Görüş Bildir
Haberler
Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dün Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile Van'ın Edremit ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen 2 polis ve 2 asker bugün son yolcuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel harekat polisi Ağçelik Malatya'da uğurlandı

Özel harekat polisi Ağçelik Malatya'da uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi Buhari Ağçelik için memleketi Malatya’da Şehit Mezarlığı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin ailesi ve mesai arkadaşlarının yanı sıra törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile çok sayıda asker ve bürokrat katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da çelenk gönderildi.

Cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin silah arkadaşları, Bingöl Özel Hareket Polisleri de, tabutun başında gözyaşlarına hakim olamazken, arkadaşlarını son yolcuğunda biran olsun yalnız bırakmadılar. Türk Bayrağına sarılan tabutunu taşıdılar

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri manga eşliğinde ve tekbirler atılarak, şehitliğe getirildi.

 Şehit Buhari Ağçelik'in cenazesi daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Astsubay Metin Kıldiş'i Hatay'da binlerce kişi uğurlandı

Astsubay Metin Kıldiş'i Hatay'da binlerce kişi uğurlandı

Sur'daki operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş için ise memleketi Hatay Kırıkhan'da askeri tören düzenlendi. 

Hatay’ın İskenderun İlçesinde baba evinde helallik alındıktan sonra Kırıkhan Merkeze getirilen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş’in cenazesi askerlerin omuzlarında Merkez camiine getirildi. 

Cenaze törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, protokol üyeleri ve şehidin yakınları katıldı. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş’ın cenaze namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan birlikte kıldırdı. 

Cenaze namazının ardından omuzlara alınan Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kildiş Kırıkhan Şehitliğinde dualarla toprağa verildi.

Şehit Ayyıldız'ın cenazesi vasiyeti üzerine Diyarbakır'da toprağa verildi

Şehit Ayyıldız'ın cenazesi vasiyeti üzerine Diyarbakır'da toprağa verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sur'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törenin ardından memleketi Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. 25 yaşındaki şehidin 'Eğer şehit olursam beni doğduğum yere gömün' diye vasiyet ettiği belirtildi.

Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız ve Astsubay Metin Kıldiş için Asker Hastanesi'nde yapılan törende saygı duruşunun ardından şehitlerin öz geçmişi okundu ve dualar edildi. 

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra çok sayıda bürokrat ve asker katıldı. Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, konuşmasında şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadığını ve yaşayacağını söyledi.

Ayyıldız'ın babası Suphi Ayyıldız, tören sırasında 'Barış olmasını istiyoruz' dedi. Şehit Ayyıldız'ın cenazesi daha sonra ailesine teslim edildi.

Törenin ardından şehit Ayyıldız'ın cenazesi vasiyeti doğrultusunda Bağlar'daki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Van'da şehit düşen Özel Harekâtçı Ertaş Edirnekapı'da defnedildi

Van'da şehit düşen Özel Harekâtçı Ertaş Edirnekapı'da defnedildi

Van'daki çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi 40 yaşındaki Önder Ertaş için ise İstanbul'da Eyüp Sultan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin eşi ve annesi taziyeleri kabul ederken şehidin 4 yaşındaki oğlu ve kızı da babaları için gözyaşı döktü. 

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanısıra askeri erkan, aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaşlar katıldı. 

Şehit polisin tabutu, cenaze namazının ardından, Özel Harekat polislerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenazesi Edirnekapı Polis Şehitliği'nde defnedildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şehitlerimizin hakki hic ödenmez. Allah rahmet eylesin. Ruhları şad olsun.

Ayna Efendi

Şehitlerimizin ruhları şad olsun

irfan aktar

Başkanlık yükleniyor...