Görüş Bildir
Haberler
Serotonin Seviyeniz Zirve Yapacak! Depresyondaki Kişilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Mutluluk Garantili Filmler

Serotonin Seviyeniz Zirve Yapacak! Depresyondaki Kişilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Mutluluk Garantili Filmler

02.05.2022 - 07:45

Kendinizi üzgün ve bunalmış hissettiğiniz zamanlarda sizi mutlu edecek filmlere yönelmek harika bir fikir olabilir. Kafanızdaki olumsuz düşüncelerin uçup gitmesini sağlayacak ve hayata karşı bakış açınızı değiştirecek filmlere şans vererek gününüzü daha keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Binlerce film içerisinden hangisini izleyeceğinize henüz karar vermediyseniz bu yazı tam size göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Nadide Hayat (2015) - IMDb: 6.3

15. Nadide Hayat (2015) - IMDb: 6.3

Kısa bir süre önce eşini kaybeden Nadide, gazetede okuduğu öğrenci affı haberinden sonra güzel bir karar alarak yarım bıraktığı üniversite eğitimini tamamlamak için kolları sıvar. Hayallerini gerçekleştirmek için yeniden üniversiteye başlayan kahramanımız, bir grup öğrenci ve eğitmen ile Ege kıyılarında yer alan deniz canlılarını keşfetmek üzere seyahate çıkar. Bu macera hayatını farklı noktalara götürürken Nadide'nin bir kez daha aşkı bulmasını sağlar. Başrollerini Demet Akbağ ve Yetkin Dikinciler'in paylaştığı iç ısıtan yapımın yönetmen koltuğunda Çağan Irmak oturuyor.

14. My Best Friend's Wedding / En İyi Arkadaşım Evleniyor (1997) - IMDb: 6.3

14. My Best Friend's Wedding / En İyi Arkadaşım Evleniyor (1997) - IMDb: 6.3

Yakın arkadaş olan Michael O'Neal ve Julianne Potter, 28 yaşına kadar başkalarıyla evlenmedikleri takdirde birbirleriyle evleneceklerine dair bir söz verirler. Michael ile evleneceğine emin olan Julianne, arkadaşının evlenmekte olduğu haberini alır. Bu durumu kabul edemeyen kahramanımız Michael'in düğününü engellemek için farklı yollara başvurur. Keyifli yapımın başrollerini Julia Roberts, Cameron Diaz ve Dermot Mulroney paylaşıyor.

13. Bruce Almighty / Aman Tanrım! (2003) - IMDb: 6.7

13. Bruce Almighty / Aman Tanrım! (2003) - IMDb: 6.7

Karşılaştığı tüm zorlukların suçunu Tanrı'ya atan Bruce bir gün onunla tanışma fırsatı yakalar. Tanrı'yla yaptığı anlaşma sonucunda ilahi güçlere sahip olur. Üstlendiği Tanrılık görevinin düşündüğü kadar kolay olmadığını fark eden Bruce kendini hayal bile etmediği bir maceranın içerisinde bulur. Bir döneme damgasını vurmuş efsanevi komedi filminin başrollerini Jim Carrey ve Morgan Freeman paylaşıyor.

12. You've Got Mail / Mesajınız Var (1998) - IMDb: 6.7

12. You've Got Mail / Mesajınız Var (1998) - IMDb: 6.7

Kitaplarla ilgilenen iki kişinin internet sohbet odalarının birinde tanışıp arkadaş olmasıyla başlayan hikâye, ikilinin karşılıklı romantik hisler beslemesiyle devam eder. Oysa birbirlerini tanımayan fakat sanal dünyada çok iyi anlaşan Joe ve Kathleen'i bekleyen büyük bir sürpriz var. Amerikan yapımı bu romantik komedinin başrollerinde Tom Hanks ve Meg Ryan yer alıyor.

11. The Intern / Stajyer (2015) - IMDb: 7.1

11. The Intern / Stajyer (2015) - IMDb: 7.1

Hayatı boyunca disiplinli bir şekilde çalışmış olan Ben, emekli olarak geçirdiği zamanı daha iyi değerlendirebileceğini düşünerek bir stajyerlik programına başvurur. Mülakatları başarıyla geçerek stajyer olmaya hak kazanan Ben ve patronu Jules'in yolları bir noktada kesişir. Patronuyla olan iletişimini güçlendiren Ben, onunla daha sık vakit geçirerek güçlü bir arkadaşlık bağı kurar. Sizi mutlu edecek bu eğlenceli yapımın başrollerini Robert De Niro ve Anne Hathaway paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz (1999) - IMDb: 7.2

10. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz (1999) - IMDb: 7.2

Peri masallarını andıran hikâyeleri beğeniyorsanız bu film tam size göre! Hikâye dünyaca ünlü oyuncu Anna Scott'ın Will'in Notting Hill'deki kitap dükkanını ziyaret etmesiyle başlıyor. Sonrasında sokakta bir kaza eseri yeniden karşılaşan ikili görüşmeye devam ediyor ancak birlikte vakit geçirmekten büyük zevk alan Anna ve Will'in arkadaşlığı Anna'nın popüler bir yıldız olması sebebiyle sekteye uğruyor. Farklı hayat tarzlarına sahip iki kişinin hikâyesini anlatan filmin başrollerinde Julia Roberts ve Hugh Grant yer alıyor.

9. Crazy, Stupid, Love / Çılgın Aptal Aşk (2011) - IMDb: 7.4

9. Crazy, Stupid, Love / Çılgın Aptal Aşk (2011) - IMDb: 7.4

Eşinden boşandıktan sonra çaresiz bir şekilde ne yapacağını şaşıran Cal, bir gün barda Jacob'la karşılaşır. Cal'in çaresiz görünümüne kayıtsız kalamayan çapkın Jacob, kendisine çekidüzen vermesi için Cal'a yardım eder. Bu sırada Jacob Hanna isimli bir kızla tanışır. Sonrasında ortaya çıkacak olan bir gerçek, Cal ve Jacob'ın çok şaşırmasına sebep olur. Etkileyici oyuncu kadrosuyla romantik komedi türünün iddialı yapımlarından biri olan filmde Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore ve Emma Stone'u izleyeceksiniz.

8. Ice Age / Buz Devri (2002) - IMDb: 7.5

8. Ice Age / Buz Devri (2002) - IMDb: 7.5

7'den 70'e herkesi ekran başına kilitleyen unutulmaz yapımlardan biri de Ice Age. Sizi en zor anınızda bile gülümsetmeyi başaracak olan film, bir grup hayvanın hayatını konu alıyor. 5 filmlik serinin ilki olan 2002 yapımı Buz Devri; yolları kesişen Sid, Manfred ve Diego'nun hikayesini anlatıyor. Sizi negatif duygulardan uzaklaştırarak mutluluğunuza mutluluk katacak film, döneminin en çok izlenen yapımları arasında yer alıyor.

7. The Hangover / Felekten Bir Gece (2009) - IMDb: 7.7

7. The Hangover / Felekten Bir Gece (2009) - IMDb: 7.7

Arkadaşlarının bekarlığa veda partisinde bir araya gelen bir grup, sabah uyandıklarında parti gecesine dair hiçbir şey hatırlamadıklarını fark eder. Uyanır uyanmaz birtakım gariplikler ve saçma olaylarla karşılaşan üç arkadaş ipuçlarını takip ederek o gece ne olduğunu hatırlamaya çalışır. Birbirinden eğlenceli sahneleri olan yapımın başrollerini Zach Galifianakis, Bradley Cooper ve Ed Helms üstleniyor.

