Görüş Bildir
Haberler
Tatil Dönemi Hiç Biter mi? Bazıları Vizesiz Gidilebilen, İki Günde Gezebileceğiniz Yerler de Var!

Tatil Dönemi Hiç Biter mi? Bazıları Vizesiz Gidilebilen, İki Günde Gezebileceğiniz Yerler de Var!

28.11.2021 - 08:45

Evden işe, işten eve ya da okula, hepimiz rutine bağladık ve bundan sıkılmadık mı? Hayatlarımızda kısa da olsa bir tatil hakkımız değil mi? Bazılarımız günlük stresten uzaklaşmak isterken, bir kısmımız evden kaçmak istiyor. Sizi çok iyi anladığımız için, hafta sonu tatilinde gezip bitirebileceğiniz keyifli yurt dışı rotalarını sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Berat (Arnavutluk)

1. Berat (Arnavutluk)

On iki Arnavutluk eyaletinden biri olan Berat Eyaleti'nin başkenti Berat şehri, zarif taşlarla ve incir ağaçlarıyla çevirili güzel bir şehir. Osum Nehri yakınlarında, yüksek surlarla çevrili olan Berat, eski zamanlarda 'Bin Pencereli Şehir' lakabına sahip olmuş ve İllirya, Bizans ve son olarak da Osmanlı olmak üzere pek çok kez, farklı hükümdarlıklar tarafından ele geçirilmiş. Tarihi yapılarıyla UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yerini almış olan Berat'ı, tarihi geziler, doğa yürüyüşleri ve zengin kültürü sebebiyle tercih edebilirsiniz.

2. Üsküp (Kuzey Makedonya)

2. Üsküp (Kuzey Makedonya)

Adı uzun yıllar sonra netleşmiş olan Kuzey Makedonya'nın Vardar Vadisi'nde kurulmuş ve kuzeyi, Şar Dağları ile çevrilmiş olan şehri Üsküp, bu pırıl pırıl yeni isimli ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti. Yugoslavya'ya dahil olduğu zamanların izlerini taşıyan mimarisi, aynı anda hem modern, hem de geleneksel yapıda olmasıyla dikkat çekiyor. Geleneksel lezzetleri tadıp, Matka Kanyonu'nun güzelliği karşısında büyülenebileceğiniz ve benzer sayısız yer keşfedebileceğiniz Üsküp, vizesiz gidilebilmesiyle de hafta sonu tatillerinizi değerlendirmeniz için en güzel yerlerden biri.

3. Tiflis (Gürcistan)

3. Tiflis (Gürcistan)

Artvin'den azıcık daha gidip varabileceğiniz, Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Kura ırmağının iki kıyısında yer alıyor. Taşlı caddeleri ve kırmızı çatılı evleriyle ziyaretçilerinin gözlerini kamaştıran bu büyülü şehir, birbirinin tamamen zıttı olan modern ve geleneksel unsurların çatışması arasında kalmış bir yer; aynı anda hem köhne, hem de çağdaş. Buraya geldiğinizde, gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler listeniz epey kabarık olacaktır. Ünlü sülfür banyolarını görebilir, imkanınız varsa deneyimleyebilir, geleneksel Tiflis yemeklerini tadabilir ve modern - geleneksel çatışmasını yaşayan bu şehrin sokaklarında kendinizi kaybedebilirsiniz.

4. Kişinev (Moldova)

4. Kişinev (Moldova)

Moldova'nın başkenti olan Kişinev, Avrupa'nın en yeşil şehirlerinden biri. Üstelik şarap sevenleri sevindirecek bir haberimiz var; Kişinev şaraplarıyla ünlü. Hatta öyle ki, bütün dünyada şaraplarıyla birinci sıraya yerleşmiş olan Fransa'dan hemen sonra geldiği söyleniyor. Kişinev'in tarihi manzarası, Sovyet mimarisine sahip evler yüzünden biraz kısıtlı ve belki de diğer şehirler kadar sıcak bir atmosfere sahip değil ama doğa manzarası bu yapılara ilginç bir hava katıyor. Kişinev'de gezmek ve eğlenmek için de pek çok imkan bulunuyor. Büyüleyici yeşilliğinin yanı sıra, yerel ve şirin kafelerinde oturabilir, önemli tarihi yapılarını ziyaret edebilir ve şehrin tadını çıkartabilirsiniz. Arkadaşlarınıza bir şişe Kişinev hediye etmek istemez misiniz?

