Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Modacı Nur Yerlitaş Hayatını Kaybetti

etiket Ünlü Modacı Nur Yerlitaş Hayatını Kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören ünlü modacı Nur Yerlitaş hayatını kaybetti. Son dönemlerdeki yarışma programlarıyla fenomen olan Yerlitaş, 80'li yıllarda yurt dışından bavullarla elbise getirerek başladığı kariyerinde birçok ünlü isme de danışmanlık yapmıştı. Ölüm haberiyle birlikte moda ve sanat camiasından Yerlitaş için veda mesajları paylaşıldı.

DHA'nın aktardığına göre geçtiğimiz yıl beyin ameliyatı geçiren Yerlitaş, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yerlitaş'ın son paylaşımı "Bakma bana öyle, baktığın yerdeyim. Bende kal"

Yerlitaş'ın son paylaşımı "Bakma bana öyle, baktığın yerdeyim. Bende kal"

64 yaşındaki ünlü modacının Instagram hesabından yaptığı son paylaşıma Ajda Pekkan'ın yanıtı 'Canım Nurcuğum, seni çok özledim' oldu.

Bavullarla elbise getirerek başlayan kariyer...

Bavullarla elbise getirerek başlayan kariyer...

Gazete Duvar'daki bilgilere göre asıl adı Nuray olan Nur Yerlitaş 11 Ağustos 1955 yılında İstanbul’un Vefa semtinde doğdu. Kariyerine İtalya’dan getirdiği aksesuarları satarak başladı.

Yerlitaş kendisini “dikişçi” ve “kostüm tasarımcısı” olarak tarif ediyordu. Bilindik ifadesiyle “modacı” olarak anılmak istemiyordu. Bir dikiş atölyesi vardı. 80li yıllarda Paris’ten, Milano’dan valiz içinde getirdiği kıyafetleri satarak modacılığa başladı. Daha sonraki yıllarda kendi butiğini açtı ve tasarım işine girdi.

Yarışma programlarıyla fenomen oldu

Yarışma programlarıyla fenomen oldu
  • Nur Yerlitaş, 2007 yılında Show TV’de Şebnem Dönmez’in sunuculuğunu yaptığı “Bak Kim Dans Ediyor” adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı.

  • 2010 yılında Show TV’de yayına giren “Yemekteyiz” adlı yarışmada Nur Yerlitaş, Barbaros Şansal, şarkıcı Cenk Eren, gazeteci yazar Ece Vahapoğlu ve Neşe Erberk ile yarıştı. 2011 yılında Show TV’de yayınlanan “Bugün Ne Giysem” adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Diğer jüri üyeleri ise Moda Tasarımcısı İvana Sert, Hakan Akkaya ve koreograf Uğurkan Erez oldu.

  • Nur Yerlitaş, 2011 yılında Demet Akalın’ın ‘Türkan’ klibinde Türkan Şoray’ı canlandırdı. Nur Yerlitaş, 2014 yılının Eylül ayında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu Uğurkan Erez ile beraber yaptığı “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında İvana Sert, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

  • 2015 yılı ocak ayında Tv8 kanalında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu yaptığı 2.sezon “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında Uğurkan Erez, İvana Sert, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

  • 31 Ağustos 2015 tarihinde Tv8 ekranlarında başlayan ve 25 Aralık 2015 tarihinde biten İşte Benim Stilim All Star yarışmasının finalinin ardından Nur Yerlitaş ve Kemal Doğulu jüri görevinden ayrıldı

Nur Yerlitaş Seda Sayan, Ebru Gündeş başta olmak üzere birçok sanatçının sahne kıyafetini tasarladı.

Sanat ve moda dünyasından Yerlitaş için veda mesajları 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

abi siz gerçekten ölenin arkasından nasıl konuşulmasını gerektiğini bilmeyen gerizekalılarsınız ya. hayır normal hayatta iyi ya da kötü bir şey hissetmediğim... Devamını Gör

Fatma Yılmaz

vallaha oda Şehitlerin arkasından baya güzel sallıyordu ama ben yine de kendi adıma bir Müslüman olarak Allah rahmet eylesin diyorum .

Onur Önal

Ya arkadaş, ne zaman bir ünlü ölse hemen eskiden yaptığı yanlışları, kötü taraflarını, beğenilmeyen yönlerini falan lök diye açıyorsunuz ortaya. Ne yaptıysa ... Devamını Gör

poyraz alimoğlu

Bu yazdıklarınız bana rahmetli Harun Kolçak'ın vefatından sonra olanları hatırlattı. Şahsen ben müziğini severim. Gerçek müzisyendi. Gazeteci olduğunu söyley... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Bu ülkenin cumhurbaşkanı şehitlere kelle dedi lan onu eleştirmeniz lazım yetki onda modacı eleştiriyorlar

senacanks

AYNEN OYLE!