Görüş Bildir
Haberler
Tommy Shelby Rolüyle Gönüllere Taht Kuran Cillian Murhpy'nin Kariyerinden Kaçırılmaması Gereken Filmler!

Tommy Shelby Rolüyle Gönüllere Taht Kuran Cillian Murhpy'nin Kariyerinden Kaçırılmaması Gereken Filmler!

Dale Cooper
25.10.2019 - 10:00 Son Güncelleme: 19.07.2023 - 15:49

Underrated aktörler kataloğu diye bir şey yapılsa, hiç kuşkusuz bu kataloğun ilk sıralarında yer alacak isimlerden biri Cillian Murhpy! Neyse ki, son dönemde Peaky Blinders'la hak ettiği değeri daha fazla görmeye başladı yetenekli aktör. Başarılı oyuncu, şimdiler de Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'da başrolde olmasıyla baya gündemde. Bu listede sizler için Cillian Murphy'nin oynadığı filmleri listeledik.

İyi seyirler dileriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 28 Days Later... (2002)

15. 28 Days Later... (2002)

Cillian Murphy'nin kariyerindeki yapı taşlarından biri olan Danny Boyle'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 28 Days Later..., bir araştırma merkezinden yayılan ölümcül virüs sonrasında başlayan bir çeşit kıyametin ortasına baygın geçirdiği 28 günün sonrasında uyanan Jim'in dış dünyada neler olduğunu kavrama ve hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.

14. The Wind that Shakes the Barley (2006)

14. The Wind that Shakes the Barley (2006)

Adını aynı adlı şarkıdan alan usta isim Ken Loach'un yönetmenliğini üstlendiği The Wind that Shakes the Barley, 1919 ve 1921 yılları arasında gerçekleşen İrlanda Bağımsızlık Savaşı ve akabindeki İrlanda İç Savaşı'nı konu edinirken Cillian Murhpy hayat verdiği Damien rolüyle oldukça başarılı bir performans ortaya koyuyor.

13. Batman Begins (2005)

13. Batman Begins (2005)

Christopher Nolan'ın Batman üçlemesini başlatan Batman Begins aynı zamanda uzun yıllar sürecek olan Nolan-Murhpy bağının da başladığı yer desek yanlış olmaz. Nolan, Cillian Murhpy'yi ilkin Batman rolü için düşünmüş ancak ilerleyen görüşmelerde Murhpy'nin kendi isteğiyle de Dr. Jonathan Crane yani Scarecrow rolünün kendisi için daha uygun olduğu konusunda anlaşılmış.

12. Inception (2010)

12. Inception (2010)

Nolan-Murhpy bağının devam ettiği bir başka yapım olan Inception, rüya görme anlarında bilinçaltındaki değerli sırları çekip çıkarabilen yetenekli zihin hırsızı Dom Cobb'un çevresinde gelişen hikâyeyi takip ediyor. Son 25 yılın en iyi filmleri arasında sıkça adı geçen Inception'da Cillian Murhpy'le beraber Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard ve Tom Hardy gibi isimler yer alıyor.

11. Breakfast on Pluto (2005)

11. Breakfast on Pluto (2005)

70'li yıllarda, İrlanda'daki küçük kasabasını terk ederek hem annesinin hem de kendi kimliğinin özgürce yaşayabilmenin peşine düşerek Londra'ya giden Patrick 'Kitten' Braden'ın hikâyesinin anlatıldığı Breakfast on Pluto, Cillian Murhpy'nin kariyerindeki en başarılı yapımlardan biri olmakla beraber usta aktör hayat verdiği Kitten rolüyle hafızalardan silinmesi güç bir performans ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Red Eye (2005)

10. Red Eye (2005)

Korku türünün önemli isimlerinden Wes Craven yönetmenliğindeki Red Eye, sıradan bir uçuşta bir suikastçiyle yan yana oturan ve işbirlikçisi olmadığı takdirde babasının öldürülmesi tehdidiyle karşı karşıya kalan Lisa'nın bitmek bilmeyen zorlu gece uçuşunu konu ediniyor. Cillian Murhpy filmde suikastçi rolündeki Jackson Rippner olarak karşımıza çıkarken Lisa'ya ise Rachel McAdams hayat veriyor.

9. Broken (2012)

9. Broken (2012)

Daniel Clay'in aynı adlı romanından uyarlanan Broken, Kuzey Londra'da yaşayan bir genç kızın tanık olduğu şiddetli saldırıdan sonra değişen hayatını konu edinirken Murphy filmde oldukça naif bir öğretmen olan Mike'a hayat veriyor.

