Görüş Bildir
Haberler
Teknolojisi ve Yenilikçi Tasarımı ile Çağın Çok İlerisinde Olan 15 Dünya Şehri

Teknolojisi ve Yenilikçi Tasarımı ile Çağın Çok İlerisinde Olan 15 Dünya Şehri

Effy
06.10.2021 - 07:15

Dünya üzerinden birbirinden farklı, muhteşem şehirler var. Ancak bazıları teknoloji ve yenilikçi tasarımı ile ön plana çıkıyor. Sanki bizler 2021 yılında yaşarken, onlar 3021 yılında takılıyormuş gibi.

Sizler için teknolojik anlamda gelişmiş olan ve yenilikçi tasarımları ile fütüristik bir atmosfer yaratan 15 dünya şehrini listeliyoruz!

Kaynak: https://luxatic.com/most-futuristic-c...

15. Moskova, Rusya

15. Moskova, Rusya

Moskova'nın tam merkezinde yer alan Uluslararası İş Merkezi, şehri küresel boyuta taşıyor. 60 hektarlık alanda Avrupa'nın bazı en uzun gökdelenlerini içerisinde barındırıyor. Bu gökdelenleri dünya üzerindeki diğer yapılardan ayıran özellikleri ise eşsiz şekilleri ve renkleri. Bu şehre dair bir diğer ilgi çekici detay; Moskova'nın en uzun binası olan Federasyon Kulesi o kadar güçlü bir betondan inşa edilmiştir ki uçak çarpsa bile yapı korunur.

14. Toronto, Kanada

14. Toronto, Kanada

Popülasyonun %50'si Kanada doğumlu olmayan insanlardan oluşan bu ülkede, Toronto UNESCO tarafından en çeşitli şehir olarak isimlendirilmiştir. Yapay zeka alanında da önemli çalışmalar Toronto tarafından sürdürülüyor. Gökdelenleri ve şehir merkezi yıllar boyu New York ile karşılaştırılıp duruluyor. Hatta birkaç yıla Toronto, teknolojik gelişmeler ve yapay zekada New York'u geçerse kimse şaşırmaz!

13. Tallin, Estonya

13. Tallin, Estonya

Estonya, Rusya'dan bağımsızlığını 1991 yılında kazandı ve o zamandan beri teknoloji alanında çok önemli başarılara imza attı. 2002 yılında, tüm şehirde bedava wi-fi sağlayan ilk şehirlerden biri oldu. 2007 yılında elektronik oylamayı getiren ilk şehirlerden biriydi. Bugün halen 2021 yılında çoğu Kuzey Amerika şehrinde elektronik oylama mevcut değil. Gelecek günlerde nasıl yeniliklere adım atacakları ise merak konusu.

12. Bengaluru, Hindistan

12. Bengaluru, Hindistan

Hindistan denilince aklınıza sadece kalabalık, aşırı sıcak ve teknolojinin gerisinde kalmış bir ülke geliyorsa, yanılıyorsunuz. Hindistan'ın Bengaluru şehri, gelişmiş ve teknolojik anlamda ilerlemiş bir yer. Sadece Hindistan içerisinde de değil, tüm dünyada! Bengaluru Teknoloji Parkı, daha ucuz fiyatlara yüksek kaliteli iş sağlayarak LinkedIn ve Dell gibi çoğu şirkete dış kaynak temini sağlıyor. Ayrıca, mühendisleri için de birçok iş imkanı sağlıyorlar. Böylece Batı'daki meslektaşlarından daha yeniliklere açıklar. Ayrıca şehir biyoteknoloji alanında da yükseliş gösteriyor.

11. Amsterdam, Hollanda

11. Amsterdam, Hollanda

Dünya üzerindeki en güzel ve en yeşil şehirlerden biri olan Amsterdam, 'Eğer hepimiz biraz olsun gezegenimizi biraz önemseseydik, nasıl olurdu?' sorusunun cevabı niteliğinde. Emisyon azaltımı alanında bir dünya lideri haline geldiler. Ayrıca bu zararlı emisyonları nasıl azaltabileceklerine dair de projeler geliştiriyorlar. Amsterdam ayrıca ulaşım için bisiklet kullanan popülasyonu ile ünlü. Ayrıca, Amsterdam Akıllı Şehir projesini de devreye soktular. Tüm bunların yanı sıra, minimalist yaşam tarzları hayran duyulacak gibi değil mi?

10. Seul, Güney Kore

10. Seul, Güney Kore

Seul, Kore Savaşı'nda harabeye çevrilmiş bir şehirdi ancak kelimenin tam anlamıyla küllerinden doğdu. Şimdi ise dünyanın en zengin ve teknolojiyi kavramış uzman şehirlerinden biri. Canlı gece hayatı, çok iyi dizayn edilmiş şehir tasarımı, kültürel yerlerin teknoloji ile özenle harmanlanması ile ortaya eşsiz bir şehir çıkmış.

