Görüş Bildir
Haberler
Piyasalar Yoğun Haftayı Nasıl Kapatıyor: Gün Başlarken Manşette Öne Çıkanlar!

Piyasalar Yoğun Haftayı Nasıl Kapatıyor: Gün Başlarken Manşette Öne Çıkanlar!

Türkiye'de Tüketici Güven Endeksi verisinin izleneceği haftanın son günü, yurt dışında İngiltere perakende satışlar, Euro Bölgesi öncü Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasaların manşetinde öne çıkan başlıklar

Piyasaların manşetinde öne çıkan başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin, “Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri doğru bulmuyoruz. Bölgede bir savaş atmosferinin olması, böyle bir psikolojinin doğması, bunlar bizi de her iki tarafla münasebetleri olan bir ülke olarak üzmektedir. Temennimiz odur ki sayın Putin’le Zelenskiy’i bir araya getirebilmek ve yüz yüze bir görüşme yapmalarını temin etmek' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile görüştü.

Vergi Usulü Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, COVID-19 salgınının kontrol altına alınmasında başarı sağlanması halinde enflasyonun yıl içinde gerilemesini beklediğini söyledi.

ABD, Ukrayna’yı istikrarsızlaştırmak için Rus istihbarat servisi tarafından desteklenen 4 Ukraynalıya yaptırım uygulandığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Adalet Divanı’nın (AAD) Polonya’ya Disiplin Kurulu’nun faaliyetlerinin derhal askıya alınması kararına uymadığı gerekçesiyle bu kez de 69 milyon euro para cezası kesti.

Rusya Komünist Partisi’nden milletvekilleri, Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgeleri olan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığının tanınması için parlamentoya teklif sundu.

Japonya'da taze gıda fiyatları dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları artan yakıt ve ham madde maliyetlerinin etkisiyle Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 artış gösterdi.

Queens' College Başkanı ve Allianz danışmanı Muhammed El-Erian, Fed'in ABD'nin karşı karşıya olduğu yükselen enflasyon tehdidi ile başa çıkmak için gelecek 2 toplantıda 'cesur' adımlar atması gerektiğini söyledi.

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Günün en önemli verisi TÜİK ve TCMB tarafından ortaklaşa hazırlanan Ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi olacak. Tüketici Güven Endeksi bir önceki ay yüzde 3,1 düşüşle 68,9 seviyesine kadar inmişti (10.00).

TÜİK 2021 yılı üçüncü çeyrek döneme ilişkin hanehalkı yurt içi turizm rakamlarını ve Kasım ayına ilişkin tarımsal girdi fiyatlarını duyuracak (10.00).

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından açıklanan kurulan ve kapanan şirket sayıları verisi Aralık ayı ve 2021 yılı için gelecek (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek (15.00).

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler var?

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler var?

İngiltere'de Aralık ayına ilişkin perakende satış rakamları izlenecek. Perakende satışlar Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4, geçen yıl aynı aya göre yüzde 4,7 artış göstermişti. Analistler perakende satışlarda aylık bazda yüzde 0,6 düşüş, yıllık bazda yüzde 3,4 artış bekliyorlar (10.00). 

Kanada'dan perakende satışlar, ADP özel sektör istihdamı ve yeni konut fiyatları verileri takip edilecek (16.30). 

Avrupa'da izlenecek diğer veri ise akşam saatlerinde gelecek olan Ocak ayına ilişkin Euro Bölgesi öncü Tüketici Güven Endeksi olacak. Endeks bir önceki ay -8,3 seviyesinde gelmişti (18.00).

ABD'de öne çıkan bir veri bulunmazken, Conferance Board Öncü Göstergeler Endeksi ve Baker Hughes sondaj kule sayıları verileri analistlerin göz ucuyla bakacağı rakamlar olacak (18.00, 21.00). 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir araya gelecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın