Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker'in Sosyal Medyadaki Paylaşımları İle Gündeme Gelen 24 Kişi

Sedat Peker'in Sosyal Medyadaki Paylaşımları İle Gündeme Gelen 24 Kişi

Ebru Erdoğan
03.07.2021 - 11:14

Organize suç örgütü lideri suçlamasıyla aranan Sedat Peker uzun bir süredir gündemden düşmüyor. Peker'in, Youtube'da ve diğer sosyal medya hesaplarında bazı kişilerle ilgili iddialarda bulunmasıyla haberdar olduğumuz isimler olmuştu. Bu kişiler kimler, Sedat Peker haklarında ne gibi iddialar söylemiş bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Halil Falyalı

1. Halil Falyalı

Peker, KKTC'nin en zengin iş adamlarından biri olan Halil Falyalı hakkında uyuşturucu para trafiğini yönettiğini öne sürmüştü. Bu iddia üzerine Falyalı, Cüneyt Özdemir'in yayınına katılıp 'Bir DEA raporundan bahsediliyor. Doğrudur basından gördük. 30 bin doların aklanmasından dolayı bir soruşturmadan bahsediliyor. Bir adam 30 bin doların aklanmasından böyle bir soruşturma yer mi? FETÖ' den tutuklu olan Metin Topuz aradı, görüşmek istedi. Bizim sizinle görüşecek bir şeyimiz yok dedim.' demişti.

2. Erkam Yıldırım

2. Erkam Yıldırım

Sedat Peker, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın, uyuşturucu güzergahı yapmak için Venezuela'ya gittiğini iddia etti. Binali Yıldırım 'Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi Ocak'ta, Şubat'ta değil; geçen sene Aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir.' diyerek suçlamaları reddetti. Erkan Yıldırım'da, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

3. Kutlu Adalı

3. Kutlu Adalı

Kutlu Adalı, 1996'da öldürülen Kıbrıslı yazar ve gazetecidir. Peker, eski İçişleri Bakanı olan Mehmet Ağar ile emekli Yarbay Korkut Eken'in bu cinayetle bir bağlantısı olduğunu iddia etmişti.

4. Korkut Eken

4. Korkut Eken

Korkut Eken, emekli Yarbay. Peker, Eken'in Kutlu Adalı cinayeti ile bir ilişkisi olduğunu öne sürmüştü.

5. Feyzi İşbaşaran

5. Feyzi İşbaşaran

Eski ANAP ve AK Parti Milletvekilidir. 2014 yılında Twitter üzerinden Dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Polis merkezinden çıkarken bir grubun protestosuyla karşı karşıya kalmış ve sonrasında ifadesinin alınması için adliyeye götürülürken de başka bir grubun saldırısına uğramıştı. İşte Sedat Peker bu olayla ilgili videolarında İşbaşaran'ın 'kemiklerini kırdığını' iddia etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hakan Çalışkan

6. Hakan Çalışkan

Peker, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın ölümüyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir bağlantısı olduğunu iddia etmişti.

7. Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler

7. Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler

Hadi Özışık, İnternet Haberin kurucusu. Süleyman Özışık'sa Türkiye gazetesinde köşe yazarıydı. Hadi Özışık'ın Süleyman Soylu ile Sedat Peker'in arabuluculuğunu yaptığı öne sürüldü. Bu olayın üzerine Cüneyt Özdemir'in yayınına katılan Hadi Özışık 'Aracılık yaptıysam namussuzum, şerefsizim, haysiyetsizim, alçağım.' demişti. Sonrasında ise Sedat Peker, Hadi Özışık ile olan görüşmesini yayınladı. Videoda Özışık'ın Soylu ile görüştüğünü ve görüşmedeki diyalogları anlattığı görüldü. Daha sonra kamu oyundan ve Soylu'dan özür dileyen Özışık, açıklamasında Peker ile kendi isteğiyle görüştüğünü öne sürerek Soylu'nun görüşmelerden haberdar olmadığını yazdı.

8. Hasan Berk Işık

8. Hasan Berk Işık

Süleyman Soylu'nun yeğeni olan Berk Işık, şarkıcıdır. Peker, Berk Işık'ın şarkıcı olması için kendinin aracı olduğunu iddia etmişti.

9. Reşat Hacıfazlıoğlu

9. Reşat Hacıfazlıoğlu

Sedat Peker, Hacıfazlıoğlu ile olan görüntülü konuşma kayıtlarını Youtube kanalına yüklemişti. Peker, Hacıfazlıoğlu'nun Soylu ile arasını bulduğunu ve kendi aleyhinde açıklama yapması için baskı yapıldığını iddia etmişti.

10. Sadık Soylu

10. Sadık Soylu

Süleyman Soylu'nun akrabası olan Sadık Soylu hakkında Sedat Peker 'Ankara'da müsteşar gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yerleşmiş, sanki bakanlığı Murat Kurum değil Sadık Soylu yönetiyor.' demişti. Sedat Peker, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli olan E.K. hakkında açılan FETÖ soruşturmasının kapatıldığını ve Sadık Soylu'nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile sık sık görüştüğünü iddia etmişti. Bunun üzerine Sadık Soylu E.K. için 'FETÖ'cü olup olmadığını bilmiyorum. Benim, FETÖ konusundaki hassasiyetimi dünya âlem bilir.' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu

11. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu

Azerbaycanlı bir iş adamıdır. Peker, eski İçişleri Bakanı olan Mehmet Ağar'ı, FETÖ ile ilişkili olduğu suçlaması ile ceza alıp tahliye edilen Mansimov'a kumpas kurmakla ve Mansimov'a ait olan Yalıkavak Marina'yı ele geçirmekle suçlamıştı.

12. Mehmet Ağar

12. Mehmet Ağar

Peker, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet ve İçişleri Bakanlığı yapan Mehmet Ağar'ın Uğur Mumcu cinayetinden sorumlu olduğunu ileri sürmüştü.

13. Ali Faik Hacıoğlu

13. Ali Faik Hacıoğlu

Peker, Süleyman Soylu'nun Danışmanı olan Hacıoğlu için '1,6 milyon TL'lik arabaya biniyor, Trabzon'da 5 milyon TL'ye ev yaptırıyor' demişti. Bu iddianın üzerine Ali Faik Hacıoğlu arabayı hemen hemen 1 yıl önce yarısını borçlanarak 877 bin TL'ye aldığını, borçlarını ödemek için satışa çıkardığını ve evin maliyetinin sözü geçen rakamın 6'da biri olduğunu söylemiş, ailesiyle birlikte yaptıklarını ifade etmişti.

14. Atilla Peker

14. Atilla Peker

Atilla Peker, Sedat Peker'in kardeşi. Sedat Peker attığı bir tweet gönderisinde Atilla Peker'in savcılık ifadesini paylaşarak Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in kendisinden tetikçi istediğini, kendisinin ise kardeşi Atilla Peker'i önerdiğini ancak cinayeti Atilla Peker'in işlemediğini öne sürmüştü.

15. Tolga Ağar

15. Tolga Ağar

Mehmet Ağar'ın oğlu olan Tolga Ağar, AK Parti Elazığ Milletvekilidir. Peker, Tolga Ağar hakkında Nusret Gökçe'yi kurşunlattığını ve Yeldana Kaharman'a cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Tolga Ağar ise öne sürülen bu iddialara 'Şahsıma yönelik iftiraları şiddetle reddediyorum. Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konunun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.' şeklinde karşılık vererek iddiaları reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sezgin Baran Korkmaz

16. Sezgin Baran Korkmaz

Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı tarafından makamına çağrıldığı, 45 milyon dolarla ilgili konuşmalar yapıldığı iddiasını ortaya attı.

17. Serdar Ekşioğlu

17. Serdar Ekşioğlu

Sedat Peker'in, görüşme videosunu yayınlamasıyla Serdar Ekşioğlu, akaryakıt şirketi Lazoil'in, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından kapatıldığını ve batırıldığı iddia etti.

18. Cihan Ekşioğlu

18. Cihan Ekşioğlu

Peker, Ekşioğlu'nun 'FETÖ borsasını kuranlardan biri' olduğunu öne sürmüş ve Soylu'nun Ekşioğlu'na koruma ekibi verdiğini iddia etmişti.

19. Mesut Erdinç Bayhan

19. Mesut Erdinç Bayhan

Sedat Peker; “FETÖ’nün en önemli prenslerinden Burak Başlılar’ı FETÖ'den kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız. Ben inanmak istemesem de bu karar karşılığında savcıya 3 milyon dolar verdiğinizi öğrendim. Ayrıca da terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'na Sultangazi Cebeci taş ocakları bölgesinden 1,5 milyar TL bütçeli döküm işi verdirdiniz. Terör savcısının şirketlerinin ismi Kuzey Marmara, Kuzey İnşaat ve Bayburt Grup. Cihan Ekşi'nin, Burak Başlılar'ın ve de terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'nun HTS kayıtları incelendiğinde ilişki ağınız net olarak ortaya çıkacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Sedat Peker daha sonra bu isimden yanlışlıkla bahsettiğini söyleyip özür diledi.

20. Korkmaz Karaca

20. Korkmaz Karaca

Peker, Karaca’ya “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” sorusunu sorarak CHP’li isimlerden “sinyalcilik” yaptığını iddia etti. Ayrıca Karaca’nın lüks otellerde kaldığını öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Murat Sancak

21. Murat Sancak

Peker, Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Murat Sancak'ın evinde kaldığını iddia etmişti.

22. Süheyb Öğüt

22. Süheyb Öğüt

Sedat Peker’in, Serdar Ekşi ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasında Hilal Kaplan’ın eşi olan Süheyb Öğüt’ün “Pelikan Grubu’nun” başı olduğu öne sürülmüştü.

23. Feridun Öncel

23. Feridun Öncel

Peker'in Feridun Başkan diye hitap ettiği Öncel'le ağabey kardeş gibi olduklarını iddia etmişti.

24. Esat Toklu

24. Esat Toklu

Peker, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olan Esat Toklu'nun, Sezgin Baran Korkmaz'ın otelinde kaldığını iddia etmişti. Toklu ise otelde kaldığı dönemde sahibinin başkası olduğunu belirtmişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?