9. Brasilia, Brezilya

9. Brasilia, Brezilya

Brezilya'nın başkent olarak Brasilia belirlenmesinden hemen sonra, 1960'da şehir planlamasına başlanmış. Uçak şeklinde tasarlanan yapı, mimar Lucio Costa'ya ait. Bu yapı, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tek 20. yüzyılda inşa edilmiş yapıdır. Bugün dünyanın ultra modern şehirleri arasında yer alan Brasilia, iş odaklı bir şehir. Ekoturizm alanında da son yıllarda yükselişe geçti.

8. Helsinki, Finlandiya

8. Helsinki, Finlandiya

Finlandiya'nın başkenti Helsinki, şehirde bedava wi-fi gibi yenilikleri getiren ilk şehirlerden biriydi. Şehrin İskandinav mimarisi, Asya yapıları kadar etkileyici olmasa da kendi şık ve modern yapılarına sahipler. Diğer ülke şehirlerinden daha iyi oldukları bir diğer konu ise eğitim. Aynı zamanda, oldukça cömert annelik ve babalık izinleri ile de meşhurlar.

7. San Francisco, Amerika

7. San Francisco, Amerika

San Francisco Körfez Bölgesi'nin güneyinde kalan Silikon Vadisi, ileri teknoloji inovasyonlarının ve sosyal medya şirketlerinin merkezine verilen bir isimdir. Apple, Google, Facebook gibi binlerce start-up girişimi Silikon Vadisi'nde kurulmuştur. San Francisco sadece teknolojisi ile değil, sosyal bakımdan da Amerika'nın kalan kısmından daha önde ilerliyor. Eşcinsel evliliği yasallaştırmış olan ve insan hakları konusunda daha fazla anlayış gösteren bir şehir.

6. Masdar, Birleşik Arap Emirlikleri

6. Masdar, Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri'ni düşündüğünüzde aklınıza gelecek ilk isim Dubai olabilir. Ancak Masdar da oldukça önemli bir dünya şehri olarak karşımıza çıkıyor. Geleceğin kenti olarak isimlendirilen Masdar, sıfır atık ve sıfır karbon salınımlı ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Dünya'nın en zengin ülkelerinden biri olan Masdar, tamamen doğal kaynakların kullanıldığı bir şehir hayatı geliştiriyor.

5. Şanghay, Çin

5. Şanghay, Çin

Dev ekonomi merkezi ile ünlü olan Şanghay, 24 milyonu aşan bir nüfusa sahip. Hem gün ışığında hem de gece ışığında parıldayan camdan gökdelenleri göz kamaştırıcı. Şanghay, yabancı ve ucuz iş gücü aramak yerine yerel halkı için iş imkanları üretiyor. Kurdukları Pudong Economic Zone, denizaşırı ülkelerin yatırım ihtiyaçlarını karşılıyor.

4. Tokyo, Japonya

4. Tokyo, Japonya

Tokyo gençlerinin ileri görüşlü ve çok zeki olmalarının bir sebebi var. Tokyo, sokaklarıyla, inovasyonlarıyla, yatırımları ve her şeyi ile geleceği temsil ediyor. Sadece modern trendlere ayak uydurmak ile kalmayıp, yenilerini kendileri oluşturuyorlar. Elbette çağdaş mimarileri herkes tarafından bilinen bir gerçek. Tokyo sokaklarının fotoğrafları birer bilim kurgu filminden çıkmışa benziyor.

3. Singapur

3. Singapur

Singapur, dünyadaki en zengin ülkelerden biri sayılıyor. Eğitim kaliteleri birinci seviyede ve devleti yozlaşmamış olan sayılı yerlerden biri. Ciddi suçlar konusunda katı yasaları var ve şehir planlaması da hem modern hem yeşil alanlar içeriyor.

2. Hong Kong, Çin

2. Hong Kong, Çin

Teknoloji ve finansal alanlarda dünya birincisi olarak biliniyorlar. 15 kattan daha yüksek gökdelenlerde yaşayan insanlar var... Gökdelenler şehrin her bir yerinde yükseliyor. Parmak izleri, çocukların okul devamsızlığını takip etmekte kullanılıyor. Toplu taşıma hizmetleri ise dünyada en hızlı ve kaliteli işleyen bir sistemden meydana geliyor. Ve temiz bir hava isteyenler için bir sürü kırsal kesim de mevcut.

1. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

1. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dünyanın en zengin şehri diyebileceğimiz Dubai, sadece gökdelen manzaraları yüzünden modern olarak sayılmıyor: Yapay adaları tüm dünyanın dilinde! 2025 yılında tamamlanması planlanan Koyu Kulesi ve Burj Khalifa yapıları dünyadaki en uzun yapılar olarak biliniyor. Bu yapılar, bilim kurgu dizilerinin ve hayallerimizin ötesinde bir manzaraya sahip. Yeşil ekonomi konusunda da hassas olan Dubai, listenin ilk sırasında yer almayı hak ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kardeslerkundura

arap emirlikleri çağın ötesindeyse öyle çağa sokayım. yaşasın eski çağ!

Gizem Yenikler

Güzel şehirler.