Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonunu Nasıl Geçirsek Diye Düşünenlere Birbirinden Sürükleyici Mini Dizi Önerileri

Hafta Sonunu Nasıl Geçirsek Diye Düşünenlere Birbirinden Sürükleyici Mini Dizi Önerileri

Sokağa çıkma yasağı ile bir hafta sonunda daha evlerimize kapandık. Bu hafta sonunu nasıl geçirsek diye düşünenler için başından ayrılamayacağınız en iyi mini dizi önerilerini listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Unorthodox (2020)

1. Unorthodox (2020)

IMDb: 8,1

Netflix yapımı mini dizi gerçek bir hayat hikayesinden esinleniyor. Brooklynli Hasidik Yahudi bir kadın, görücü usulü evliliğinden kaçarak hayallerinin peşinden gitmeye karar verir. Evliliğinin yanı sıra üyesi olduğu dini topluluğundan da kaçmaya çalışan kadın, yeni bir hayata başlamak için Berlin’e yerleşir. Yeni arkadaşlar edinip hayatına devam etmeye çalışırken geçmişi burada da peşini bırakmaz.

2. The Sinner (2017 - )

2. The Sinner (2017 - )

Üç sezonu bulunan dizi, her sezonda birbirinden bağımsız konuları işliyor. Dizinin ilk sezonu Petra Hammesfahr’ın aynı adlı romanından uyarlanmış. Genç bir anne olan Cora Tannetti, ailesi ile birlikte plajda güneşli bir günün tadını çıkarmaktadır. Hiç kimsenin beklemediği bir anda Cora, nedensiz bir öfke ve şiddet duygularına kapılarak biraz ötesinde oturan bir genci öldürür. Cora’nın davranışının nedensiz olmadığına inanan Dedektif Harry Ambrose ise yaşananların ardındaki gerçeğin peşine düşer.

3. Coupling (2000 – 2004)

3. Coupling (2000 – 2004)

IMDb: 8,5

İlişkiler, arkadaşlık ve cinsellik gibi temalar üzerinden inşa edilmiş dizi, yolları tesadüfi bir şekilde kesişen bir grup arkadaşın hayatını konu ediniyor. İngiliz yapımı dizi, hayatta herkesin başına gelebilecek durumlara birbirinden absürt ve komik sohbetler üzerinden yaklaşıyor.

4. The Stranger (2020)

4. The Stranger (2020)

IMDb: 7,3

Dizi, başarılı polisiye roman yazarı Harlan Coben'ın aynı isimli romanından uyarlama. Adam Price, eşi ve iki çocuğu ile mükemmel bir yaşam  sürmektedir. Bir gün ansızın yanında beliren bir yabancı, karısı Corinne hakkında önemli bir sır söyler. Duyduklarına anlam veremeyen Adam, gerçeği araştırdıkça kendini büyük bir bilinmezin içinde bulur.

5. Fleabag (2016 – 2019)

5. Fleabag (2016 – 2019)

IMDb: 8,7

Amazon'un popüler dizisi Fleabag, geçtiğimiz Emmy ödüllerindeki başarısı ile tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı. 2 sezonluk dizinin yaratıcılığını ve başrolünü yetenekli oyuncu Phoebe Waller-Bridge üstleniyor. Dizi bir yandan Londra’da başına gelen trajedilerle başa çıkmaya çalışırken, bir diğer yandan tek başına iyileşmeye çabalayan Fleabag’in hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fortysomething (2003)

6. Fortysomething (2003)

IMDb: 7,6

Sevdiğimiz oyuncular bir arada! Hugh Laurie’yi başrolde izlediğimiz dizi, orta yaş krizine yeni girmiş doktor Paul ve ailesinin hayatını konu ediniyor. Paul’un eşi Estelle, kelle avcısı olarak yeni bir kariyere başlar. Üç çocuğa sahip çiftin en büyük oğulları Rory (Benedict Cumberbatch) üniversitede okumaktadır. Çiftin diğer iki oğlu Daniel ve Edwin ise sekse takıntılıdırlar. Paul bir sabah uyandığında diğerlerinin düşüncelerini duymaya başlayınca ise olaylar ilginç bir hal alır.

7. Unbelievable (2019)

7. Unbelievable (2019)

IMDb: 8,4

Amerika’da yaşanan gerçek olaylardan esinlenen dizi, çeşitli eyaletlerde işlenmiş tecavüz vakalarını çözmeye çalışan iki kadın dedektifi konu ediniyor. Genç bir kadın tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanır. Aradan yıllar geçer ve iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırmak için eski dosyaları yeniden açar.

8. Collateral (2018)

8. Collateral (2018)

IMDb: 6,7

Londralı Dedektif DI Kip Glaspie, bir pizza dağıtıcısının cinayetini araştırırken kendisini uyuşturucu kaçakçıları ve gizli ajanları içeren bir komplonun içinde bulur.

9. Safe (2018)

9. Safe (2018)

IMDb: 7,3

Polisiye roman yazarı Harlan Coben'ın romanından uyarlanan bir başka dizi ise Safe. Netflix yapımcılığındaki dizi, zengin ve dışarısı ile iletişimi sınırlandırılmış bir muhitte yaşayanların sakladıkları sırlara ışık tutuyor. Bu muhitte yaşayan dul cerrah Tom’un kızı kaybolur. Kızını arayan Tom, kendisine en yakın kişilerin taşıdığı karanlık sırları bu arayış sürecinde açığa çıkarır.

10. Şahsiyet (2018)

10. Şahsiyet (2018)

IMDb: 9,2

Gerilim ve suç türündeki Türk yapımı internet dizisi, emekli katip Agah Beyoğlu’nun kendisine alzaymır teşhisi konulmasıyla alt üst olan hayatını konu ediniyor. İçinde bulunduğu durumu fırsata çevirebileceğini düşünen Agah, yıllardır ertelediği bir cinayeti zaten sonunda unutacağı için işlemeye karar verir. Dizinin başrol oyuncusu Haluk Bilginer, performansıyla bu seneki Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Chernobyl (2019)

11. Chernobyl (2019)

IMDb: 9,4

Beş bölümlük mini dizi, tarihin en büyük nükleer reaktör patlamalarından biri olan Chernobyl faciasını konu ediyor. Dizi, insanlar tarafından yapılmış en büyük felaketlerden birini ve getirdiği etkileri gözler önüne seriyor.

12. When They See Us (2019)

12. When They See Us (2019)

IMDb: 8,9

1989 yılında New York Central Park’ta bir tecavüz ve darp saldırısı meydana gelir. Bu vahşi saldırının sorumluları olarak dördü 14 yaşında, biri 16 yaşındaki beş genç suçlanır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan dizi, aslında masum olan bu beş gencin yanlışlıkla suçlanarak hapis cezası almalarını ve bu süreçte kendilerinin ve ailelerinin yaşadıklarını anlatıyor.

13. The Young Pope (2016)

13. The Young Pope (2016)

IMDb: 8,4

Katolik dünyasında büyük tartışmalara sebep olan dizi, dinde devrime inanan bir Amerikalının yeni Papa seçilmesiyle yaşanan olayları ele alıyor. Başrolünde Jude Law’ı izlediğimiz dizinin yönetmen koltuğunda Oscarlı yönetmen Paolo Sorrentino oturuyor.

14. Maniac (2018)

14. Maniac (2018)

IMDb: 7,8

Annie Landsberg, yaşadığı hayattan mutsuz, ailesi ile arasındaki iletişimsizlikten yakınan bir kadındır. Owen Milgrim ise şizofreni tanısı konulmuş biridir. Annie ve Owen, tüm sıkıntılarına şifa vadeden tuhaf bir ilaç deneyine katılırlar. Deneyin tamamlanabilmesi için karmaşık bir bilgisayar olan Neberdine'in ikilinin zihnine girmesi gerekmektedir.

15. Angels in America (2003)

15. Angels in America (2003)

IMDb: 8,2

Pulitzer ödüllü oyun yazarı Tony Kushner’ın aynı isimli oyunundan uyarlanan dizi, 1980’lerin ortalarında Amerika’da yaşanan AIDS krizini konu ediniyor. Dizi, farklı hayatlar süren fakat bir şekilde aralarında bir bağlantı bulunan bir grup insanın etrafında ilerliyor. Oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken dizide Emma Thompson, Meryl Streep ve Al Pacino gibi ünlü isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 11/22/63 (2016)

16. 11/22/63 (2016)

IMDb: 8,2

Stephen King'in 22/11/63 kitabından ekranlara taşınmış mini dizi, bir zaman yolculuğunu anlatıyor. Sıradan bir lise öğretmeni olan Jake Epping, 22 Kasım 1963 tarihine giderek John F. Kennedy suikastını önlemek ister. Zaman yolculuğunu gerçekleştiren Jake’in yaklaşık üç yıl geçmişte yaşaması gerekmektedir. Suikastı önleyip önleyemeyeceği ise hala büyük bir merak konusudur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
21
14
8
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lydia deetz

11/22/63❤

ufukdiyoki

Upload dizisi de teknoloji, komedi ve duygusallığı harmanlamış. Öyle kaliteli değil ama 5 saatte çerez olarak gider.

ginger0512

İnsanlar aylardır evde en cok zaman ayırdıkları aktivite birşeyler izlemek sizce de önerileriniz zaten bilindik şeyler değil mi? Bu tarz içerikler üretecekse... Devamını Gör