8. Free Fire (2016)

8. Free Fire (2016)

70'lerin sonunda Boston'da geçen Ben Wheatley filmi Free Fire, iki çetenin bir buluşma için bir araya gelmesiyle başlayan silahlı çatışmayı ve bu buluşmadan sağ çıkma mücadelesini anlatırken Cillian Murhpy hayat verdiği Chris rolüyle yepyeni bir çete lideri imajı çiziyor.

7. The Party (2017)

7. The Party (2017)

Bir başka usta isim Sally Potter'ın yönetmen koltuğunda oturduğu The Party, aldığı terfiyi kutlamak için bir yemek partisi veren Janet'in konuklarının birer birer gelmeye başlamasıyla gelişen kaosun ortamını anlatıyor. Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson gibi isimlerin yer aldığı filmde Cillian Murhpy, tehlikeli olduğu her halinden belli olan Tom rolüyle oldukça başarılı bir kara mizah karakteri karşımıza çıkarıyor.

6. Anna (2019)

6. Anna (2019)

Kim olduğu ve kaç farklı ülkede, kaç farklı kimliği olduğu bilinmeyen tehlikeli suikastçi Anna Poliatova'nın yarattığı çember çevresinde gelişen Anna'nın yönetmen koltuğunda Luc Besson oturuyor. Filmde Cillian Murhpy'nin yanı sıra Helen Mirren ve Luke Evans gibi isimler bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Transcendence (2014)

5. Transcendence (2014)

Transcendence, Wally Pfister'ın yönettiği Amerikan bilim kurgu gerilim filmidir. Filmde Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Kate Mara, Cillian Murphy ve Cole Hauser rol alıyor ve radikal bir teknoloji karşıtı organizasyonun hedefi olurken yapay zeka projesini bitirmek için yarışan bir grup bilim insanını takip ediyor.

4. Anthropoid (2016)

4. Anthropoid (2016)

Anthropoid, Sean Ellis tarafından yönetilen ve Cillian Murphy, Jamie Dornan, Charlotte Le Bon, Anna Geislerová, Harry Lloyd ve Toby Jones'un oynadığı bir savaş filmidir. Film, 27 Mayıs 1942'de sürgündeki Çekoslovak askerler olan Jozef Gabčík ve Jan Kubiš tarafından 2. Dünya Savaşı suikastı olan Antropoid Operasyonu'nun hikayesini anlatıyor.

3. Dunkirk (2017)

3. Dunkirk (2017)

Dunkirk, Christopher Nolan tarafından yazılan, yönetilen ve 2. Dünya Savaşı'nın Dunkirk tahliyesini kara, deniz ve hava perspektifinden tasvir eden tarihi bir savaş filmidir. Oyuncu kadrosunda Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance ve Tom Hardy yer alıyor.

2. A Quiet Place Part II (2020)

2. A Quiet Place Part II (2020)

John Krasinski tarafından yazılan ve yönetilen bir Amerikan kıyamet sonrası korku filmidir. Akut bir işitme duyusuyla kör uzaylıların yaşadığı kıyamet sonrası bir dünyada gezinmeye ve hayatta kalmaya devam eden ilk filmdeki aileyi takip eden 2018 yapımı A Quiet Place'in devamı niteliğindedir. Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe ve Krasinski ilk filmdeki rollerini yeniden canlandırırken, Cillian Murphy, Djimon Hounsou, Scoot McNairy ve Okieriete Onaodowan oyuncu kadrosuna katılıyor.

1. Oppenheimer (2023)

1. Oppenheimer (2023)

Oppenheimer, Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği 2023 tarihli destansı bir biyografik gerilim filmidir. Kai Bird ve Martin J.'nin 2005 biyografisi American Prometheus'a dayanmaktadır. Robert Oppenheimer, Manhattan Projesi'nin bir parçası olarak ilk nükleer silahları geliştiren ve böylece Atom Çağı'nı başlatan çok önemli bir teorik fizikçidir. Filmde baş karakter olarak Cillian Murphy rol alıyor ve Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek ve Kenneth Branagh ona eşlik ediyor.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
75
9
8
7
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spiritorbs

Herkes fahişedir, Grace. Kendimizin farklı kısmınlarını satarız sadece... Peaky Blinders . . .

sena sena

adamda çok soğuk bir çekicilik var.. bayılıyoruzzz;)

Kemal Kabal

Bu adamı görünce sigara içmek istiyorum :D