Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker İddianamesi: Kasap Döner ve Volkan Demirel

Sedat Peker İddianamesi: Kasap Döner ve Volkan Demirel

Sedat Peker hakkında hazırlanan iddianamede, suç örgütünün Kasap Döner markasına çöktüğü öne sürüldü. İddianamede adı geçen futbolcu Volkan Demirel'e ise bir suçlama yöneltilmedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkındaki iddianame tamamlandı ve hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede Kasap Döner markasına Sedat Peker’in çöktüğünün öne sürüldüğünü belirten Soykan şöyle devam etti:

İddianamede Kasap Döner markasına Sedat Peker’in çöktüğünün öne sürüldüğünü belirten Soykan şöyle devam etti:

Markanın sahibi olan Global Restoran Şirketi, Emrah Sarıtaş, kuzeni Eser Sarıtaş ve Abdullah Süngü tarafından 2008 yılında kuruldu. Sarıtaşların baba mesleği et ticaretiydi. Sarıtaş Et Gıda Şirketi, 1946 yılında kuruln bir firma. Kasap Döner ile baba mesleğini büyüttüler. 55 şubeye ulaştılar. Şirketin değeri 40 milyon dolara ulaşmıştı.

İddianameye göre; 2018 yılında Eser Sarıtaş ve Abdullah Süngü, Sedat Peker suç örgütüne para aktararak şirketin içini boşalttı. Ortaklardan Emrah Sarıtaş hesapları denetlemek istediğinde engellendi. Kısa süre sonra Peker’in adamı ve örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Fikret Aydın, silahlı adamlarıyla şirkete geldi. İstanbul Ataşehir’deki şirket plazasında Emrah Sarıtaş’ın ofisine yerleşti. Sarıtaş binaya alınmıyor, binanın her katında silahlı adamlar duruyordu.

Kasap Döner’in ortaklarından Emrah Sarıtaş şikayetçi oldu

Kasap Döner’in ortaklarından Emrah Sarıtaş şikayetçi oldu

Peker’in adamlarına yönelik operasyondan sonra Kasap Döner’in ortaklarından Emrah Sarıtaş savcılığa giderek şikâyetçi oldu. 21 Mayıs 2021’de verdiği ifadesinde kuzeni Eser Sarıtaş’ın Sedat Peker’in adamlarıyla birlikte şirketin içini boşalttığını öne sürdü. Sedat Peker’in adamı olan Fikret Aydın’ın kendisini şirketi devretmesi için tehdit ettiğini iddia etti ve şöyle dedi:

Fikret Aydın, beni ‘Seni Sedat Peker’in önüne atarım’ diye tehdit ediyordu. Bağırdığında kapının önünde bekleyen adamlarına başıyla işaret veriyor ve onlar ellerini silahlarına götürüyordu. Şoförümü değiştirip yanıma silahlı bir adamını verdi. Öldürülmek korkusuyla benim, annemin ve kız kardeşimin paylarını devretmek zorunda kaldım.

Emrah Sarıtaş, İstanbul Ataşehir’deki 5 katlı ve 25 milyon lira değerindeki plazayı da borçlara karşılık devrettiklerini anlattı. Ancak kısa süre sonra plazayı kuzeni Eser Sarıtaş’ın annesi ve Fenerbahçeli eski kaleci Volkan Demirel’in satın aldığını öğrendiklerini anlattı. Demirel’in şirketin içini Sedat Peker’in adamlarıyla birlikte boşaltan Eser Sarıtaş’ın arkadaşı ve ortağı olduğunu savunan Emrah Sarıtaş şöyle devam etti: “Eskiden bana ait olan binaya gittim. Artık Sev Gıda isimli bir şirket olmuştu. Kapıda Volkan Demirel’in adamı vardı. Eser Sarıtaş eskiden bana ait olan plazada oturuyordu. Kavga ettik. Demirel’in adamı beni dışarı çıkardı. Volkan Demirel bir yakınıma ‘Burası benim, binama gelmesin’ dedi.”