5. Belgrad (Sırbistan)

5. Belgrad (Sırbistan)

Avrupa'daki en eski şehirlerden biri olan Belgrad, Sırbistan'ın başkenti ve en kalabalık şehri. Avrupa'daki en karmaşık ve çalkantılı tarihlerden birine sahip olan bu başkent, stratejik konumu dolayısıyla pek çok devlet tarafından işgale uğramış, pek çok kez yıkılmış ve her seferinde baştan kurulmuş. Sırbistan'ın diğer şehirlerine kıyasla özerk bir yönetime sahip olan Belgrad, günümüzde Sırbistan'ın eğitim, kültür ve bilim merkezi durumunda. Savaşın yıkıntıları arasından sürekli tekrar doğan bu şehir, sunduğu tarihi ve kültürel güzellikleriyle ilgi çekici. Üstelik vize istemiyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Podgorica (Karadağ)

6. Podgorica (Karadağ)

Daha önce adını duymadığınıza emin olduğumuz bu minik kent, uzun bir süre boyunca Osmanlı'nın hakimiyetinde kalmış. Podgorica, şehirdeki kültür ve siyasetin etkisiyle fazlasıyla gelişmiş ve bunun sonucu olarak zengin bir kültür ve mimariye sahip olmuş. Moraca ve Ribnica nehirleri şehrin tam ortasından geçerek, Podgorica'ya kendine has bir güzellik kazandırıyor. Şehir merkezinin dışına ayak bastığınız anda antik bir tarihle ve büyüleyici doğal manzaralarla karşılaşacağınız bu yerde, 5. yüzyıldan kalan ünlü Ribnica veya diğer adıyla Adzi Paşa Köprüsü'nü görebilir, Osmanlı zamanında kurulan eski şehri ziyaret edip, alışveriş yapabilir ve bunlar gibi daha pek çok turistik noktayı ziyaret edebilirsiniz.

7. Kiev (Ukrayna)

7. Kiev (Ukrayna)

İstanbul'da yaşayan herkesin bizi anlayacağından eminiz; Ukrayna'nın başkenti Kiev o kadar yeşil ki, sadece bunun için bile gitmeye değer. Sıcak yazları, soğuk kışları ve bahar aylarında hava koşullarının nispeten daha iyi olmasından dolayı, bahar ayları tatiliniz için mükemmel bir seçenek. Orta Çağ'da Doğu Avrupa'nın büyük bir kısmının başkenti olmuş olan Kiev'de, bu altın çağından günümüze ulaşan manastır ve katedrallerin varlığından söz etmek mümkün. Sayısız savaşın ortasında kalarak, günümüze kadar birçok kez yenilenen Kiev'de, yapılacaklar listesinin başında önemli tarihi mekanları ziyaret etmek geliyor. Sonrasında da ünlü sokaklarını gezebilir, lezzetlerini tadabilir ve doyasıya alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

8. Odessa (Ukrayna)

8. Odessa (Ukrayna)

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve aynı zamanda 'Karadeniz'in İncisi' olarak da bilinen bu ünlü şehir pek çok şiire bile konu olmuş. Sovyetler döneminde de bir kültür merkezi olan Odessa'nın mimarisi Rus mimarisinden çok Akdeniz esintilerini taşıyor. Özellikle yaz aylarında pek çok turist tarafından ziyaret edilen bu turistik şehir, özgün mimari yapıları, müzeleri ve sokaklarıyla tatiliniz için güzel bir seçenek.

9. Batum (Gürcistan)

9. Batum (Gürcistan)

Batum dendiğinde akıllara genellikle üç şey gelir: kumsal, içki ve kumar. Ancak bundan daha fazlasını vadeden ve tarihi yapılarının restorasyonlarıyla güzelleşmiş olan Batum, kendine özgü mimarisi, rengarenk marketleri, geleneksel lezzetleri, şehir dışında bulunan antik Roma kalıntıları ve botanik bahçeleriyle ve hafta sonu tatilinizde ziyaret edebileceğiniz mükemmel bir seçenek. Üstelik hem çok yakın hem de vizesiz gidiliyor!

10. Zagreb (Hırvatistan)

10. Zagreb (Hırvatistan)

Hırvatistan'ın en kalabalık şehri ve başkenti olan Zagreb, nüfusu itibariyle kalabalık olmasına rağmen sakin bir şehir olarak biliniyor. Zagreb, Lower Town ve Upper Town olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Lower Town (Donji Grad) bölgesi, genellikle etkinliklerin ve konserlerin yapıldığı yer. Aynı zamanda şehrin sanat, kültür, alışveriş ve iş merkezi. Upper Town (Gornji Grad) bölgesi ise nispeten daha sakin ve tarihi binaları görebileceğiniz kısım. Sakin tatilleri tercih ediyorsanız, etkileyici bir mimariye ve çeşitli müzelere sahip olan Zagreb'i ziyaret etmelisiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın