Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Gündem Yoğunlaşıyor: Dış Ticaretten Erdoğan-Biden Görüşmesine Başlıklarda Neler Var?

Piyasalarda Gündem Yoğunlaşıyor: Dış Ticaretten Erdoğan-Biden Görüşmesine Başlıklarda Neler Var?

Haziran ayının son günü piyasaları yoğun bir gündem bekliyor. Yurt içinde dış ticaret rakamları, hizmet üretici fiyatları, dış borç rakamları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti beklenecek.

Yurt dışında Almanya perakende satışlar, işgücü verileri, İngiltere GSYH, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar daha öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz Saray tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İki lider Ege ve Suriye’de istikrarın önemini ele aldı” denildi.

Beyaz Saray tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “İki lider Ege ve Suriye’de istikrarın önemini ele aldı” denildi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Türkiye’ye muhtemel F-16 savaş uçağı satışına destek verdiği aktarıldı.

2022 Merkez Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde verilen önergeyle en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL’ye çıkarılacak.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’un alt varyantlarından BA.4 ve BA.5’in 110 ülkede vaka artışlarına neden olduğunu ifade etti.

Çin'de imalat ve hizmet sektörü aktivitesinde 3 aydır devam eden düşüş Haziran ayında sona erdi.

İran ile ABD arasında Katar'ın başkenti Doha'da Avrupa Birliği'nin arabuluculuğunda gerçekleştirilen dolaylı müzakereler sona erdi.

İngiltere'nin araç üretimi 10 ay devam eder daralmanın ardından Mayıs ayında, elektrikli araç üretiminin ikiye katlanmasının etkisiyle arttı..

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Mayıs ayı için dış ticaret rakamları, hizmet üretici fiyatları ve katı yakıtlar verilerini açıklayacak (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Mayıs ayı için dış ticaret rakamları, hizmet üretici fiyatları ve katı yakıtlar verilerini açıklayacak (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk çeyrek döneme ilişkin dış borç, Hazine garantili dış borç, kamu net borç stoku verilerini yayımlayacak (12.00). 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 23 Haziran tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

TBMM Genel Kurulunda, bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülecek (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Aynı saatte Mayıs ayı için geniş tanımlı parasal veriler de ekranlara düşecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki üç aya ilişkin iç borçlanma takvimini açıklayacak (17.00).

Japonya'nın konut başlangıçları ve inşaat siparişleri verileri açıklanacak (08.00).

Japonya'nın konut başlangıçları ve inşaat siparişleri verileri açıklanacak (08.00).

Avrupa piyasaları günün ilk saatlerinden itibaren yoğun bir veri akışına sahne olacak. Almanya'dan ithal fiyatları, istihdam ve perakende satış rakamları ile İngiltere'nin final GSYH ve işletme yatırımları rakamları günün ilk verileri olarak ekranlara düşecek (09.00). 

İsviçre'nin perakende satışlarının ardından, Fransa'dan tüketici, üretici fiyatları, tüketici harcamaları yayımlanacak (09.30, 09.45).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Denetçisi Andrea Enria, Avrupa Parlamentosu ECON Komitesi'nde açıklamalarda bulunacak (10.00).

İsveç Merkez Bankası(Riksbank) faiz kararını açıklayacak. Riksbank'ın bu toplantısında da 50 baz puan faiz artışına gideceği tahmin ediliyor (10.30)

Almanya'da Haziran ayına ilişkin iş gücü istatistikleri açıklanacak. Ülkede en son mevsimsel düzeltilmiş verilerne işsiz sayısında 4 bin düşüş olurken, işsizlik oranı yüzde 5,0 seviyesinde kalmıştı (10.55). 

Bir diğer işgücü verisi de İtalya'dan gelecek. En son yüzde 8,4 olarak açıklanan işsizlik oranı için Mayıs ayı rakamları takip edilecek (11.00). 

İtalya'nın diğer beklenen verisi üretici fiyatları olacak (12.00). 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Madrid'deki NATO zirvesinin ikinci ve son gününün ardından basın toplantısı düzenleyecek (13.15).

30. OPEC ve OPEC Dışı Bakanlar Toplantısı Videokonferans yoluyla gerçekleştirilecek (14.00).

Hindistan için cari işlemler dengesi ve altyapı istatistikleri yayımlanacak (15.00). 

ABD'de kişisel gelir ve harcamaların yanı sıra, Fed'in faiz kararları için daha yakından takip ettiği çekirdek PCE rakamları açıklanacak. En son kişisel gelirler yüzde 0,4, kişisel harcamalar yüzde 0,9, çekirdek PCE aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 4,9 artış göstermişti (15.30).

Aynı saatte her hafta perşembe günü olduğu gibi işsizlik başvuruları da yayımlanacak.

Şili'nin sanayi üretimi, perakende satışlar ve işsizlik oranı rakamları aynı saatte ekranlara düşecek (16.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Renew Europe tarafından düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapacak (16.30).

ABD'nin diğer verileri Chicago PMI, doğal gaz stokları olacak (16.45, 17.30)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın