Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Haftanın Son İşlem Günü Neler İzlenecek? Öne Çıkan Veriler Neler?

Piyasalarda Haftanın Son İşlem Günü Neler İzlenecek? Öne Çıkan Veriler Neler?

Haftanın son günü yurt içinde kapasite kullanım oranı ve güven endeksleri takip edilecek. Yurt dışında Almanya Ifo ve ABD tüketici güven endeksleri öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ek bütçe, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Ek bütçe, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83’e ulaşacaktır' dedi.

TCMB Para Politikası Kurulu kararını değerlendiren JPMorgan, Banka'nın bir kez daha para politikasını sıkılaştırma niyeti göstermediğini dikkat çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredileri ve bankaların kredi risk kuralları ile ilgili yeni kararlar aldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak amacıyla yaptığı girişimlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) liderleri, AB Komisyonu’nun tavsiye kararını uygun görerek Ukrayna ve Moldova’ya “aday ülke statüsü” verilmesi üzerinden anlaştı.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, kuzey ve güney İngiltere'de yapılan ara seçimde daha önce muhafazakar adayların kazandığı sandalyeleri İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti adaylarına kaptırdı.

Japonya'da enflasyon, Nisan ayının ardından Mayıs ayında da Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2 olan fiyat istikrarı hedefinin üzerine çıktı.

ABD'nin en büyük bankaları Fed'in yıllık stres testinde kolaylıkla geçtiler. Ancak Bank of America ve Citigroup'un sermaye yeterlilik oranları ortalamanın altında kaldı.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman, Fed üyelerine hali hazırda izlenmekten olandan daha agresif bir faiz artırım patikası takip edilmesi çağrısı yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), hizmet, perakende ve inşaat güven endeksi rakamlarını yayımlayacak (10.00)

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), hizmet, perakende ve inşaat güven endeksi rakamlarını yayımlayacak (10.00)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından Haziran ayı için kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verileri duyurulacak. Kapasite kullanım oranı en son yüzde 78,0 olarak açıklanmıştı (10.00). 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de Kültepe Ekonomi Zirvesi-2022'ye katılacak (10.30).

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ihracatçılarla bir toplantı gerçekleştirilecek (15.00).

İspanya ve Hollanda'da final GSYH rakamları açıklanacak (10.00, 10.30)

İspanya ve Hollanda'da final GSYH rakamları açıklanacak (10.00, 10.30)

Avrupa'da günün en önemli verisi Ifo endeksleri olacak. Bir önceki ay 93,0 olan iş ortamı endeksi, 99,5 olan cari durum endeksi ve 86,9 olan beklenti endeksi için Haziran ayı rakamları alınacak (11.00). 

Aynı saatte İtalya'dan da tüketici güven ve iş dünyası güven endeksleri açıklanacak.

Brezilya'da FGV tüketici güven endeksi ve ilk 15 gün için enflasyon rakamları gelecek (14.00, 15.00). 

ABD'de günün öncelikle takip edilecek verileri Michigan tüketici güven endeksi ve yeni konut satışları olacak (17.00). 

ABD'de son veri Baker Hughes sondaj kule sayıları olacak (20.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın