Görüş Bildir
Haberler
Milyonları Zengin Eden, Oynadıkça Kazandığınız Axie Infinty Nedir? Nasıl Oynanır?

Milyonları Zengin Eden, Oynadıkça Kazandığınız Axie Infinty Nedir? Nasıl Oynanır?

Faruk Baktaş
12.10.2021 - 16:24

Play-to-Earn (Oyna-Kazan) neredeyse video oyunları tarihinin başından beri karşımızda olan, oynadığımız oyunları bir şekilde gelir kapısına çeviren, biz oyuncular için oyunu daha benimsememize olanak sağlayan ve hem oyunu hem de oyun dünyasını geliştiren sistemdir. Son yıllarda işin içine blockchain'in de girmesiyle, bu oyun stratejisi oyunculara resmi olarak oyunda geçirdikleri zamanın karşılığını para olarak vermeye, hatta bazılarımızı zengin etmeyi başarmış vaziyette. Bu içeriğimizde ise son aylarda tıpkı bir roket gibi yükselen ve play-to-earn oyun sistemini tüm dünyaya en iyi tanıtan oyun olan Axie Infinity'inin ne olduğunu ve nasıl oynayacağımızı inceleyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Axie Infinity Nedir?

2. Bitmek Bilmeyen Bir Başarı

2. Bitmek Bilmeyen Bir Başarı

Axie Infinity, son ayların zincir hacmine göre bir numaralı Ethereum tabanlı oyun uygulamasıdır. Aynı zamanda, günlük 250.000'den fazla benzersiz kullanıcısıyla, kullanıcı sayısına göre en popüler Dapp'lerden biridir.

Platform, blockchain teknolojisinin yeteneklerine maruz kalmak için eğlenceli, erişilebilir ve eğitici bir yol sağlamak üzere tasarlanmıştır. Axie Infinity şu anda pek çok gelişmekte olan ülke de blockchain endüstrisine önemli adımlar attığından, bu vizyonu gerçekleştirmede zaten başarılı olmuştur.

3. Axie Infinity'deki Play to Earn (Oyna Kazan) sistemi nasıl çalışıyor?

3. Axie Infinity'deki Play to Earn (Oyna Kazan) sistemi nasıl çalışıyor?

Axie Infinity'de oyuncular, küçük aşk iksirleri (SLP) olarak adlandırılan oyun içi para birimini kazanmak için birbirlerine karşı Axie adı verilen canavarları satın alır, yetiştirir ve çiftleştirir. Bu iş modeli, oyuncuların bir oyun oynamak için kripto ödülleri kazandığı play-to-earn olarak bilinir.

Her Axie, oyun dışındaki borsalarda satın alınabilen veya satılabilen benzersiz NFT'lerini market alanlarında ticarete dökebilir. Savaşları başlatmak için, oyuncuların en ucuzu yaklaşık 200 dolara satılan en az üç Axie'ye sahip olmaları gerekir. En pahalı Axie 2020'de 300 ETH(300,000 Dolar) karşılığında satıldı.

4. Axie'ler nedir?

4. Axie'ler nedir?

Axie'ler, oyundaki kahramanlarımıza verilen isimdir. Her birisinin farklı özellikleri olup, bu strateji oyununda karşımızdaki rakipleri alt etmeye yetecek beceri, düşünceye ve bilgiye sahip olmak gerekir. Oyuna başlamak için 3 Axie'ye sahip olmak zorundasınız, ancak en ucuz Axie'den 3 tane almak her zaman sizi yanlış yola sokacaktır. Biliyorsunuz bu bir taktik oyunu, oyunda sahip olduğunuz karakterlerin gücü ve çeşidi rakiplerinizi yenmek için önemli unsurlardan, başta seçeceğiniz Axie'nin her zaman stratejinize uygun olmasına ve çeşitli metotlara başvurabiliyor olması gelecek seviyeler için çok önemlidir.

5. Oyun türleri nelerdir?

5. Oyun türleri nelerdir?

Axie Infinity'de şu an iki çeşit oyun türü vardır. Biri sadece bilgisayara karşı oynadığınız, seviye seviye güçlenip günlük görevlerinizi bitirdiğiniz Macera modudur. Bir diğeriyse, seviyeniz uygunsa katılabileceğiniz gerçek oyunculara karşı olan becerileri, stratejileri tam göstermek gereken Arena Savaşı modudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. AXS ve SLP nedir?

6. AXS ve SLP nedir?

Axie Infinity ekosisteminde kullanılan iki ana belirteç vardır: Axie Infinity Shards (AXS) ve Smooth Love Potions (eski adıyla Small Love Potion) (SLP). Platformun yerel yönetişim belirteci olarak AXS sahipleri, Axie'nin merkezi olmayan organizasyonunun bir parçasını oluşturur ve hazine fonlarının nasıl harcanması gerektiğine veya ekosistem fonunun nasıl tahsis edildiğine karar vermek gibi platformun gelişimini şekillendirmeye yardımcı olabilir. Öte yandan SLP, oyunu oynayarak kazanılır ve yeni Axie'ler oluşturmak için kullanılabilir.

Hem AXS hem de SLP, Ethereum blokzinciri ağında işlem gören ERC-20 tokenlarıdır. Her iki Axie tokenlarını Binance, Kucoin, Gate.io, Okex, Uniswap ve dahası merkezi&merkeziyetsiz borsalardan satın alabilirsiniz.

Axie Infinity, token satışının son aşamasını Finance Launchpad'de gerçekleştirerek toplam 2.97 milyon dolar topladı. Başarılı girişimci ve mühendis Trung Nguyen, deneyimli iş geliştiricisi Aleksander Larsen (COO) ve Viet Anh Ho - Sky Mavis'in CTO'su ve daha önce Google ve Paypal'da görev alan yetenekli bir mühendis tarafından yönetilen teknoloji odaklı bir oyun stüdyosu Sky Mavis tarafından geliştiriliyor.

7. AXS & SLP Token Grafiği

7. AXS & SLP Token Grafiği

Günlük fiyat grafiğinde Binance verilerine göre AXS tokenin, bugün 132-122 dolar civarlarında boy göstermekle birlikte yaklaşık bir hafta önce 155 dolar seviyelerine gelmişti. SLP ise günlük grafikte Binance'e listelendiği ikinci günde en yüksek seviyesine yaklaşık olarak 0.425 dolar civarlarına ulaşmakla birlikte bugün 0.08 dolar seviyelerinde dibe yakın seyrediyor.

8. Nasıl oynanır bu Axie Infinity?

8. Nasıl oynanır bu Axie Infinity?

Axie Infinity'i bilgisayarınızdan ve telefonunuzdan bir kaç işlemi uygulayarak oynamaya başlayabilirsiniz. İlk olarak sitesine girip daha sonrasında indirme tuşuna tıklayarak ilgili platformunuza uygun olarak indirebilirsiniz. Oyuna giriş yaptıktan sonra sizden Ronin cüzdanınızdan giriş yaparak yeni bir hesap oluşturmanızı isteyecek. Oluşturduğunuz hesaptan giriş yaparak veya QR kodunuzu tanımlayarak hesabınıza oyun içinden erişim sağlayabilirsiniz. Bu adımları uyguladıktan sonra oyununuzu oynayıp, hem para kazanabilir hem de Axie'lerin evrenine tanıklık etmiş olursunuz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?