Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanlığı'ndan Geri Adım: İBB'nin Kurban Kampanyasına İzin Verildi

İçişleri Bakanlığı'ndan Geri Adım: İBB'nin Kurban Kampanyasına İzin Verildi

İçişleri Bakanlığı gelen tepkilerin ardından iBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban dağıtımı kampanyasına izin verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban dağıtımı kampanyasına verilen red kararı kaldırıldı. 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada 'Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi, İstanbul Valiliği'nde tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir' dendi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban dağıtım kampanyası için İstanbul Valiliği'ne yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt verildiğini açıkladı. Valilik tarafından kendilerine herhangi bir gerekçe sunulmadığını belirten İmamoğlu, '132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? dedi. İmamoğlu ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi:

'Bu kararı anlamakta güçlük çekiyoruz. İnanın devletimizin pek çok kıymetli devleti yöneticisinin de bizim gibi düşündüğünü biliyorum. Bir kişi hariç o da İçişleri Bakanı. İhtiyaç sahibi 132 bin ailenin evine bir kilo kıyma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzünün gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı.'

'Dünyanın en kötü adamıyım'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, bir program çıkışında Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin sorulması üzerine, 'Evet, ben dünyanın en kötü adamıyım' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
26
13
6
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Her geçen gün vatandaş gerçek yüzünüzü daha çok görüyor. Umarım 2023'ten sonra vahdettin gibi apar topar kaçmazsınız. Yakındır yargı önünde hesap vereceğiniz... Devamını Gör

Shadow

Sesini çıkartıp tepki göstermesen bu ülkede hiçbir şeyin düzgün yürümediğini görmüş olduk.

Taylan Aygen

Bu düzene inat, başka şehirde olmama rağmen yine de İBB'ye bağış yapacağım...