Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin İlk Kadın Turizm ve Çevre Bakanı Işılay Saygın Kimdir? Ne Zaman Öldü, Hangi Görevlerde Bulundu?

Türkiye'nin İlk Kadın Turizm ve Çevre Bakanı Işılay Saygın Kimdir? Ne Zaman Öldü, Hangi Görevlerde Bulundu?

Vaveyla
05.05.2022 - 16:06

Dört farklı partide görev alan Türkiye'nin ilk kadın Çevre Bakanı ve Turizm Bakanı olmuş siyasetçi Işılay Saygın, 4 Nisan'da doğum günü vesilesiyle çevrelerince anıldı. Işılay Saygın Çeşitli bakanlıklarda uzun dönem görev almasıyla Türk Siyasi tarihine adını yazdırdı. Aldığı görevler dışında verdiği demeçlerde adından söz ettiren Işılay Saygın kimdir? Hangi görevlerde bulunmuş ve ne zaman ölmüştür? İçeriğimizde Işılay Saygın'ın biyografisi sizlerle buluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Işılay Saygın Kimdir?

Işılay Saygın Kimdir?

4 Nisan 1947 tarihinde İzmir'in Buca İlçesinde dünyaya gelmiştir. 

1970 yılında 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmuş, 1971 yılında da Buca Belediyesi'nde İmar müdürü olarak işe başlamıştır.

Çok kısa bir süre sonra 1973 yılında Buca Belediye Başkanı olarak iki dönem görev alan Işılay Saygın 12 Eylül Askeri Darbesi'yle görevini bırakmıştır. 

1983 yılıyla birlikte beş dönem süresince İzmir milletvekili olmuştur.

Işılay Saygın bakanlıklarda görev aldığı süre boyunca kadın hakları, kadının toplumdaki yeri ve yaşantısının iyileştirilmesi konulu sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamıştır.

Bu proje konularında çeşitli yasaların yürürlüğe girmesinde önemli rol oynamış ve halen bu yasaların geçerliliği devam etmektedir.

Işılay Saygın Hangi Görevlerde Bulundu?

Işılay Saygın Hangi Görevlerde Bulundu?

Türkiye'nin ilk kadın çevre bakanı ve turizm bakanı olan Işılay Saygın 51. hükümetten 55. hükümete kadar aralık vermeden bakanlık görevini üstlenmiştir.

Adalet Partisi, Milliyetçi Demokrasi Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi olmak üzere 1973'ten 2003'e kadar 4 farklı partinin üyesi olmuştur.

Buca Belediye Başkanı olarak başladığı siyasi kariyerinde, Türkiye Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı, Türkiye Çevre Bakanı ve Türkiye Turizm Bakanı olarak görev almıştır.

Işılay Saygın Ne Zaman Öldü?

Işılay Saygın Ne Zaman Öldü?

Akciğerlerinden dolayı rahatsızlanan Işılay Saygın, 4 Temmuz 2019 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatırıldı.

Solunum yetmezliği teşhisi konan Saygın, yoğun bakıma alındı ancak 27 Temmuz 2019 tarihinde aynı hastanede yaşamı sona erdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın