Görüş Bildir
Haberler
TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanından Çift Maaş Savunması: 'Bizim Talebimiz Değil'

TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanından Çift Maaş Savunması: 'Bizim Talebimiz Değil'

Meclis’te TÜRKSAT’ın hesapları ele alındı. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek, aldıkları 21 bin liralık ek maaş için 'Bizim talebimiz değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, TÜRKSAT'ın 8 kişilik yönetim kurulu üyesinden 7'si çift maaşlı çıktı. TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek ise çift maaş konusunun sık sık dile getirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, “Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. ABD menşeli Tilki TV'de (Fox) boy boy resimlerimiz yayınlanıyor. Çift maaş bizim talebimiz değil'' açıklamasını yaptı.

"Üyelerden sadece biri çift maaşsız"

"Üyelerden sadece biri çift maaşsız"

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TÜRKSAT Yönetim Kurulu'nda da yer alıyor

TBMM KİT Komisyonunda TÜRKSAT hesapları ele alınırken çift maaş konusu tartışıldı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TÜRKSAT yönetimindeki 7 üyenin 21 biner lira ek ücret aldığını üyelerden sadece TRT eski Genel Müdürü İbrahim Eren'in çift maaşlı olmadığını söyledi. Sertel şöyle dedi:

‘'Bazı üyeler var ki toplantılara bile katılmıyor. 2015'de TÜRKSAT yönetimine atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın kaç kez toplantıya katıldı? YK üyelerine 2020'de 2 milyon 31 bin TL ödeme yapılmış. Bu rakam 2021'de daha da arttı. Pırasa doğrar gibi yönetim kurulu üyeliği dağıtılıyor''

CHP Zonguldak vekili Deniz Yavuzyılmaz da, “Yanlışa yanlış deriz. Bir güreşçi devlet bankasının yönetimine atanırsa tabi ki eleştiririz. Niye rahatsız oluyorsunuz?'' dedi. 

TÜRKSAT yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci ve AKP'li eski Bakan Atilla Koç'un oğlu, Taha Koç da bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
6
5
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
be happy

Alınmış beyfendi lafa bak lafa! bizim de çoluğumuz çocuğumuz var ne demek ya. Özür dileriz çocuğunuza villa falan almak isterseniz toplaşıp bir maaş daha ba... Devamını Gör

açıklamaya bakınca sanırsın bunlar 2. maaş istemiyor da devlet bunlara zorla maaş veriyor

Halil Değerli

İstemem yan cebime koy... .... 😠🤪😡