Görüş Bildir
Haberler
Şarkılar Bizi Söyler Cem Belevi Kimdir? Cem Belevi Kaç Yaşında, Nereli? Cem Belevi İrem Derici ile Sevgili mi?

Şarkılar Bizi Söyler Cem Belevi Kimdir? Cem Belevi Kaç Yaşında, Nereli? Cem Belevi İrem Derici ile Sevgili mi?

Kanal D ekranlarının en eğlenceli programı olan Şarkılar Bizi Söyler, her cumartesi günü sevenleriyle buluşuyor. Şarkılar Bizi Söyler'de her hafta adeta ünlüler geçidi yaşanıyor. Müziğin bir an bile durmadığı programda bu hafta 'Gazino Şarkıları' konsepti var. Birçok izleyiciyi heyecanlandıran konseptin olduğu program tüm ilgiyi üzerine çekti. Bu haftanın konuklarından biri de Cem Belevi oldu. Son zamanlarda aşk hayatı ile gündeme gelen Cem Belevi'nin hayatı da mercek altına alındı. Peki Şarkılar Bizi Söyler Cem Belevi kimdir? Cem Belevi kaç yaşında, nereli? Cem Belevi'nin sevgilisi var mı? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun'un sunumuyla her cumartesi Kanal D ekranlarında yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler, bu akşam da oldukça keyifli saatlere imza atmaya hazırlanıyor. Başarılı isimlerin konuk olduğu Şarkılar Bizi Söyler'de bu hafta Cem Belevi mikrofon başına geçiyor. Peki Şarkılar Bizi Söyler Cem Belevi kimdir? Cem Belevi kaç yaşında, nereli? Cem Belevi'nin sevgilisi var mı?

Cem Belevi Kimdir? Cem Belevi Kaç Yaşında, Nereli?

Cem Belevi Kimdir? Cem Belevi Kaç Yaşında, Nereli?

Cem Belevi, 4 Haziran 1987 yılında İzmir'de ressam bir anne ve piyanist bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. İzmir Fatih Koleji'nde okumuştur. Çok küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlamış ve bunu ailesinin de fark etmesiyle 7 yaşında piyano dersleri alarak kendini geliştirmeye başlamıştır. Ayrıca Fatih Koleji'nin korosunda şarkı söylemeye başlamıştır. 13 yaşında kendisini en iyi ifade ettiğini söylediği gitarla tanıştı ve bu alanda kendini geliştirmeye devam etti. Lise yıllarında şarkı söylemeye ve söz yazarlığı yapmaya başladı. İlk bestelerini 13-14 yaşlarında vermeye başladı. Üniversite eğitimi için İngiltere, Cambridge'de 6 ay dil eğitimi almıştır. Dil eğitimi sonrası, David Game College'ta Ekonomi okuduktan sonra, Brunel Üniversitesi'nde Uluslarası İşletme okudu.

Üniversite okurken müzikten kopmamış ve London Scholl Of Contemporary Music (LCCM)’te şan eğitiminin yanı sıra Blue, Jazz alanında da eğitim almıştır. İngiltere'de bir şirkette çalışmaya başladığı sırada, her şeyi terk edip Türkiye'ye dönüp müzik kariyeri istediğine karar vermiştir.

Cem Belevi'nin Kariyeri

Cem Belevi'nin Kariyeri

2011 yılında Londra'dan döndüğünde albüm çalışmalarına hemen başlamış, lisede hazırladığı ve yeniden yazdığı şarkılarının demo kayıtlarını oluşturmaya başlamıştır. Şarkıların kaydedilmesi ve bestelenmesi 2 yıl sürdü. İki yılın sonunda ''Bilemezsin'' albümünü piyasaya sürdü. Albüm hatırı sayılır bir kesim tarafından beğenilmiş ve kabul görmüştür. Albümdeki tüm şarkı sözleri ve besteler kendisine aittir. Şarkıların aranjeleri ise Osman Taşdaş tarafından yapılmıştır. Albümün ilk çıkış şarkısı ''Günaydın Sevgilim'' olmuştur. Klipte Belevi'ye oyuncu Tuğçe Kurşunoğlu eşlik etmiştir. Bu albümle daha iyi bir albüm nasıl yapılacağını keşfettiğini söylemiştir.

2015 yılında şarkıcı Ayshe ile birlikte söylediği ''Kim Ne Derse Desin'' şarkısıyla popüler bir isim haline geldi ve tanınırlığı arttı. Şarkı eleştirmenlerden tam not aldı. Bu şarkının büyük bir yankı uyandırmasından sonra, tek başına bir cover şarkı daha çıkarmıştır. ''Sevemez Kimse Seni'' isimli şarkısını yayınlamıştır. Şarkının klibi Yunanistan'ın Santorini Adasında çekilmiştir. Cem Belevi, bu sırada oyunculuk dersleri almaya başlamıştır. Altan Gördüm ve Vahide Perçin'den eğitim almıştır. 2015 yılında Fox'ta yayınlanan İnadına Aşk dizisinde Deniz Aras karakterini canlandırarak oyunculuk hayatına başladı. Dizi 32 bölümden sonra ekranlara veda etmiştir. Dizinin hemen ardından ''Hayat Belirtisi'' ismini taşıyan bir EP albümü yayınlamıştır. Cem Belevi bir sonraki çalışması için stüdyoya kapandı ve belirli bir süre sadece sosyal medyada görüldü.

2015 yılının sonunda ''Sor'' isimli yeni bir şarkıyı piyasaya sürdü. Şarkı büyük bir hit olurken, şarkıcı yeni bir filmde rol alacağını duyurdu. Aynı yılın sonunda ''Sor'' single olarak içinde üç farklı versiyonunu barındıracak şekilde yayınlandı.

Cem Belevi, 2016 ve 2017 yılları arasında bağlı olduğu Doğan Music Company'den ayrılıp, Ozinga Productions'a geçmiştir. Ancak 2017'nin sonunda Doğan Music Company ile tekrar bir sözleşme imzalamış ve 'Aç Kollarını' isimli single'da iki şirket ile birlikte çalışmıştır. 2016'nın Nisan ayında ''Alışamıyorum'' teklisini ve klibini yayınladı. Şarkı ve klipte yaşadığı gerçek bir hikayeyi anlattığının üstünü çizdi. Klip çekimi Yunanistan'da gerçekleşti. Klipte Belevi'ye ünlü Yunan top model Katia Dede eşlik etti. Şarkının sözü ve bestesi Cem Belevi'ye aitken, aranjesi Ozan Çolakoğlu'na aittir. Şarkı pek çok listede bir numaraya yerleşti. 2016 yılında atv'de yayınlanan Rengarenk dizisinin kadrosuna katılmıştır. Ancak bu diziden bir sinema filmine hazırlandığı için ayrılmıştır. Aynı yıl 'Yıldızlar Da Kayar - Das Borak' adlı komedi filminde yer almıştır.

2017 yılının Mayıs ayında ''Aç Kollarını'' isimli şarkısını piyasaya sürdü. Sözü ve müziği kendisine aitken aranjesinin Ozan Çolakoğlu'na ait olan şarkı 4 Mayıs'ta piyasaya sürülmüştür. Şarkı ayrıca single olarak yayınlandı ve kliplendirildi. Klip ilk başta Antalya'da çekilmek üzere planlandı ancak daha sonra Belevi'nin kendi evinde çekildi ve evinin çatısı kullanıldı. Çekimler 1 gün sürdü. Şarkının klibini ise Murat Joker çekmiştir. Klip Hasan Kuyucu tarafından çekilirken, klipte Cem Belevi'ye Güney Afrika'lı model Anica Myburg eşlik etmektedir. Şarkının kliplenmesiyle birlikte pek çok yerde şarkı bir numaraya ulaşmış ve iTunes üzerinde en çok indirilen şarkılardan biri olmuştur.

Ekim ayında ise ''Dumanlı Sevda'' isimli şarkısını yayınlamıştır. Şarkının şarkı sözleri ve bestesi Cem Belevi'ye aitken, aranjesi Ozan Çolakoğlu'na aittir. Ayrıca bu şarkının kliplendiğini söylediği tarihte yeni bir dizi teklifi olduğunu, gelen dizi ve film tekliflerini değerlendirdiğini ve karakterinin kötü bir karakter olabileceğini söylemiştir. Şarkı pek çok platformda bir numaraya yükselmiştir. Aynı yılın yazında başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir olmak üzere konser turuna çıkmıştır. Şarkıcı ''Yedi Düvel'' şarkısından sonra verdiği bir röportajda albüm yapacağını duyurdu. 

TRT 1 dizisi, ''Kalk Gidelim''in 63. bölümünden 73.bölümüne kadar rol almıştır. 13 Aralık'ta ise sözü ve müziği kendisine ait olan ''Mışıl Mışıl'' şarkısını dinleyicisine sundu. Şarkıyı 6 yıl önce kendisinin Londra'da öğrenciyken yazdığını söyledi. Şarkı ayrıca kliplendirilmiştir.

2019 yılında Taş Plak Müzik ile anlaşma imzaladı. Ve bu şirketten 2019 yılında iki yeni single yayınladı. İlk single 19 Nisan'da ''Bundan Sonra'' olarak duyuruldu. Dizi çalışmasıyla birlikte albümüyle ilgilenen Belevi bu dönemde albümünün kayıtlarını bitirdiğini açıkladı. ''Bundan Sonra'' şarkısının müziğini Osman Taşdaş hazırlarken aranjesini Erdem Kınay yapmıştır. Şarkının sözleri ise Cem Belevi'ye aittir. Şarkı beğenildikten sonra kliplenmiş, klibin yönetmenliğini Erdi Sevinç yapmıştır. Klipte 'Kalk Gidelim' dizisindeki rol arkadaşı Nilay Deniz'de yer almıştır. Bundan Sonra EP albümü aynı yıl yayınlanmıştır. Şarkı 'Buz Yanığı' ve 'Mışıl Mışıl' şarkısının Remix'ini içermektedir.

17 Ekim'de yeni albümünün ikinci çıkış teklisi 'Farkında Mısın?' yayınlandı. Şarkının aranjesini Ersay Üner üstlenmiştir. Sözleri ise kendisine aittir. Şarkı ayrıca kliplenmiştir. Belevi, şarkıyı iki yıl önce yazdığını ancak yoğun ısrar üzerine bu şarkıyı yayınladığını açıklamıştır.

14 Ocak 2020 tarihinde Taş Plak Müzik ve Doğan Music Company etiketiyle ''Kaç Kere Sever İnsan?'' adlı şarkısını piyasaya sürmüştür. Şarkının sözlerine kendine aitken, aranjesi Osman Taşdaş tarafından yapılmıştır. Şarkı kliplenmemiştir. Bu şarkıyı yayınladıktan sonra Sony Music ile anlaşma imzalamıştır. Sosyal medyada Cem Belevi'nin bir İngilizce albüm üzerinde çalıştığı dedikoduları yayılmıştır.

27 Kasım 2020'de Sony Music ile ilk teklisi olan ''Leyla & Mecnun'' yayınlandı. Şarkı sözlerini Cem Belevi'ye aitken, aranjesi Asil Gök ve Görkem Oker'e aittir. Ayrıca şarkının ilk önce solo versiyonu ardından şarkıcı Derya Uluğ ile olan versiyonu yayınlanmıştır. Derya Uluğ ile olan versiyon kliplenmiştir.

10 Ocak 2021'de Ümit Sayın'ın şarkısı olan 'Dön Bebeğim' çalışmasını akustik bir cover olarak piyasaya sürdü. Şarkı ayrıca kliplendi. 13 Ocak 2021'de ''Leyla & Mecnun'' şarkısının Akustik versiyonunu yayınlamıştır. Ayrıca bu versiyonda klibe dökülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cem Belevi'nin Rol Aldığı Yapımlar

Cem Belevi'nin Rol Aldığı Yapımlar

Televizyon

Sinema

  • 2016 - Yıldızlar Da Kayar - Das Borak

  • 2022 - Benden Ne Olur? - Efe

Cem Belevi Diskografi

Cem Belevi Diskografi

Albümler

  • 2013 - Bilmezsin

Single & EP

  • 2014 - Kim Ne Derse Desin (feat. Ayshe)

  • 2015 - Sevemez Kimse Seni

  • 2015 - Hayat Belirtisi

  • 2015 - Sor

  • 2016 - Alışamıyorum

  • 2017 - Dumanlı Sevda

  • 2017 - Aç Kollarını

  • 2018 - Mışıl Mışıl

  • 2018 - Yedi Düvel

  • 2019 - Bundan Sonra

  • 2019 - Farkında Mısın?

  • 2020 - Kaç Kere Sever İnsan?

  • 2020 - Adaleti Yok (feat. Tetik)

  • 2020 - Farkında Mısın? (Akustik)

  • 2020 - Bundan Sonra (Akustik)

  • 2020 - Leyla & Mecnun

  • 2021 - Leyla & Mecnun (Akustik)

  • 2021 - Dön Bebeğim (Akustik)

  • 2021 - Buz Yanığı (Akustik)

  • 2021 - Bilmez

  • 2021 - Melekti Sanki

  • 2021 - Olaysız Dağılmayalım (Benden Ne Olur Film Müziği)

  • 2022 - Ondan Vazgeçemem Ben

  • 2022 - Gizli

  • 2022 - Bilmez (Akustik)

Cem Belevi'nin Sevgilisi Var mı?

Cem Belevi'nin Sevgilisi Var mı?

Cem Belevi kendisi gibi şarkıcı İrem Derici ile beraber. Yaklaşık 6 aydır birliktelik yaşayan çift Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oluyor.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın