Görüş Bildir
Haberler
Bildiğiniz Gerçekleri Sorgulatacak En Başarılı Zamanda Yolculuk Filmleri

Bildiğiniz Gerçekleri Sorgulatacak En Başarılı Zamanda Yolculuk Filmleri

17.04.2022 - 19:29

'Şöyle bir zamanda yolculuk filmi izleyelim de kafamız karışsın, neler olduğunu anlamayalım, hayatı sorgulayalım.' diyenleri buraya alalım. Romantikten gerilime farklı türlere sahip zamanda yolculuk filmlerini içeren listemiz tam size göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Time Freak / Zaman Yolcuları (2018) - IMDb: 5.8

15. Time Freak / Zaman Yolcuları (2018) - IMDb: 5.8

Eski sevgilinizi geri kazanmak için ne kadar ileriye ya da bu filmin özelinde soracak olursak ne kadar geriye gidersiniz? Kendisinden ayrılan kız arkadaşını geri kazanmak için zaman makinesi yapıp hatalarını geri almaya çalışan dahi bir genci anlatan bu filmde Sex Education dizisiyle ünlenen Asa Butterfield ve Game of Thrones'tan Sansa rolüyle tanıdığınız Sophie Turner oynuyor.

14. The Time Machine / Zaman Tüneli (2002) - IMDb: 5.9

14. The Time Machine / Zaman Tüneli (2002) - IMDb: 5.9

H.G. Wells’in romanından uyarlanan bu filmde yine aşkın nelere kadir olduğuna şahit oluyoruz. Sevgilisini kaybeden bir bilim insanı geçmişi değiştirmeye çalışırken yaptığı bir yanlışlık sonucu gelecekte mahsur kalır fakat gelecek hiç de hayal ettiğiniz gibi değil. Bu bilim insanının farklı bir zamanda yaşam ve uyum mücadelesini heyecanla izleyeceksiniz.

13. Synchronic (2019) - IMDb: 6.2

13. Synchronic (2019) - IMDb: 6.2

Başarılı yönetmenler Justin Benson ve Aaron Moorhead’in filmi Synchronic, iki sağlık teknisyeninin korkunç cinayetlere şahit olmasıyla başlıyor. Daha sonra bu cinayetler ve bir uyuşturucu madde arasında bağlantı olduğu anlaşılıyor. Üstelik bu maddenin tek özelliği uyuşturucu etkisi değil, aynı zamanda geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmayı da sağlayabiliyor. Bakalım bunu keşfeden Steve’in başına neler gelecek? Standart zaman yolculuğu filmlerinden çok farklı bir yapım olduğu su götürmeyen Synchronic'te aksiyondan çok dram mevcut. Aynı zamanda iki arkadaşın dönüşen ilişkisi de anlatılıyor.

12. Project Almanac / Sonsuzluk Projesi (2015) - IMDb: 6.2

12. Project Almanac / Sonsuzluk Projesi (2015) - IMDb: 6.2

Bir grup gencin eline tesadüfen zaman makinesi tasarımı geçerse ne olur? Harika bir zamanda yolculuk hikayesi çıkar ortaya! Filmde gençler ellerine geçen bu tasarımı gerçeğe dökerler fakat sonra olaylar kontrolden çıkmaya başlar. Gençlik ile bilim kurgu temasını tek potada eriten bu film gençlerin eline böyle bir güç geçtiğinde nasıl değerlendirebileceklerine dair gerçekçi bir anlatım sunuyor.

11. Time Trap / Zaman Kapanı (2017) - IMDb: 6.2

11. Time Trap / Zaman Kapanı (2017) - IMDb: 6.2

Zamanda yolculuk konseptini en ilginç şekilde yorumlayan filmlerden biri olan Time Trap’i Netflix’te izlemek mümkün. Film bir profesörün mağaraya girip kaybolmasının ardından onu arayan öğrencilerin başlarına gelenleri anlatıyor. Tıpkı profesör gibi öğrencileri de mağarada mahsur kalıyorlar fakat bu standart bir arama kurtarma ile sonlanabilecek bir mahsur kalma değil maalesef. Film düşük bütçeli gibi başlasa da sonlara doğru bütçenin arttığı hissediliyor. Bilim kurgu, gizem ve aksiyonu harmanlayan bu filmi heyecan ve merakla izleyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. ARQ (2016) - IMDb: 6.3

10. ARQ (2016) - IMDb: 6.3

Bir çift, evlerindeyken bir çetenin saldırısına uğrar fakat bu çift ile çete bir zaman döngüsünde mahsur kalır. Bunun farkına varan çift her döngüde karşı tarafın hamlelerine biraz daha hâkim hâle gelir ve yaşama ihtimallerini artırırlar.

9. Idiocracy (2006) - IMDb: 6.5

9. Idiocracy (2006) - IMDb: 6.5

Luke Wilson ve Terry Crews gibi oyuncuları bir araya getiren bu yapım, komedi ve bilim kurgu türlerini harmanlıyor. Film, 'Ortalama zekaya sahip biri inanılmaz derecede aptal insanların ortasında kalırsa ne olur?' sorusunun cevabını yanıtlıyor. Sıradan biri olan Er Bauers, bir hükümetin gizli hibernasyon deneyi için seçiliyor fakat kapsülde unutuluyor ve herkesin kendinden aptal olduğu bir gelecekte uyanıyor. Bauers’ın baş etmek zorunda kaldığı güçlükleri eğlenceli bir üslupla anlatan film, sizi güldürürken düşündürecek.

8. Primer / Kapsül (2004) - IMDb: 6.8

8. Primer / Kapsül (2004) - IMDb: 6.8

Zamanda yolculuk deyince Primer’dan bahsetmemek olmaz. Gelmiş geçmiş en beyin yakan filmlerden biri olan Primer, iki mühendisin bir garajda tesadüfen zaman makinesi icat etmesi sonucunda meydana gelen olayları anlatıyor. Düşük bütçeli bu filmden fazla özel efekt beklemeyin, zaman makinesi bile sadece bir kutu fakat yapımı ilginç kılan da bu. Daha önce hiç böyle bir zamanda yolculuk şekli görmediniz. Filmin yönetmeni Shane Carruth, aynı zamanda başrol oyuncusu olarak da yer alıyor filmde. Kafanızın karışmasına hazır olun. İsteyenler için filmdeki zaman çizgilerini anlatan grafikler internette mevcut. Şaşkına döndükçe bu grafiklere bakabilirsiniz!

7. Bill & Ted’s Excellent Adventure / Bill ve Ted’in Maceraları (1989) - IMDb: 6.9

7. Bill & Ted’s Excellent Adventure / Bill ve Ted’in Maceraları (1989) - IMDb: 6.9

Keanu Reeves’i hiç böyle görmediniz! İki müzik delisi genç, tarih dersinden kalmak üzere ve bu durum müzik gruplarının dağılmasına ve birbirlerinden ayrılmalarına sebep olabilir! Tam bu anda bir zaman yolcusu imdatlarına yetişir ve onlara zamanda yolculuk etmeye yarayan bir telefon kulübesi verir. Gelmiş geçmiş en iyi tarih projesini yapmak üzere olan iki gencin hikayesini anlatan bu filmi izlerken çok eğleneceksiniz!

6. Triangle / Şeytan Üçgeni (2009) - IMDb: 6.9

6. Triangle / Şeytan Üçgeni (2009) - IMDb: 6.9

Film bir grup insanın bir yat gezisine çıkmasıyla başlıyor fakat eğlence için çıktıkları bu gezi esnasında bir fırtına çıkıyor ve yatı terk etmek zorunda kalıyorlar. Asıl olay dizisi, grubun sığınabilecekleri büyük bir gemi bulmasından sonra başlıyor. Her köşesinden sürpriz çıkan bu film tahmin ettiğinizden daha gerilimli olacak. Halüsinasyon mu gerçek mi olduğu anlaşılamayan durumlar ve kafa karışıklığı ile dolu 100 dakika sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Los Cronocrimenes / Suç Zamanı (2007) - IMDb: 7.1

5. Los Cronocrimenes / Suç Zamanı (2007) - IMDb: 7.1

İspanyol yapımı bu film, sıradan bir adam olan Hector’un kısa bir sürede değişen hayatını anlatıyor. Yeni bir eve taşınan Hector, dürbünüyle etrafa bakarken ormanda gezen çıplak bir kız görüyor. Yardımcı olmak ve neler olduğunu anlamak için oraya gittiğinde ise kızı kayaların üstünde yatarken buluyor fakat tek bulduğu şey bu değil. Yüzü bandajlarla sarılı bir adam elindeki makasla Hector’u kolundan bıçaklıyor. Bilim kurgu ve gerilimin bir araya geldiği bu filmi merakla izleyeceksiniz.

4. Looper / Tetikçiler (2012) - IMDb: 7.4

4. Looper / Tetikçiler (2012) - IMDb: 7.4

Film gelecekte geçiyor. Bu karanlık gelecekte mafya, tuttuğu kiralık katilleri senelerce kullanıp en sonunda gelecekten geçmişe gönderiyor. Böylece geçmiş versiyonlarına gelecekteki versiyonlarını öldürtüyorlar. Bu insanlara da Looper deniyor (loop: döngü) çünkü onlar; kendi döngülerini kendileri kapatan, yani kendilerini öldüren insanlar fakat iş geçmişe gönderilen bir Looper’ın kaçmasıyla karışıyor. Filmin başrollerinde Bruce Willis ve onun gençliğini oynayan Joseph Gordon-Levitt yer alıyor.

3. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) - IMDb: 7.5

3. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) - IMDb: 7.5

Bir anda kendinizi başka birinin bedeninde bulsanız ne hissederdiniz? Peki, ya 8 dakika içinde bir bombacıyı bulmanız gerekiyorsa? Bu ikisini aynı anda yaşayan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) çok zor bir durumda olsa da en azından denemek için birden fazla şans elde edecek.

2. Predestination / Zamanın Ötesinde (2014) - IMDb: 7.5

2. Predestination / Zamanın Ötesinde (2014) - IMDb: 7.5

Zaman yolculuğu tutkunlarının mutlaka izlemesi gereken bu filmde zamanda gezinip suçları engellemeye çalışan ajanlar var. Ethan Hawke tarafından canlandırılan ana karakter de bu ajanlardan biri. The Barkeep, kendini sürekli atlatmayı başarmış bir düşmanın peşinde. Ajanın sürprizlerle dolu hikayesini izlerken sevgi, kader ve kimlik gibi kavramları sorgulayacaksınız.

1. About Time / Zamanda Aşk (2013) - IMDb: 7.8

1. About Time / Zamanda Aşk (2013) - IMDb: 7.8

Standart zaman yolculuğu filmlerindeki gibi elektrik ışınları fırlatan, vızır vızır vızırdayan makinelerin esamesi bu filmde okunmuyor. Domnhall Gleeson’un oynadığı Tim Lake isimli ana karakter bir gün zamanda yolculuk yapabileceğini öğreniyor. Karakterin zamanda yolculuk yeteneği aslında ailesindeki erkeklere özgü bir özellik. Filmde Tim’in kendi yeteneğinin sınırlarını keşfedişine şahit olacaksınız. Romantik bilim kurgu gibi az denk gelinen bir türde olan bu filmde tabii ki Rachel McAdams oynuyor çünkü o romantik filmlerin vazgeçilmezi olduğu gibi zaman yolcusunun eşini oynama konusunda da deneyimli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nur

bunların da çoğunu izledim şimdi bakınca hatırladım ama çok da aklımda kalıcı olmamış...hepsi bi yana Geleceğe Dönüş bi yana onun her sahnesini ezbere biliri... Devamını Gör

feyk

time trap yakin zamanda beni en cok etkileyen filmlerden birisi olmustu. zamani kisilerin persfektifinden degil mekanin persfektifinden gosteren bir film. me... Devamını Gör

ortalık karışık

binlerce yıllık geçiş oluşu benide etkiledi güzel filmdi kesinlikle iki kez izledim

.

herhaldemonu bilmeyen yoktur falan diye mi düşündüler. harika ötesi bir film , çocukluğumdan beri kaç kez izledim bilmiyorum