Görüş Bildir
Haberler
Sinema Filmlerinden Öğrenebileceğiniz 15 Hayat Dersi

Sinema Filmlerinden Öğrenebileceğiniz 15 Hayat Dersi

Oktay Volkan Alkaya
16.06.2014 - 18:37 Son Güncelleme: 17.06.2014 - 12:09

Sinema filmlerini izleyip hayat dersi alanlarımız yok mudur? Vardır elbet. Hepimiz bir şekilde bir takım filmleri izleyip yaşamlarımızı etkileyen kararlar verebiliyoruz. İşte size atacağınız tüm adımları etkileyecek beyaz perdeden kıssadan hisseler;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düşmanını kıstırdın mı konuşmadan indireceksin

Özellikle kötü karakterler düşmanlarını öldürürken lagalugayı uzun tutup 5-0'dan maç vermişçesine pozisyonlara düşmektedirler. İbret almak lazım, eli çabuk tutmak lazım. Oberyn reyizin hali de hafızlarımızda hala.

2. Kötü adam saçından belli olur

Eğer etrafınızda saçları yana yatırılmış subay tıraşlı biri varsa bilin ki kötüdür o, hain planlarını harekete geçirmeden ezin başını. Hep Hitler psikolojisi bunlar.

3. Fırsatın varsa şeklini yapacaksın

Her koşulda 'Varsa şekliniz çıkışa bekleriz' tarzını yansıtmak bir esas oğlanın şanındandır. Fırsat buldukça artistiğinizi yapın.

4. Eline koluna hakim olacaksın

Artistiğin de sınırını bilmek lazım, iki elinizle doğrultamayacağınız şeyin olayına da girmeyeceksiniz.

5. Kaderde varsa süzülmek, neye yarar üzülmek

Hayatta neyin ne zaman başa geleceği belli olmaz, en fantastik anları yaşarken bile tarzını bozmadan mevzunun akışına bırakacaksın kendini.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlk yardımda battaniyeyi eksik etmeyeceksin

İsterse sadece telefonunu düşürmüş olsun herkes ilkyardıma muhtaçtır. Filmlerden gördüğünüz üzere yaz kış dinlemeden o battaniyeyi eksik etmeyeceksiniz omuzlardan.

7. Atara atar gidere gider olacaksın

Ölümlü dünya ölümlü insan, ecelin bizi nerede ve nasıl beklediğini kim bilir. Ama zalımın elinden gelecekse ölüm, tetikte yaşayacaksın, etkiye anında tepki vereceksin.

8. Duyarlı ebeveyn olmakta fayda var

Adettendir, bütün felaket filmlerinde mevzu anne ve babanın koptuğu ailelerin etrafında cereyan eder (2012, War Of The Worlds, Day After Tomorrow...) bu yüzden 'Vay başımıza gelenler' demeden önce biraz ailenize özen gösteren anne ve babalar olmaya bakın.

9. Hayatı ıskalamayın

Saldım çayıra mevlam kayıra düsturunu terk etmek de insan oğlunun canını kurtaran unsurlardan biridir.  Hayatı hiç bir zaman ıskalamamak lazım, fırsatın varsa hedefi onikiden vurdun vurdun, yoksa kekliği düz ovada avlarlar.

10. Başaracağınıza inanın

Yapmak istediğiniz şey her ne kadar imkansız gibi gözükse de, üşenmeyin ertelemeyin vaz geçmeyin. Bir gün başaracaksınız. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sorumluluklarınızın ardında durun

Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın, her daim size verilen sorumlulukların gereğini yerine getirmek için mücadele edin.

12. Bildiğiniz işi yapın

Hakim olmadığınız işin altına girmeyin, bırakın bir bilen yapsın.

13. Gidenin ardından baka kalmayın

Giden gittiğiyle kalır diyerek hayatınıza devam edin. Mala bağlamayın.

14. Aşkı cesur yaşayın

Dünya bir yerinizde ahiret öteki yerinizde olsun aşkı yaşarken, dolu dolu hakkını vererek yaşayın sevmeyi sevilmeyi. Coşkuyla, arzuyla, tutkuyla ve istekle...

15. Birlikten kuvvet doğar

İnsanoğlu en nihayetinde bir sürü hayvanıdır, tek başına altından kalkamayacağınız işlerde yardım almaktan çekinmeyin. Bir elin nesi var iki elin sesi var.

Siz ne sanmıştınız? 'Babam ve oğlum'u izleyin babanızın kıymetini bilin' mi diyecektik?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
10
7
6
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
STAR

İlk yardımda battaniye koymaları, kişi şokta olduğundandır. Soğuk sıcakla alakası yok:)