Görüş Bildir
Haberler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Bahadır
04.06.2023 - 12:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Alınan karara göre Ulaştırma ve yeni Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu oldu. Kabinenin netleşmesinin ardından merak edilen isimlerin başında Abdulkadir Uraloğlu geldi. Uraloğlu'nun hayatı ve siyasi yaşamı vatandaşların merak konusu oldu. Peki, Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kimdir, kaç yaşında?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Altyapı Bakanı ve Ulaştırma Bakanı kim?

Yeni Altyapı Bakanı ve Ulaştırma Bakanı kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı karara göre Altyapı Bakanı ve Ulaştırma Bakanlığı'na Abdulkadir Uraloğlu getirildi.

Abdulkadir Uraloğlu kimdir?

Abdulkadir Uraloğlu kimdir?

Abdulkadir Uraloğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğdu. 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl özel sektörde Saha Mühendisi olarak görev aldı. 1989 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki kariyerine başladı. 

Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi olarak başlayan Uraloğlu, 1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Kontrol Şefliği görevlerinde bulundu ve 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği'nde getirildi.

2003 yılında Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcılığı, 2005 yılında Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü, 2006 yılında da Samsun 7. Bölge Müdürlüğü'ne atandı. Samsun'da 6,5 yıl görevini sürdürdü ardından İzmir 2. Bölge Müdürü oldu ve 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın