Görüş Bildir
Haberler
Sonbahar Tatili İçin Avrupa'da Gidebileceğiniz 17 Alternatif Nokta

Sonbahar Tatili İçin Avrupa'da Gidebileceğiniz 17 Alternatif Nokta

Yaz aylarında yeterince gezemeyenlerdenseniz ya da sıcakta gezilir mi insan nefes bile alamıyor diyenlerdenseniz, sonbahar sizin için tatil anlamına gelebilir. Deniz, güneş, kum tatilleri geride kaldı ama eğer hala gezmeye niyetiniz ve zamanınız bir de pasaport ve vizeniz varsa sizler için sonbaharda Avrupa'nın en güzel seyahat noktalarını derledik. 

Avrupa'yı sonbaharda gezmek hem daha ucuz hem de daha az kalabalık bir tatil yapmak demektir.

İşte sonbaharda Avrupa'da gezilecek yerler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cumbria, İngiltere

1. Cumbria, İngiltere

İngiltere'nin göller bölgesi tablolara konu olabilecek güzel manzaralarla dolu ve  sonbahar ışığıyla bu manzaralar daha da göz alıcı olmakta. 

Altın ve kızıl tonlarda tepelerle çevrili göllerin etrafında yapacağınız yürüyüşler emin olun ki sizi tabir-i caizse 0 km bir araca dönüştürecek.

Cumbria sonbaharın tüm renklerini görmeniz için mükemmel bir yer.

2. Brüj, Belçika

2. Brüj, Belçika

Ortaçağ kenti Brüj sonbahar geldiğinde altın ve kızıl sarmaşıkların sardığı tarihi binalarıyla ve zengin güz ışığıyla muhteşem bir manzaraya sahip. 

Kanallardaki yansımalar tıpkı kontrastı artırılmış fotoğraflardaki gibi  romantik mi romantik bir sahne oluşturmakta. Kasım ayından itibaren açık olan pazarlarda vakit geçirmeniz, muhteşem Belçika çikolatalarının tadına bakmanız ve manzaranın tadını çıkarmanız bu şehirde yapabileceklerinizden sadece bazıları.

3. Bavyera, Almanya

3. Bavyera, Almanya

Güney Almanya'da sonbaharın tatlı kızıllığı devam ederken fonda uzanan Alplerin doruklarında karları görmeniz ve hayran kalmanız mümkün. 

Sonbahar hem bir sürü şarap festivalinin hem de ünlü Oktoberfest'in zamanı olduğundan sıkılmanız imkansız. Alplerde yürüyüşler yapabilir, sizi götürecek bir at arabasıyla Bavyera şarap tadımlarına katılabilirsiniz. 

Ve bölgedeki 25 şato ve kaleyi gezip romantik dönem sanatçıları gibi geçmiş zamanlara özlem duyabilirsiniz.

4. Dubrovnik, Hırvatistan

4. Dubrovnik, Hırvatistan

Hırvatistan'ın Adriyatik kıyısındaki bu güzel şehir diğer Avrupa şehirlerine göre çok daha ucuz ki hele mevsim sonbaharsa daha da ucuz! 

Yılın bu zamanında hava hala sıcak ama yazın büyük kalabalıkları şehirden gitmiş durumda. Dolayısıyla diğer turistlerle dirsek temasında olmadan muhteşem sahillerin tadını çıkarabilirsiniz.

5. Wicklow, İrlanda

5. Wicklow, İrlanda

Açıkçası İrlanda'nın Wicklow Dağları yılın her mevsimi bir harika ama diğer mevsimlerde sonbahardaki kadar parlak mavi bir gökyüzünü, altın ışıltılarla parlayan ağaçları ve yazdan sonra çağlayan şelaleleri görmeniz olası değil. Wicklow doğa tatili yapmak için harika olduğu kadar Aziz Kevin tarafından 6. yüzyılda kurulan Glendalough gibi tarihi siteleri görmek için de tercih edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Piedmont, İtalya

6. Piedmont, İtalya

Sonbahar, özellikle Ekim ayı İtalya'da yemek ve şarap için mükemmel bir zaman. 

Trüf mantarları, cevizler ve çikolata yılın bu zamanında kendi festivallerini verirler. Ve tabii ki bağ bozumları. Piermont olağanüstü sonbahar manzarasının yanında Kuzey İtalya'da Alplerin yanı başında şarap ve yemek kültürü ile de görülmeye değer bir bölge.

7. Aragon, İspanya

7. Aragon, İspanya

İspanya'nın kuzeydoğusunda yer alan Pirene Dağları'nın sınırındaki Aragon'da sonbahar tam anlamıyla paha biçilemez. Sonbahar havasının ne kadar iyi olduğu çoğunlukla gidenleri şaşkına çevirmekte. 

Aragon Pireneleri, muhtemelen bu dağın İspanyol tarafında kalan en güzel yerleri. İspanya'nın ilk ulusal parkı olan Monte Perdido parkının da içinde bulunduğu bu güzel coğrafya sonbaharın tüm renklerini ve muhteşem şelaleleri içinde barındırmakta

8. Prag, Çek Cumhuriyeti

8. Prag, Çek Cumhuriyeti

Belirli bir şekilde daha az turist ve yine belirli bir şekilde muhteşem bir hava! Her zamanki romantik Prag görüntüleri sonbahar renkleriyle ışıldıyor. Panoramik kırmızı çatılara tepeden bakan bir kale yürüyüşü yapabilir, sonbaharda şehrin ikonik manzaralarının tadını etrafınızda kargaşa yaratan turist kalabalığından uzak bir şekilde çıkarabilirsiniz.

