Görüş Bildir
Haberler
Etrafını Saran Alp Dağları ve Kartpostalları Andıran Manzaralarıyla İsviçre'de Gezebileceğiniz 15 Yer

Etrafını Saran Alp Dağları ve Kartpostalları Andıran Manzaralarıyla İsviçre'de Gezebileceğiniz 15 Yer

Effy
24.09.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 24.09.2021 - 10:27

Küçükken Heidi'yi izlerken doğaya, köye ve dağların güzelliğine hangimiz hayran olmadık? İsviçre, en az çizgi filmlerde olduğu kadar gerçekte de büyüleyici bir yer.

Olur da bir gün yolunuz İsviçre'ye düşerse, mutlaka ziyaret etmeniz gereken olağanüstü yerleri sizler için sıralıyoruz!

Kaynak: https://www.lonelyplanet.com/articles...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jungfrau Bölgesi

1. Jungfrau Bölgesi

Yüksek dağları gözlemlemek için en mükemmel yer burası. Nereye gitseniz yüksek dağlar ve müthiş şelaleler sizleri karşılayacak. Dağ tırmanıcıları için oldukça özel ve sevilen bir bölge olarak bilinir.

2. Bern

2. Bern

İsviçre'nin az bilinen ancak en çok sevgiyi hak eden şehri diyebiliriz! Ortaçağın atmosferi bu şehrin bozulmamış sokaklarında hissediliyor. Hatta Bern Eski Şehir, UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alıyor. Çocuklar için canlı tarih dersi niteliğinde olan bu şehir, ziyaretçilerini her seferinde etkilemeyi başarıyor. Ayrıca, Einstein görelilik teorisini 1903-1905 yılları arasında Bern'de yaşarken geliştirmiş.

3. Cenevre Gölü

3. Cenevre Gölü

Şarap, romantizm ve kaleleri ile eşsiz bir atmosfere sahip. Üzüm bağları, nefes kesen manzarası ve arka planı çevreleyen dağları ile Cenevre Gölü hayat boyu unutamayacağınız bir ziyareti size vadediyor.

4. Zermatt

4. Zermatt

Açık hava aktiviteleri için bir numaralı adres. Ayrıca, Toblerone çikolatasının ambalajında yer alan ünlü dağ da burada bulunuyor! Güneş doğarken, batarken ve yürüyüşteyken şahit olacağınız dağ manzaraları, kameranızı bir an bile bırakmak istememenize sebep olacak.

5. İsviçre Ulusal Parkı

5. İsviçre Ulusal Parkı

İsviçre'nin sadece bir tane ulusal parkı olması şaşırtıcı olduğu kadar üzücü de. Ancak bu parkın içinde ne ararsanız var: masmavi göller, şelaleler, göklere uzanan dağlar ve kaya kartallarının, geyiklerin, dağ sıçanlarının özgürce dolaştığı bir doğa.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bellinzona

6. Bellinzona

Yüksek kaleleri, etrafını çevreleyen Alp dağları ile Bellinzona, adeta bir masal şehri. İtalya'nın yemek ve kültürünü en iyi burada hissedebilirsiniz. Rönesans'tan kalma kiliseleri ziyaret ederek gezinizi kültürel bir öğreti haline getirebilirsiniz. Bellinzona'nın ruhu, enfes restoranlarında saklı. Mutlaka bir akşam yemeği yemelisiniz.

7. Jura Dağları ve Neuchatel Gölü

7. Jura Dağları ve Neuchatel Gölü

İsviçre sınırlarının iki harikası olan Jura Dağları ve Neuchatel Gölü, gürültüden uzak, sakin bir dinlence sunuyor. Bölge kendine has bir güzelliğe sahip. Yeşil çayırları, antik ormanları, göl ve dağların ortak oluşturduğu olağanüstü manzaraları ile dünya üzerinde cenneti andırıyor!

8. Appenzell ve Kuzeydoğu

8. Appenzell ve Kuzeydoğu

Appenzell, aile tatilleri için birebir. Kendi halinde, kırsal, huzurlu ve köy hayatını yansıtan yaşam tarzına sahip bir şehir. Daha birçok saklı güzellik Kuzeydoğu'da sizlerin keşfini bekliyor.

9. Basel

9. Basel

İsviçre'nin en popüler şehri olan Basel, modern havası ile sanatın merkezi. Ülkenin en iyi galerilerini burada gezebilir ve dünyanın ünlü sanat parçalarını dünya gözüyle görebilirsiniz. Akşamüstü göl kenarında bir şeyler içerken manzaranın tadına varabilirsiniz.

10. Dört Kanton Gölü

10. Dört Kanton Gölü

Göl kenarında romantizmi yaşamak isteyenler için: Dört Kanton Gölü! Ünlü ortaçağ köprüsü ile geçmişten izler taşıyan bu göl hala ilk günkü orijinalliğini koruyor. Buranın eşsiz manzaralarına bir zamanlar Goethe dalıp gidermiş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zürih

11. Zürih

Şehir hayatını en iyi burada deneyimleyebilirsiniz. Deniz kenarı barları, dikkat çekici mimarisi ve konser salonlarından geniş galerilerine kadar her şeyi ile yaşaması mükemmel bir şehir! İsviçre'nin dağ ve göl manzaraları elbette bu şehir hayatının içinde de bizlere eşlik ediyor.

12. Parco Civico

12. Parco Civico

Şehrin yoğunluğuna bir ara verip soluklanmak isterseniz, adresimiz Parco Civico! Dağ havası ve göl manzarasının yanı sıra hayvanlarla beraber vakit geçirebileceğiniz bir alan bulunuyor.

13. Einsteinhaus

13. Einsteinhaus

Einstein'ın görelilik teorisini İsviçre'de yaşarken geliştirdiği bilgisini yukarıda vermiştik. O zamanlarda yaşadığı ev, bugün müze olarak ziyarete açık! Einstein'ın hayatına bizzat tanıklık edebilirsiniz.

14. Lugano Gölü

14. Lugano Gölü

İsviçre'yi gezerken bolca göreceğiniz iki şey; göl ve dağ. Lugano Gölü, arkasındaki dağlar ile yine kartpostalları aratmayan bir manzarayı bizlere sunuyor. Etrafında bulunan kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip, içerken bu manzaraya da bir yandan doyabilirsiniz.

15. Jet d’Eau

15. Jet d’Eau

Saniyede 500 litre suyun 140 metre yüksekliğe uzandığı Jet d'Eau, şehrin birçok yerinden izlenilebilir. Yükselen suyu, şehrin birçok yerinden görmek mümkün. Bu sistemi canlı bir şekilde izlemek sizleri oldukça etkileyecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

reis nasıl kaçacağımızı anlat ben sana ordan en kral vlog u çekerim söz

g0ky

Başlıktaki görseller İsveç (bayrak ve stockholm (drottningsholm) kraliyet sarayı) , içerik İsviçre… Bu kısır döngü yıllardır zaten var siz de teyit ettiniz ... Devamını Gör

Heybeli Ada

burası isviçre olsanız beğenirdiniz ama doğru yapmışsınız burası isviçre.