Görüş Bildir
Haberler
Tatil Sezonu Yaklaşıyor! Turistleri Oldukça Zorlayacak Yeni Yürürlüğe Girmiş İlginç Yasaklar

Tatil Sezonu Yaklaşıyor! Turistleri Oldukça Zorlayacak Yeni Yürürlüğe Girmiş İlginç Yasaklar

Penny
12.04.2019 - 13:34 Son Güncelleme: 13.04.2019 - 17:59

Her ülke turist ağırlamak için bazı düzenlemeler yapar. Fakat turist sayısı arttıkça yerli halk tam olarak ne hissediyor? Tüm turistler kibar değil ve bölgenin kültürü hakkında bilgileri yok. Bu sebeple de ülkeler kendilerince yeni önlemler alıyor.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-places/9...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Venedik'e sadece bir gün için giden turistler vergi ödemek zorunda kalacak.

Bu antik kentin yerel halkı, turist kalabalığından bıkmış. Sokaklarda yürüyecek yer kalmamış ve yerel halk işe ya da evine gitmekte zorlanıyormuş. Bu nedenle, 1 Mayıs'tan itibaren şehre girmek için para ödemeniz gerekecek. Venedik'e gondola binmek için giden turistler 3 dolar ödemek zorunda kalacak. Ödeme yapmaktan kaçmaya çalışan herkes 450 dolar ceza ödeyecek.

Bu kurallar sadece bir günlüğüne şehre gelen ve otelde kalmayacak olan turistler için geçerlidir (otellerde kalan insanlar zaten vergi öderler).

Filipinler'deki plajlarda sigara içmek, yemek yemek ve kumdan kaleler yapmak yasak.

Filipinli yetkililer, temizlik yapmak için Boracay Adası'nın plajlarını 6 ay boyunca kapatmak zorunda kaldı. Kumu ve denizi tüm çöplerden temizlemek yaklaşık 20 milyon dolara mal oldu. Artık turistleri tekrar içeri almaya hazırlar, ancak doğaya zarar vermemeleri şartıyla. Plajlarda, sigara içmek, alkol almak, hatta yemek kesinlikle yasak. Doğal görünüm de olduğu gibi kalmalı, yani çocuklar kumdan kaleler yapamazlar.

Tayland'da plastik poşet kullanırsanız para cezasına çarptırılırsınız.

Tayland'da plastik poşet kullanırsanız para cezasına çarptırılırsınız.

Tayland'daki Ko Samet Adası'nda plastik poşetler veya kaplar kullanamazsınız. Bu kuralı ihlal ederseniz, bir miktar para cezası ödersiniz. Bu konuda yeni sınırlamalar getirildi çünkü ada neredeyse battı. Her gün yaklaşık 1500 turist geliyor. Gittikten sonra, milli parklar farklı paketler, şişeler ve diğer çöplerle doluyor.

Bali'de bikiniyle yürümek yakında yasaklanabilir.

Endonezya adasındaki insanlar, turistlerin mayolarla dolaşıp tapınakların önünde fotoğraf çekilmelerinden rahatsız oluyor, bu konuda şikayetlerde bulunuyorlarmış. Bu nedenle 2018’de yerel makamlar, bikini giymeyi yasaklamayı ve turistlerin kutsal yerlere erişimini sınırlandırmayı ciddi şekilde düşünmüş.

Rusya'da, hostel sayısı azaltılacak.

2018'de, Rusya'da çok sayıda hostel açıldı. Çoğu normal şehir dairelerindeki yaratıcı ev sahiplerinin odalara daha fazla yatak koyup kiralamaya başlamalarıyla oluşturulmuş. Komşular sürekli gürültü olmasından ve yabancı insanlardan rahatsız olmaya başlamış. 2019'da apartmanlardaki hosteller yasa dışı sayılacak. Bu da ziyaretçilerin biraz daha fazla ödeyerek yasal hostellerde oda rezervasyonu yapmak zorunda kalacakları anlamına geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılda sadece 300 kişinin Everest'e tırmanmasına izin verilecek.

2019 ve sonraki yıllarda, Everest'e sadece ilkbaharda çıkılabilecek. Ayrıca, dağcı sayısı için de sınırlamalar getirildi. Yılda sadece 300 kişiye izin verilecek. Bu karar yerel makamların dağı temizlemesinden sonra alındı. 2018'de dağdan yaklaşık 8,4 ton çöp ve dışkı toplandı. Artık dağda çöp kovaları ve tuvaletler olacak.

Hollanda'da, bisikletçiler telefonda konuşamaz.

Bisiklet kiralamaya alışkın olan ziyaretçiler, bisiklet sürerken telefonda konuşmayı bırakmak zorunda kalacaklar. Yapmazlarsa, 250 dolar ceza ödemek zorunda kalabilirler. Hollanda'da daha önce, araba kullanırken telefonla konuşmak yasaktı, Temmuz 2019’dan itibaren bisikletçiler için aynı yasa geçerli olacak. Sebep basit; kazaların sayısı arttı.

Floransa'da turistler sokakta yemek yiyemez veya dinlenemez.

Bu şehri her yıl farklı ülkelerden 10 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor.  Daha önce Floransa'da dinlenip sandviç yiyen yorgun turistlerin olmadığı bir yer yoktu.  Şehir yetkilileri bu davranışın Floransa'nın görünümünü olumsuz yönde etkilediğine karar verdi ve 2018'de, dışarıda merdivenlerde oturup, yemek yemenin yasa dışı olduğunu bildirdi. Bu yasa şehir merkezinde yalnızca 4 cadde için geçerlidir ve bu kanunları çiğnerseniz 500 dolar ödemeniz gerekecektir.

Roma'da turist otobüsleri sınırlandırıldı ve tarihi yerler daha dikkatli izleniyor.

Ocak ayından bu yana, İtalya başkentinin merkezi turist otobüsleri için kapatıldı. Bu, tarihsel mirası korumak, gürültü ve hava kirliliği seviyelerini azaltmak için yapıldı. Ayrıca, Roma yetkilileri, Colosseum duvarlarından parçalar çalan ya da bacaklarını çeşmelerde yıkayan vandallara verilen cezaları da sertleştirecek.

İyi haber: Paris'te turistler için kurallar daha yumuşak hale geldi.

Paris'te parklarla ilgili her zaman çok katı kurallar vardı. 490 parktan sadece 77'sinde bisiklete binmek, top oynamak ve piknik yapmak yasak değildi. Şimdi, Parisliler ve turistler bunu hemen hemen her yerde yapabiliyorlar. Ancak hala sadece, bir bankta oturup kitap okuyabileceğiniz bazı parklar var. Bu yüzden, eğer Paris'e gidecekseniz, parklarda bulunduğunuzda bölge halkından kurallar hakkında bilgi alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu yasakların ve sınırlamaların adil olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa bazı şeyler fazla mı abartılıyor?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
25
19
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Tapınak konusu çok saçma olmuş ozaman tapınak olan yerde neden yasak getiriliyorki herkes baliye gitmek istiyor ve dünya turizmininde en çok gidilen yeridir ... Devamını Gör

Ali Efe

laf etti bal kabağı... O zaman aynı şey Camilerde yapılsaydı ne hissederdin?

Merve Yıldız

iyi olmuş valla güzel olan şeylerin anasını bellemekte üstümüze yok çünkü