Görüş Bildir
Haberler
Terör Örgütü PKK Tarafından 13 Kişinin Şehit Edildiği Gara Operasyonu Hakkında Neler Biliniyor?

Terör Örgütü PKK Tarafından 13 Kişinin Şehit Edildiği Gara Operasyonu Hakkında Neler Biliniyor?

Bugün Milli Savunma Bakanı Kuzey Irak'da yapılan Gara Operasyonu hakkında açıklama yaptı Hulusi Akar açıklamasında PKK'nın esir tuttuğu 13 Türk vatandaşının terör örgütü tarafından şehit edildiğini belirtti. 

Peki Gara operasyonu hakkında neler biliniyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK: Hava saldırısı sonucu öldüler

PKK: Hava saldırısı sonucu öldüler

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) bugün yayınlanan bir PKK açıklamasında ise bu kişilerin Türkiye'nin hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Malatya Valisi Aydın Baruş ise 13 kişinin hava saldırıları sonucu öldüğü yönündeki iddiaların 'yalanca ve alçakça bir provokasyon' olduğunu söyledi.

ANF bir süre önce PKK kaynaklarına dayandırdığı bir haberinde alıkonulan kişilerin asker, polis ve MİT görevlisi olduğunu öne sürmüş ve isimlerini yazmıştı. ANF haberinde devlet yetkililerinin ellerindeki esirleri palmaya dönük herhangi bir girişimde bulunmadığını, yerlerini tespit etmeye çalışarak hava saldırılarıyla bu personellerini öldürmek istediğini iddia etmişti.

Operasyona katılan 3 asker şehit oldu

Operasyona katılan 3 asker şehit oldu

Akar operasyonda barınak, sığınak, mühimmat depoları ve karargahların tahrip edildiğini söyledi, 'Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır' dedi. Akar bu operasyon için askerlere model arazide özel eğitimler verildiğini de ekledi.

Türk basınında yer alan haberlerde, operasyon sırasında 50'den fazla PKK'lının öldürüldüğü yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri 10 Şubat'ta Gara'da PKK'nın kontrolü altındaki noktalara yönelik Kartal Pençe-2 adlı bir harekat başlatmıştı.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşları kim?

Malatya Adli Tıp'ta yürütülen çalışmalar sonucu kimlikleri tespit edilen şehitler şöyle:

Malatya Adli Tıp'ta yürütülen çalışmalar sonucu kimlikleri tespit edilen şehitler şöyle:
  • 13 Ağustos 2015'te Diyarbakır Bingöl karayolunda yolcu otobüsünden indirilerek alıkonulan Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı hava savunma uzman çavuş Hüseyin Servet.

  • 28 Temmuz 2015 tarihinde izinli gittiği Erzurum ilinden ailesiyle birlikte dönerken Diyarbakır-Lice-Bingöl yol ayrımında alıkonulan Mersin nüfusuna kayıtlı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sedat Yabalak.

  • 18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli-Erzincan yolunda alıkonulan, Malatya nüfusuna kayıtlı, Rize İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Semih Özbek.

  • 2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı'daki birliğine katılmak üzere yola çıkan ve Tunceli-Pülümür karayolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı.

  • 24 Temmuz 2016 tarihinde Lice ilçesinde ailesiyle birlikte yolda seyir halindeyken alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Vedat Kaya.

  • 15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Siirt nüfusuna kayıtlı, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli er Süleyman Sungur.

  • '21 Eylül 2016 tarihinde Hakkari-Çukurca karayolunda alıkonulan, Eskişehir nüfusuna kayıtlı, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman erbaş Mevlüt Kahveci.

  • '2 Ekim 2015'te Tunceli-Pülümür yolunda alıkonulan, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı, Erzincan'daki birliğine gitmek üzere yola çıkmış olan topçu er Müslüm Altıntaş.

  • 'Adıyaman nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Aydın Köse ve Samsun nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Muhammed Salih Kancı.

2018'de İHD'de basın toplantısı düzenlenmişti

2018'de İHD'de basın toplantısı düzenlenmişti

Cenazeleri Malatya Adli Tıp Morgu'na getirilen dokuz asker ve polisin aileleri üç yıl önce İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte basın açıklaması yapmış ve devlet yetkililerine çocuklarının kurtarılması için çağrıda bulunmuşlardı.

Teşhis edilen üç cenazeden biri, 18 Eylül 2015'de Tunceli-Erzincan yolunda alıkonulan Astsubay Semih Özbey'e ait. Aldığımız bilgilere göre başında kurşun izi olduğu söylenen cenaze Semih Özbey'e ait.

Gürsel Özbey, 14 Haziran 2018 tarihinde İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte Diyarbakır İHD ile binasında, çocukları alıkonulan diğer ailelerle birlikte basın açıklaması yapmıştı.

Gürsel Özbey, o açıklamada BBC Türkçe'ye bir demeç vermiş ve '3 yıldır evimizde ne gülmek ne sevinmek var. Hayalet gibiyiz' demişti.

O açıklamadan birkaç gün önce örgüt, internetten alıkonulan asker ve polislerin videolarını yayınlamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
80
14
10
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hector Hector

Pkk nın açıklamasını haber diye koyan siteye ne yapmalı?

Malatya adli tıpın yaptığı kimlik tespitlerine ne diyeceksin?

Yılmaz Esen

sadece yurtdışı değil, yurtiçi harekatlarda başlamalı. sokaklarda "argamızda ameriga var" diye haraç kesen teröristlerin evi basılsın. ziyan edilsin. büyükşe... Devamını Gör

negerekvar

Kendi vatandaşına en ufak siteminde bile terörist diyen bu hükumet, dağdaki gerçek teröristi unutmuş. Yazıklar olsun.