'Bu işin içerisinde Volkan'ın da olduğunu düşünüyorum'

'Bu işin içerisinde Volkan'ın da olduğunu düşünüyorum'

Emrah Sarıtaş, iddianamedeki ifadesinde kuzeni Eser Sarıtaş’ın şirketi soyduğunu iletmelerine karşın Volkan Demirel’in onunla ortaklık kurduğunu savundu ve şöyle konuştu:

Eser Sarıtaş, şirketten zimmetine geçirdiği paralarla müzayedelerden kıymetli sanat eserleri satın almış. Sanat eserlerini yakın arkadaşı Volkan Demirel’e teslim etmiştir. Ayrıca nakit paralarını, döviz ve diğer kıymetli evraklarını da başta Volkan Demirel olmak üzere üçüncü kişilere emanet etmiştir.

Emrah Sarıtaş’ın kız kardeşi Eda Sarıtaş ise ifadesinde Volkan Demirel’in 10 yıllık arkadaşı olduğunu anlattı ve “Şirketimizi soyan kuzenim Eser Sarıtaş ile Volkan Demirel’i ben tanıştırdım” dedi. Şirketlerinin kağıt üzerinde kapatıldığını ancak aynı adreste Sev isimli bir şirketi Eser Sarıtaş ile Volkan Demirel’in ortak işlettiğini iddia eden Eda Sarıtaş “Eşim ile birlikte her hafta Volkan ve eşi Zeynep’in Beykoz Acarkent’teki evine misafirliğe giderdik. 2018’deki bir ziyaretimizde oğlum arka tarafta depo olarak kullanılan yere koştu. Ben de arkasından odaya girince burada 20-25 tane çok değerli olduğunu tahmin ettiğim tablo gördüm. Volkan’a bunların ne olduğunu sordum. ‘Bir arkadaşımın emaneti’ dedi. Bunların Eser Sarıtaş’ın şirketin içini boşaltarak aldığı sanat eserleri olduğunu düşünüyorum. Ben Volkan’a Eser’in bize yaptıklarını anlattım. Tehlikeli olduklarını, birlikte iş yapmamasını söyledim. Buna rağmen Volkan, Eser Sarıtaş ile ortak şirket kurdu. Bu işin içerisinde Volkan'ın da olduğunu düşünüyorum. Çünkü her şeyi anlattık ona rağmen birlikte olmaya devam etti” dedi.

'Artık işin başında ben varım'

'Artık işin başında ben varım'

Eda Sarıtaş da 2018’de şirkete gittiklerinde Fikret Aydın ve onunla birlikte gelen çok sayıda silahlı adamı bina içinde görüp şoke olduklarını ve çok korktuklarını anlattı. Ağabeyi Emrah Sarıtaş’ın öldürülmesi korkusuyla hisselerini devrettiklerini savunan Eda Sarıtaş ‘Toplam zararımız 25 milyon dolar, apartmanlarımızı satmak zorunda kaldık’ iddiasında bulundu.

Emrah ve Eda Sarıtaş’ın annesi Vediye Sarıtaş ise İstanbul’daki üç apartmanlarını, şirketin plazasını kaybettiklerini anlatarak “Ben şimdi hacizli bir insan haline geldim” dedi.

Emrah Sarıtaş şirketten uzaklaştırıldıktan sonra da çalışmaya devam eden sekreteri verdiği ifadede şöyle dedi:

2018 yılı sonbaharydı. Peker birkaç kez şirkete geldi. Abdullah Süngü ve Fikret Aydın aralarında “Reis geliyor” deyip bina dışına kendisini karşılamaya iniyorlardı. Eser Sarıtaş ise tabiri caizse hazır kıta ofiste bekliyordu. Çay, kahve servisi için yanlarına gidip geldiğimde bizzat Peker’in ağzından ‘Artık işin başında ben varım, talimatlarımı ben Fikret’e söyledim. Fikret size gerekli açıklamaları yapacak’ dediğini duydum.

'Süngü’nün eşi ile Peker’in eşinin Kızıltoprak’taki Kasap Döner’i birlikte işlettiğini duymuştum'

'Süngü’nün eşi ile Peker’in eşinin Kızıltoprak’taki Kasap Döner’i birlikte işlettiğini duymuştum'

Şirkete silahlı adamlarıyla gelerek yönetimi ele geçirdiği iddia edilen ve tutuklu olan Fikret Aydın ise ifadesinde Peker ile ticari bir ilişkisi olmadığını savundu. Örgüt yöneticisi suçlamalarını kabul etmedi. Kasap Döner’in sahibi şirketin iflas sürecinde olduğunu, çeklerini ödeyemediğini anlatan Fikret Aydın, şirketin sahiplerinden Abdullah Süngü’nün ısrarları sonucu şirket yönetimine geldiğini ifade etti. Şirketin 70 milyon TL borcu olduğunu öne süren Fatih Aydın şirket devirleri ve satışlarla bu borcun büyük kısmını temizlediğini söyledi ve “Kasap Döner’in marka haklarını bunun için bana devrettiler” dedi. Peker’i bir kez şirkette gördüğünü anlatan Fikret Aydın, “Şirkette payı ya da ortaklığı yoktur. Abdullah Süngü’nün eşi ile Peker’in eşinin Kızıltoprak’taki Kasap Döner’i birlikte işlettiğini duymuştum ama resmiyette böyle midir, bilmiyorum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamenin ortaya çıkmasının ardından Volkan Demirel'den de bir açıklama geldi. Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

İddianamenin ortaya çıkmasının ardından Volkan Demirel'den de bir açıklama geldi.  Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

'Kamuoyunda 'Sedat Peker Davası' olarak bilinen davanın iddianamesinde Sayın Volkan Demirel'in adının geçtiği hususu ile ilgili olarak bazı kişilerin maddi gerçeğin ortaya çıkmasından ziyade sadece şahsi menfaatlerini düşünerek, adaleti yanıltmaya yönelik asılsız, yanlış, yalan ve iftiralarla dolu beyanları karşısında tarafımızca kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur.Sayın Volkan Demirel'in başarılı futbol kariyerinin yanında yıllardır koleksiyonerlik yaptığı bu kapsamda ünlü sanatçıların eserlerini satın aldığı bilinen bir gerçektir. İnternetten yapılacak çok basit bir araştırma ile bu durum görülecektir. Sayın Volkan Demirel'e ait bu resim ve tabloların bedellerinin tamamı son kuruşuna kadar alın teri ile kazandığı para ile ödenmiş olup hepsi belgelidir.Ayrıca müvekkilim Sayın Volkan Demirel'in yaptığı yatırımlar kapsamında satın aldığı taşınmazlardan yaptığı ortaklıklara kadar tüm işlemleri hukuka ve yasalara uygun yapılmış olup her işlemi resmi makamlarca onaylanmış belgeler ile sabittir.Dava kapsamında bazı kişilerin yalan, gerçek dışı, yoruma dayalı beyanları müvekkilim Sayın Volkan Demirel'den ne kopartırız amacını taşımaktadır.Özellikle hakkında hiçbir soruşturma bulunmayan, tanık olarak bile ifadesine başvurulmayan müvekkilim Sayın Volkan Demirel hakkında bilerek asılsız ve gerçek dışı ifadeler veren bu kişiler hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı, bu kapsamda tüm bu haksız ithamlarının hesabını çok yakın zamanda yargı önünde vermesi için gerekli işlemlere başladığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
12
10
9
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Madem bu kadar kötüydü neden polis korumasıyla geziyordu bu adam Türkiye'deyken ? Yüksek Akp elitiyle arası açılınca öcü oldu.Daha da kötüsü şimdi Akp elitiy... Devamını Gör

hilmeserka

Zaten Volkan Demirel'in sahadaki hareketleri her şeyi açıklıyordu.

Barancell35

Hahahaahah:)))) iyiydi gerçekten

melih baykurt

volkanın adının geçmesi şikayetin daha çok basında yer bulmasını sağlamak destek toplamak gibi geldi