Görüş Bildir
Haberler
UEFA Ülke Puanları Sıralaması'nda Son Durum

UEFA Ülke Puanları Sıralaması'nda Son Durum

Batuhan
22.08.2014 - 12:18

UEFA Ülke Puanları Sıralaması'nda Son Durum

UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda Türkiye’nin yeri kritik. Dört takımla mücadele edilen sezonda her puan çok önemli.

Hangi ülkeden kaç takımın Avrupa arenasında mücadele edeceğini belirleyen UEFA Ülke Puanı Sıralaması, bu sezon Türkiye için çok fazla önem teşkil ediyor. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ile berabere kalması, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Trabzonspor ile Karabükspor’un Playoff turundaki galibiyetleri güncel sıralamada Türkiye’ye bir ivme kazandırdı.

21 Ağustos itibariyle Türkiye, son beş sezonun puanları baz alındığında 28 bin 700 puanla 12. sırada kendine yer buldu. Türkiye’nin puan sıralamasında önündeki ülke olan 11. sıradaki İsviçre’nin 29 bin 375, 13. sıradaki Yunanistan’ın ise 27 bin 700 puanı bulunuyor.

Türkiye, UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda 14. sıraya gerilemesi halinde Avrupa arenasında dört takımla temsil edilecek. Mevcut 12. sırada ise beş takımla temsil ediliyoruz.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olması, Beşiktaş’ın en kötü ihtimalle Avrupa Ligi’nde oynayacak olması ve Trabzonspor ile Karabükspor’un gruplara kalmak için büyük adım attığı bir ortamda, Türkiye için UEFA Ülke Puanı Sıralaması adına kritik bir sezon yaşayacağını söyleyebiliriz.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/sampiy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda son durum:

İşte UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda son durum:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0