9. Budapeşte, Macaristan

9. Budapeşte, Macaristan

Yaz sıcağı düşmeye başladığında yani Ekim ayında Budapeşte sonbaharının ideal zamanı başlar. Bu dönemde Macarlar ulusal yiyecek ve içeceklerini festivallerle kutlarlar ve turistler çoktan evlerine dönmüş, Budapeşte yerlilerine kalmış olur. Bu da aslında şehri gezmek için en uygun zaman olduğunun kanıtı. Bu şehir Tuna'nın sonbahar renkleriyle yansımasıyla tam bir yürüyüş şehrine dönüşür, rüzgarlı sokaklar ve sıcacık kafeler de bu yürüyüşü daha lezzetli kılar.

10. Lugano, İsviçre

10. Lugano, İsviçre

Lugano Gölü kenarında, İtalya sınırında Alp Dağları'nın güneyinde bulunan Lugano'da sonbaharla birlikte en güzel pitoresk görüntüleri görecek gözleriniz. Havaların soğumasını dikkate alarak Ekim ayının ilk haftalarında ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz, hem gitmişken Sonbahar Festivali'ne katılabilir, folklorik müzikleri, üzümleri ve güzel şarapları tadabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Puigcerda, İspanya

11. Puigcerda, İspanya

Puigcerda sonbaharda muhteşem manzaralara sahip, pitoresk bir kasaba olmasının yanında butikleri, restoranları, tarihi bölgeleri ile de mutlaka görülmesi gereken bir yer. 

Sonbaharın ilk yaprak düşüşünü görmek isteyeceğiniz en güzel yer Passeig dels Enmorats olmalı. Bu ağaçlı yol sabah ve akşam yürüyüşleri için oldukça ideal.

12. Ukanc, Slovenya

12. Ukanc, Slovenya

Ukanc'ta ziyaretçiler Vogel Dağı'na çıkıp Avrupa'nın en nefes kesici, en dramatik görüntülerinden birinin tadını çıkarabilirler. Sonbaharda bu olağanüstü güzel yer daha da çarpıcı hale gelir. Ukanc aynı zamanda Savica Şelaleleri'ne giden manzaralı yolun da başlangıç noktasıdır.

13. Loire Vadisi, Fransa

13. Loire Vadisi, Fransa

Fransa'nın Loire Vadisi'nde hiçbir şey bulamazsanız 185.000 üzüm bağını tüm tepelere ve vadiye yayılmış bulacağınız bir gerçek. Sonbaharın şaşaalı renklerinin Ekim sonlarında en parlak hallerine ulaşmasıyla gerçekten görülmeye değer. 

Üzüm bağları altın, parlak turuncu, ateş kırmızısı renkleriyle canlanırken, sonbahar ışığı ise ormanlarda ve şatolarda da harikulade manzaralar yaratmakta.

14. Ahornboden, Avusturya

14. Ahornboden, Avusturya

Ahornboden, Innsbruck'a yakın, Avusturya'nın Gümüş Bölgesi'nde, Alplerin yaklaşık 1220 metre yüksekliğinde kayalık tepelerde yer alır. 

Siz sonbaharda burada ne mi bulabilirsiniz? Huzurlu çayırlar, sonbahar ışıklarıyla parlayan akçaağaçlar ve sapsarı bir hazan. Kış gelmeden bu güzel dağlarda yürüyüş yapmak için son fırsatları kaçırmayın deriz.

15. Douro Nehri Vadisi, Portekiz

15. Douro Nehri Vadisi, Portekiz

Portekiz'in Douro Nehri Vadisi, sonbaharda, kırmızı, turuncu ve canlı sarıdan olaşan bir denize dönüşmekte.

Sıra sıra üzüm bağları nehir boyunca yer alır ve kışa hazırlanır. Sonbaharda yemek ve şarap için ideal bir bölgedir. Portekiz şarabın dünyada akla gelen ilk memleketi olmasa da Douro Vadisi şarapları denemeye değerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Oslo, Norveç

16. Oslo, Norveç

Kuzey Avrupa'daki mevsim geçişlerinin ne kadar sert olduğu malum. Yapraklar renk değiştirmeye başladığında ormanlarda yepyeni bir yaşam başlar ki bu da Oslo'yu akşam üzeri hala biraz gün ışığı varken yürüyüş yapmak için ideal bir yer yapar. Oslo birçok pitoresk parka ev sahipliği yapmakta. Sonbahar güneşi altında bir gün geçirmek hem de Avrupa'nın en medeni şehirlerinden birinde olmak oldukça iyi bir fırsat.

17. Transilvanya, Romanya

17. Transilvanya, Romanya

Transilvanya uzun zaman muhteşem orta çağ kalelerinin ve şatolarının ve sisler içinde dolunayların mekanı oldu. Transilvanya'dan 90 kilometre uzaklıktaki Fagaras Dağları 2440 metreden yüksek tepeleriyle Güney Karpatların en yüksek dağları. Muhteşem manzaralarıyla sonbaharın tadını bu dağlarda çıkarın deriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
76
10
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın