Görüş Bildir
Haberler
Keyifli Bir Tatil Akşamında Yıldızları En Net Haliyle Gözlemleyebileceğiniz Birbirinden Lüks Oteller

Keyifli Bir Tatil Akşamında Yıldızları En Net Haliyle Gözlemleyebileceğiniz Birbirinden Lüks Oteller

Effy
30.09.2021 - 08:45

Lüks bir tatili kim sevmez? Ancak bu oteller, diğer tesislerden bir özelliği ile ayrılıyor: Yıldızlı geceleri! Adeta galaksinin dışında bir yerde tatile çıkmış hissini yaşayacağınız otelleri sizler için derledik!👇

Kaynak: https://www.travelandleisure.com/trip...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Explora Atacama, Şili

1. Explora Atacama, Şili

Yıldızları izleyebileceğiniz bir yerde tatil yapmanın artısı konumun oldukça izole olmasıdır. Huzur içerisinde gökyüzünü izlemek kulağa terapi gibi gelmiyor mu? Şili'deki Explora Atacama oteli, misafirleri için yıldız izleme seansları da ayarlıyor. Ancak otel odanızdan da izleyebileceğiniz için buna pek de gerek yok...

2. Primland Resort, Virginia

2. Primland Resort, Virginia

Yıldızları izlemek için illa uzak ve izole yerlere seyahat etmenize gerek yok. Ulaşımı oldukça kolay olan Primland Resort'da , açık ve temiz olan gökyüzünde yıldızları izlemek mümkün. Burada golf, at sürmek gibi çeşitli aktiviteler de mevcut. Ancak otelin en meşhur aktivitesi iki büyük teleskop ile yapılan yıldız gözlemleme geceleri.

3. Kakslauttanen Arctic Resort, Finlandiya

3. Kakslauttanen Arctic Resort, Finlandiya

Camdan yapılmış bu Eskimo evlerinde yatağınızda uzanırken yıldızları ve kuzey ışıklarını izlemek mümkün! Bu odalarda konaklama koşulları oldukça yeterli fakat daha özel bir alan isteyenler için kütükten dağ evleri de mevcut. Aklınızda bulunsun: Buraya yaz mevsiminde gidemezsiniz çünkü bölgede 24 saat boyunca gündüz devam ediyor!

4. Mount Cook Lakeside Retreat, Yeni Zelanda

4. Mount Cook Lakeside Retreat, Yeni Zelanda

Kuzey ışıklarını gözlemleyebileceğiniz sayılı yerlerden birisi de Yeni Zelanda. Mount Cook Lakeside Retreat'de Mart ve Eylül ayları arasında yerinizi ayırtarak gökyüzünün hiç görmediğiniz güzelliğine şahit olabilirsiniz. Kuzey ışıklarını yakalayamasanız dahi, yıldızların kendisi bile tek başlarına yeterli!

5. Hyatt Regency Maui Resort & Spa, Hawaii

5. Hyatt Regency Maui Resort & Spa, Hawaii

Yıldızları görmek için seyahat edenlere bir müjdemiz var: NASA Güneş Sistemi temsilcisi Edward Mahoney, bu tesiste astronomi direktörü olarak 20 yıldır hizmet veriyor. Çatıda iki tane teleskop bulunuyor. Perşembe ve Pazar günleri arasında Mahoney her gece özel olarak yıldız gözlemleme seansları gerçekleştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 3100 Kulmhotel Gornergrat, İsviçre

6. 3100 Kulmhotel Gornergrat, İsviçre

İsviçre'de yıldızlara en yakın olabileceğiniz konum bu otel! Tesis, ülkenin en yüksek noktalarından birinde yer alıyor. 1960'lı yıllarda Kulmhotel'in kulelerine ek olarak iki tane gözlemevi inşa edilmiş. Bu otel hem bilim adamlarının hem de astronomi meraklılarının favori yeri. Yerli bir gökbilimci eşliğinde yıldızları izlediğiniz unutulmaz bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

7. andBeyond Sossusvlei Desert Lodge, Namibya

7. andBeyond Sossusvlei Desert Lodge, Namibya

Afrika'nın tek Karanlık Gökyüzü Koruma Alanı'na oldukça yakın olan Desert Lodge, samanyolunu çıplak gözle izleyebileceğiniz nadir yerlerden biri. En yakın kasaba 140 km uzaklıkta yer aldığı için herhangi bir hava kirliliği de yok. Berrak ve açık bir gökyüzünde, hava kirliliği tarafından bölünmeden samanyolunun keyfini çıkarın.

8. Hotel Rangá, İzlanda

8. Hotel Rangá, İzlanda

Gece uyumadan duramıyorsanız ama kuzey ışıklarını da kaçırmak istemiyorsanız size iyi bir haberimiz var! Hotel Ranga, gece misafirler uyurken kuzey ışıkları göründüğünde zil çalarak onları uyandırıyor ve manzarayı kaçırmamalarını sağlıyor. Kuzey ışıklarının ortaya ne zaman çıkacağı belli olmayabilir fakat bölgedeki rasathanede bir gökbilimci önderliğinde yıldız gözlemleyebilirsiniz.

9. Anantara Kihavah, Maldivler

9. Anantara Kihavah, Maldivler

Suyun üzerindeki bungalov evleri boş verin! Hiç suyun üzerinde rasathane duydunuz mu? Anatara Kihavah ikisine de sahip! Yıldız izleme seansları, ülkenin en güçlü teleskopu ve en iyi gökbilimcisi Sky Guru Shameem tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca, bu astronom gökyüzünde gördüğünüz her şeye dair mitolojik ve bilimsel açıklamalar yapıyor. Bir diğer iyi yanıysa, gözlem evinin kokteyl barının çatısında konumlanmış olması. Yıldızları gözlemlerken bir yandan içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sibela

Hiç bir yeri görmeden ölüp gidecez bu memlekette