Görüş Bildir
Haberler
Oyun Oynayarak Kripto Para Kazanabileceğiniz GameFi Sistemini En Çok Kazandıran Oyunlarla Açıklıyoruz!

Oyun Oynayarak Kripto Para Kazanabileceğiniz GameFi Sistemini En Çok Kazandıran Oyunlarla Açıklıyoruz!

Kripto paralar ve NFT'ler hayatımızda her geçen gün daha da büyük bir yer kaplamaya devam ederken oyna-kazan (play-to-earn) modeli de yeni nesil bir kazanç yoluna kapı aralıyor. Bugün kazan-kazan modeliyle işleyen GameFi sistemine ve öne çıkan örneklerine bir göz atacağız.

Kaynak: https://www.coindesk.com/learn/gamefi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

En temelden başlamak gerekirse, GameFi nedir?

En temelden başlamak gerekirse, GameFi nedir?

GameFi blockchain temeline dayanan ve oyuncusuna oynadıkça kripto para cinsinden gelir elde etme imkanı sunan oyunlardır. Bu yapımlar DeFi ve NFT'leri blockchain altyapısı ile birleştirerek oyunculara güvenli bir oyun ve kazanç ortamı sunar. Pay-to-win (kazanmak için öde) sistemli alışık olduğumuz çoğu oyunun dışında bu olan sistem play-to-earn (oyna-kazan) modelini baz alır.

Peki bu sistem nasıl çalışır?

Oyun oynadıkça elde edebileceğiniz oyun içi sanal eşyaların her biri NFT formatında ifade edilir. Oyuncular oyunda buldukları ve sahip oldukları NFT'leri daha sonrasında diğer oyuncu ve kullanıcılarla sanal pazarlar üzerinden takas ederek kazanç elde edebilirler. Elbette çeşitli turnuvalarda diğer oyunculara karşı mücadele etmek yada oyun içinde diğer oyuncuların da kullanacağı sistemler inşa ederek de gelir elde etmek mümkün.

Bu oyunları oynamak için nelere ihtiyacımız olacak?

Bu oyunları oynamak için nelere ihtiyacımız olacak?
  • Öncelikle ilk ve en önemlisi bir kripto para cüzdanına sahip olmak. Bu kripto para cüzdanı sayesinde tüm alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirecek ve NFT'lerinizi güven içinde saklayabileceksiniz. Oynayacağınız oyunun hangi blok zinciri ile bağlantılı olduğunu öğrenip cüzdanınızı buna göre seçmenizde fayda var.

  • Başlangıç ögelerini almayı unutmayın. Tüm GameFi oyunlarını oynamak ücretsizdir. Ancak pek çoğuna sağlam bir başlangıç yapmak için oyuna göre karakterler, kart desteleri yada bambaşka oyun içi ögeler almanız gerekebilir.

Her şey hazır, peki hangi oyunlardan başlayacağız?

Her şey hazır, peki hangi oyunlardan başlayacağız?

Sürekli gelişen ve büyüyen GameFi sistemine gün geçtikçe daha çok proje dahil oluyor. Bunlardan oyuncular tarafından en çok tercih edilenlere ve büyümeye devam edenlere bir göz atalım.

Alien Worlds

Alien Worlds

Alien Words oyuncuları evreninin kısıtlı kaynakları için savaş verilmesi gereken bir dünyaya sokuyor. Oyuncular bu evrende oyunun kendi kripto para birimi olan Trillium madenciliği de  yapabilirler. Diğerleri ile savaşarak, görev yaparak yada sahip olduğunuz arazileri kiralayarak gelir elde edebilirsiniz. Oyun dünya çapında 2.5 milyondan fazla oyuncuya sahip. 

Yerel WAX blok zincirini kullanan oyun aynı zamanda Ethereum ve Binance Smart Chain ile de çalışıyor. Oyunda madenciliğe başlamak için ise bir araziyi temsil eden NFT oyun içi kartlar satın almanız gerekmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CryptoBlades

CryptoBlades

Web tabanlı bir rol yapma oyunu olan CryptoBlades Binance Smart Chain'i kullanmakta. Oyunun kendi kripto para birimi ise SKILL adlı token'lardır. Oyuna başlamak için ise ilk etapta düşük bir miktarda BNB satın almanız gerekmekte. Sonrasında ise kazanç sağlamak için canavarlarla savaşabilir yada oyun içi görevleri tamamlamaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda oyun içerisinde üretebileceğiniz farklı silahlar size bu mücadeleler esnasında fayda sağlayacaklar.

Axie Infinity

Axie Infinity

Oyna-kazan türünün en ünlü yapımlarından olan Axie Infinity Pokemon'dan alışık olduğumuz bir evren ve oynanışa sahip diyebiliriz. Axie adlı canavarları toplayıp yetiştirdiğimiz oyunda bu canavarların en nadirlerini bulup geliştirerek satabilir yada yetiştirdiğiniz canavarlarla mücadelelere katılabilirsiniz. AXS ve SLP token'larının kullanıldığı oyun Ethereum (Ronin) blok zinciri tabanlı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun hakkında dahasını merak edenleri şöyle alalım. 👇

Upland

Upland

Gerçek ve sanal dünyayı aynı potada eriten bir metaverse olan Upland'de gerçek dünyada yer alan mülkleri satın alıp takas edebilirsiniz. Oyuncular UPX kazanmak ve sahip oldukları mülklerin gelirlerini arttırmak için koleksiyon tamamlayabilirler. Koleksiyon mantığı ise Monopoly ile epey benzerlik göstermekte. EOS blok zincirinde olan oyuna ilk adımınızı atmak için öncelikle bir mülk satın almak gerekmekte.

Splinterlands

Splinterlands

Destansı savaşların kartlarla gerçekleştiği bu oyunda her bir kart NFT olarak temsil ediliyor ve bu kartlar oyuncular arasında takas edilip satılabiliyorlar. Oyunda DEC ve SPS token'ları kullanılıyor ve yapım Hive blok zinciri yapısında yer alıyor. Oyuna ilk adımınızı atmak için ise öncelikli olarak Summoner’s Spellbook adlı ögeyi 10 dolar karşılığında almanız gerekiyor.

İlginiz Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Architect

hepsine belli bir miktar para vermelisiniz arkadaşlar. çoğu ödediğiniz parayı karşılamıyor. ciddi yatırım gerektiriyor. içerik sizi yanıltmasın

Evren deniz

Sadece şunu diyeceğim ki çiftlik bank da bu oyunlardandı. En başta yumurta alarak başlayıp sonradak gelişerek güya kazanc sağladığınız tarzdan piramit doland... Devamını Gör