Görüş Bildir
Haberler
'Sarmaşık' Sundance'de Büyük Alkış Aldı

'Sarmaşık' Sundance'de Büyük Alkış Aldı

Deniz Gök
30.01.2015 - 22:08 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:50
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağımsız filmlerin kalesi 29. Sundance Film Festivali 2015’te ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışan yönetmen Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık” filmi; festival kapsamındaki dünya prömiyerinde izleyenlerden büyük alkış aldı!

Dünyanın en önemli beş film festivali arasında yer alan Sundance Film Festivali’nde, 4500’ü uzun metraj, toplam 12.000 film başvurusu arasından ilk 12’ye seçilerek katılma hakkı elde eden “Sarmaşık”ın, önceki akşam gerçekleşen prömiyerine; yönetmen Karaçelik, oyuncular ve ekibin yanı sıra, film endüstrisinin önde gelen isimleri katıldı.

Sundance Film Festivali , ünlü aktör Robert Redford tarafından 1981 yılında kurulan Sundance Enstitü 'sünce her yıl ABD'nin Utah eyaletinde gerçekleştiriliyor. İlk olarak Birleşik Devletler Film Festivali (United States Film Festival) adı altında 1978 yılında kurulan ve Redford ’un, 1985 yılında Sundance Enstitü bünyesine dahil ettiği festival, 1991 yılında da resmen isim değişikliği ile Sundance Film Festivali olarak anılmaya başladı.

Sarmaşık'tan bir sahne

Bugüne kadar, Sundance Film Festivali ’ne kabul edilen ikinci Türk filmi olmasıyla dikkat çeken “Sarmaşık” ; bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki ’nin, montajını Evren Luş ’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Seyithan Özdemir de performanslarıyla göz dolduruyor.

Tolga Karaçelik ile Bilge Elif Turhan tarafından, Insignia , Cine - Chromatix KG , Jomami ve Kala Film ortak yapımcılığındahayata geçirilen “Sarmaşık” ın yarışacağı,dünyanın en önemli beş festivalinden biri olan Sundance Film Festivali için heyecan dorukta.

Kaynak: http://vesinema.com/haber/sarmasik-su...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın