kandemir ve modacı Cemil İpekçi duyurdu. Peki Vural Gökçaylı kimdir?

''... Allah Rahmet Eylesin”

''... Allah Rahmet Eylesin”

Ünlü modacı Cemil İpekci, sosyal medya hesabından, “Türkiye bir büyük Haute Coutre duayeni, üstadını kaybetti. Vural Gökçaylı. Rabbim yolunu ışık eylesin, nurlarda yatsın. Sevgili eşine, evlatlarına ve sevenlerine sabır versin. Allah rahmet eylesin” diye yazdı.

‘Zamansız Ayrılık’

‘Zamansız Ayrılık’

Sosyal medyada ünlü modacı ile fotoğrafını paylaşan Kandemir, ‘Zamansız ayrılık’ başlığı altında duygularını şu sözlerle dile getirdi:

''Elim yazmaya varmıyor ama moda dünyamızın efsane ismi Vural Gökçaylı ağabeyimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. 40 yılı aşkın derin dostluğumuzda sevgili ağabeyime yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın. Başta eşi, evlatları ve torunlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.' ifadelerini kullandı.

Vural Gökçaylı Kimdir?

Vural Gökçaylı Kimdir?

Vural Gökçaylı 1945 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası Pertev Gökçaylı, annesinin adı Nezahat Gökçaylı'ydı. Ağabeyi Vursay’ı çok genç yaşta kaybetti. Bahariye İlkokulu’nda okudu. İtalyan Lisesi'nden mezun oldan Gökçaylı, 1963'te Givenchy'de staj, Jean Patou'da Michel Goma'nın yanında asistanlık yaptı. O yıllarda Audrey Hepburn, Farah Diba ve Jacqueline Kennedy gibi ünlü isimlerle çalışma fırsatı buldu. 1967'de Amsterdam'da bir modaevinde tasarım yapmaya başladı. Osmanlı motiflerini geometrik desenlerle birleştirdiği tasarımlarıyla dikkati çekti.

1968'de ünlü Fransız şarkıcı Sylvie Vartan'ın butiği için tasarımlar yaptı. Bu, hazırgiyim alanındaki ilk ve son çalışması oldu. 1968 sonlarında Türkiye'ye dönen tasarımcı, Rumeli Caddesi'ndeki Saray Apartmanı'nda ilk atölyesini kurdu. İlk defilesiyle basının büyük ilgisini topladı. İstanbul'un' haute couture'den anlayan en şık kadınları müşterisi oldu. Bu isimler arasında Suna Kıraç ve Sevgi Gönülde  vardı. Hitit, Selçuklu ve Osmanlı gibi Anadolu kültürlerinden ilham alarak koleksiyonlar tasarladı. Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Jale Yılmabaşar gibi sanatçıların eserlerini ipek üzerine bastı. Yurtdışındaki temsilciliklerde ve yurtiçinde önemli gecelerde defileler düzenledi. Kariyeri boyunca birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.

Vural Gökçaylı Evli mi?

Vural Gökçaylı Evli mi?

Vural Gökçaylı, 1967 yılında Paris’de iken tanıştığı Fransa Merkez Bankası Genel Müdürü’nün kızı Michelle Jovet ile genç yaşında evlendi. İris ve İrem adlarında İki kızı oldu. Boşandılar.

Vural Gökçaylı, 23 Temmuz 1986 tarihinden beri eski mankenlerden Meral Gökçaylı (d.1949) ile evlidir. Ünlü modacıya tasarımlarında eşi Meral Gökçaylı da destek veriyordu

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Haute Couture Nedir?

Haute Couture Nedir?

Kişinin özel siparişi üzerine hazırlanmış, özel dikim giysi anlamına gelen ve Fransızca'dan gelen bir moda terimidir. Tam karşılığı ise 'yüksek dikiş'dir.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın