Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika Meteoroloji Uyarısı: Yarın Hava Nasıl Olacak? 11 Ocak Salı Hava Durumu Nasıl? Kar Ne Zaman Yağacak?

Son Dakika Meteoroloji Uyarısı: Yarın Hava Nasıl Olacak? 11 Ocak Salı Hava Durumu Nasıl? Kar Ne Zaman Yağacak?

GNS
10.01.2022 - 21:51

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son dakika hava tahminlerine göre 11 Ocak Salı yani yarın; İstanbul ve Ankara genelinde kar yağışı gelmesi bekleniyor. Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgeleri'nde etkili olan kar yağışının ardından Meteoroloji, Marmara ve Kıyı Ege ile, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz kıyıları için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Peki yarın hava durumu nasıl olacak? Yarın hava nasıl? 11 Ocak Salı hava durumu nasıl? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteorolojiden gelen son dakika haberine göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ile 10 derece üzerinde seyrederken; yarın itibariyle düşüşe geçeceği bildirildi. Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı etkisini gösterirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara için uyarıda bulundu.

İstanbul ve Ankara'da Ne Zaman Kar Yağacak?

İstanbul ve Ankara'da Ne Zaman Kar Yağacak?

İstanbul'da çarşamba ve perşembe günü kar ve karla karışık yağmur beklenirken, Ankara'da ise sıcaklık ise yeni haftayla birlikte düşecek. Ankara'da kar yağışının çarşamba günü başlayacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlar Uyarıyor: Kuvvetli Yağış, Fırtına Bekleniyor

Uzmanlar Uyarıyor: Kuvvetli Yağış, Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının çarşamba günü Marmara Bölgesi'nden giriş yapacağını belirterek, 'Sıcaklıklar 10 derece düşecek. Kar Yağışı çarşamba günü İstanbul'a, perşembe günü ise Anadolu’ya kayar” dedi. Şen ayrıca Akdeniz ve Ege Bölgesi için hortum uyarısı yaparak, 'Muğla, Marmaris Fethiye, Antalya, Kaş, Kemer, Alanya Mersin de kuvvetli yağış fırtına ve deniz üzerinde hortum görülebilir. Tedbir alınmalıdır' ifadelerini kullandı.

Yarın Hava Nasıl?

Yarın Hava Nasıl?
  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevrelerinin, yarın zamanla bölgenin batı kesimleri ile İstanbul ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

  • Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinin, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, güney kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın zamanla kıyı ve güney kesimlerinde kuvvetli, Muğla ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde güney kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

  • Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksekliği 1500m üzerinde bulunan yerlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimleri ile yarın zamanla bölge genelinde yerel olmak üzere kuvvetli, Antalya'nın doğu çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Karaman çevreleri, gece saatlerinden itibaren güney ve doğusu, yarın Eskişehir hariç olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece saatlerinde Sivas çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile yarın Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Gümüşhane ve bayburt çevrelerinde karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

  • Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile bu akşam saatlerinde Hakkari, yarın öğle saatlerinden itibaren Erzurum çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, bu gece saatlerinde yüksek kesimleri ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, G. Antep, Adıyaman ve Kilis çevreleri ile yarın öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın