onedio
article/comments
article/share
Haberler
Türkiye'de Yer Alan 3 Köyün Nüfusu Sadece Birer Kişiden Oluşuyor

Türkiye'de Yer Alan 3 Köyün Nüfusu Sadece Birer Kişiden Oluşuyor

Türkiye'de kırsal nüfus geçtiğimiz yıllara göre azaldı. İl ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı 2025'te yüzde 93,6'ya yükselirken belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 6,6'dan yüzde 6,4'e geriledi. Bu hesaplarda 30 büyükşehir statü gereği dışarıda bırakıldı. TÜİK'in yayınladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2025 Sonuçları'na göre, ülkedeki 3 köyde, sadece kayıtlı birer kişi bulunduğu tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

En kalabalık köy Adıyaman'da.

En kalabalık köy Adıyaman'da.

Merkeze bağlı İpekli köyü 6 bin 681 kişilik nüfusla en kalabalık köy olurken 10 veya daha az kişinin ikamet ettiği köy sayısı 70 olarak belirlendi. Üç adet köyün ise nüfusu sadece 1.

Türkiye'nin en yalnız ve küçük köyleri şunlar;

Türkiye'nin en yalnız ve küçük köyleri şunlar;

Bitlis’in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe 

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Tarlabaşı

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öğretmenlik, çevirmenlik gibi görevlerde bulundum. Bu esnada pek çok mizah mecrasında yazılarım yayımlandı. Türkiye’de sosyal medyanın popülerleşmesinin ardından yaşanan her olayın hem şahidi oldum hem de bu mecraların aktarıcısı olmaya çalıştım. 2015 yılından beri Onedio’da yaratıcı içerikler ve sosyal medya gündemi üzerine çalışıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Neden azalmış kırsal nüfus?! Ülkede emekli şehri olan iller var. Siz kırsala sanayi taşıyana kadar kırsal size gelecek. Gerçi %80'i geldi bile.

Semih Kurnaz

Güvenilir bir kurumda home ofis iş bulabilsem, direkt dağa yerleşeceğim. O kadar bıktım büyük şehirden.

Kedi Oyuncağı

sevan nişanyan türkiyede olsa geliştirir adam edebilirdi buraları