Görüş Bildir
Haberler
Son Günlerde Adını Sıklıkla Duyduğumuz 15 Siyasetçinin Üniversitede Mezun Oldukları Bölümler

Son Günlerde Adını Sıklıkla Duyduğumuz 15 Siyasetçinin Üniversitede Mezun Oldukları Bölümler

Mia Zona
08.08.2020 - 07:15

Eğitim şart!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fahrettin Altun

1. Fahrettin Altun

İletişim Başkanı olan Altun, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı.

2. Cihangir İslam

2. Cihangir İslam

Bağımsız İstanbul Milletvekili olan İslam, Ankara Üniversite Tıp Fakültesi mezunu. Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlığını da bu üniversitede tamamladı. ABD Minnesota Üniversitesi, Kanada - Montreal McGill Üniversitesi ve ABD Minnesota Twin Cities Spine Center'da Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı ve fellowship programlarını bitirdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doçent, Kafkas Üniversitesi'nde profesör olarak ortopedi ve omurga cerrahisi alanında eğitim verdi. Anadolu Üniversitesi AÖF Felsefe Bölümü ve SUSEM İslami İlimler Programı'ndan mezun oldu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe yüksek lisans öğrencisi.

3. Mehmet Metiner

3. Mehmet Metiner

Son günlerde Süleyman Soylu ile canlı yayında yaşadığı tartışma ile gündeme gelen 26. Dönem AKP İstanbul Milletvekili Metiner, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu.

4. Berat Albayrak

4. Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı olan Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. ABD'deki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te finans üzerine yüksek lisans yaptı. Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nde doktorasını tamamladı.

5. Rümeysa Kadak

5. Rümeysa Kadak

Türkiye'nin en genç milletvekili olan Kadak, 24 yaşında ve AK Parti İstanbul Milletvekili. Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Şu anda da SOAS Londra Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ekrem İmamoğlu

6. Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

7. Meral Akşener

7. Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.

8. Fahrettin Koca

8. Fahrettin Koca

Pandemi dolayısıyla adını her gün duyduğumuz Sağlık Bakanı Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Uzmanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamladı.

9. Barış Atay Mengüllüoğlu

9. Barış Atay Mengüllüoğlu

TİP Kurucu Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili olan Mengüllüoğlu, Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü okumayı yarıda bırakarak Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi ve buradan mezun oldu.

10. Mansur Yavaş

10. Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yavaş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cemal Enginyurt

11. Cemal Enginyurt

Geçtiğimiz günlerde MHP'den ihraç edilen Enginyurt, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu.

12. Canan Kaftancıoğlu

12. Canan Kaftancıoğlu

CHP İstanbul İl Başkanı olan Kaftancıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve yine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’nda Adli Tıp uzmanlığını tamamladı.

13. Zehra Zümrüt Selçuk

13. Zehra Zümrüt Selçuk

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Selçuk,Türkiye 49’uncusu olarak kazandığı Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra alan değiştirerek Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına başladı. Aynı üniversitede Muhasebe ve Enformasyon Sistemleri üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

14. Numan Kurtulmuş

14. Numan Kurtulmuş

AKP Genel Başkan Vekili ve İstanbul milletvekili olan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de tamamladıktan sonra lisansüstü çalışmalarına ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'ta devam etti. Daha sonra  Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'ta doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör unvanını aldı.

15. Ümit Özdağ

15. Ümit Özdağ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olan Özdağ, Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler, Felsefe ve İktisat Bölümleri'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki eğitimiyle doçent, daha sonra da profesör unvanını aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
42
22
16
13
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?