6. Tonari no Totoro / Komşum Totoro (1998) - IMDb: 8.1

6. Tonari no Totoro / Komşum Totoro (1998) - IMDb: 8.1

Hayao Miyazaki imzalı bu ikonik yapım, iki kız kardeşin hayatını konu alıyor. Anneleri hastanede tedavi olduğu için tedavi merkezine yakın bir köye taşınan Satsuki ve Mei zamanla ormandaki ruhları görmeye ve onlarla vakit geçirmeye başlar. Totoro ve daha pek çok orman ruhuyla arkadaş olan iki kardeş yeni evlerini benimserler. Muhteşem konusu ve çizim tekniğiyle Oscar kazanan ilk anime olan film, sizi içine çekerek huzurlu dakikalar geçirmenizi sağlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Amêlie (2001) - IMDb: 8.3

5. Amêlie (2001) - IMDb: 8.3

Annesini trajik bir kaza sonucu kaybeden Amêlie, küçük şeylerden mutlu olur ve insanları mutlu etmeyi sever. Bir gün eski ve gevşemiş banyo fayansının altında başkasına ait bir kutu bulur. Kutuyu inceledikten sonra gerçek sahibine ulaştırmayı hedefleyen Amêlie komşusunun yardımıyla aradığı kişiyi bulur. Bir süre sonra onun mutlu olduğunu gözlemler ve böylece diğer insanları mutlu edecek küçük iyilikler yapmaya başlar. Dönemine damgasını vuran etkileyici yapımın başrolünde Audrey Taotou yer alıyor.

4. Kimi No Na Wa / Senin Adın (2016) - IMDb: 8.4

4. Kimi No Na Wa / Senin Adın (2016) - IMDb: 8.4

Mitsuha, ailesiyle Japonya'nın kırsalında yaşar. Taki ise şehir merkezinde modern bir yaşam sürer. Birbirinin zıttı hayat tarzlarına sahip olan bu iki lise öğrencisi farklı zaman dilimlerinde yaşamalarına rağmen birbirlerinden haberdar olur. İkisi de rüyalarında yer değiştirerek birbirlerinin hayatına tanıklık etmeye başlar. Kader ve zaman kavramlarına değinen film, görsel efektleri ve izleyiciyi içine çeken konusuyla döneminin en önemli yapımlarından biri.

3. 3 Idiots / 3 Ahmak (2009) - IMDb: 8.4

3. 3 Idiots / 3 Ahmak (2009) - IMDb: 8.4

Dünyaca popüler Bollywood filmi 3 Ahmak, bir mühendislik okulunda eğitim gören öğrencilerin hayatını anlatıyor. Film rekabetçi eğitim sisteminin zorluklarına ve sistemi değiştirmek isteyen Rancho'nun yaptıklarına odaklanıyor. Rancho'nun yakın arkadaşlarıyla olan ilişkisine değinen film, sizi şimdiki zamandan uzaklaştırarak eğlenceli bir dünyaya davet ediyor.

2. The Intouchables / Can Dostum (2011) - IMDb: 8.5

2. The Intouchables / Can Dostum (2011) - IMDb: 8.5

Yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonucu felç kalan Philippe ve hapisten yeni çıkan işsiz Driss'in hayatları bir noktada kesişir. Bakımını üstlenmesi için Driss'i işe alan Philippe'in hayatı Driss ile tanıştıktan sonra farklılaşır. Ayrı sosyal sınıflara ait olan ikilinin tüm yaşantısı birbirlerine kattıkları güzelliklerle eğlenceli bir hâl alır. 2011 yapımı olan filmin başrollerini François Cluzet ve Omar Sy paylaşıyor.

1. Forrest Gump (1994) - IMDb: 8.8

1. Forrest Gump (1994) - IMDb: 8.8

Aynı adlı romanın sinema uyarlaması olan film, diğer insanlardan farklı olan Forrest'ın hayatına odaklanıyor. Film, birçok insanın yaşamında iz bırakan karakterin ilkokulda gördüğü zorbalıktan ilk aşkına kadar hayatındaki tüm detayları izleyiciye aktarır. Yaşadığı öğrenme güçlüğüne rağmen onlarca yeteneği olan Forrest, sizi umut dolu bir yolculuğa çıkaracak. Pek çok listenin başında yer alan bu muhteşem filmin başrolünü Tom Hanks üstleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın