Görüş Bildir
Haberler
FPS Canavarları Buraya! Hardcore Gamer'ların Öncelikli Tercihi Olan 13 FPS Oyunu

FPS Canavarları Buraya! Hardcore Gamer'ların Öncelikli Tercihi Olan 13 FPS Oyunu

Tugberk EVRAN
01.11.2021 - 12:46

Neredeyse oyun oynayan herkes kesinlikle bir kere de olsa First Person Shooter oyunu oynamıştır, peki yalnızca hardcore gamer'ların tercihi olan, onlarca detay, karmaşıklık, hızlı bir oynanış barındıran bu yapımları hiç deneyimlediniz mi? İşte yalnızca FPS canavarlarının oynadığı 13 oyun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Rainbox Six Siege

13. Rainbox Six Siege

Onlarca operatör arasından uygun olanı seçip, takım arkadaşlarınızla doğru stratejiler planlayıp, rakibin hamlelerini tahmin edip aksiyona giriştiğiniz bu oyunda çevrenizdeki hemen hemen her noktadan ateşe maruz kalabilirsiniz.

12. Serious Sam: The Second Encounter

12. Serious Sam: The Second Encounter

Serious Sam'i daha önce oynadıysanız isminin arkasındaki ironi hakkında da bilgiye sahipsinizdir. The Second Encounter'ı tüm Serious Sam oyunlarından ayıran şey serinin en zor oyunu olması. Yaratıklar daha güçlü, Sam daha hassas, yaratık çeşidi fazla ve oradan oraya saldırırken kaosu ve zorluğu sonuna kadar hissediyorsunuz.

11. Operation Flashpoint: Dragon Rising

11. Operation Flashpoint: Dragon Rising

Her FPS oyunu düşmanları ya da yaratıkları fütursuzca taradığınız türden değildir. Operation Flashpoint: Dragon Rising de gerçek savaş dinamiğine yakın bir his veren ilk FPS oyunlarından birisi olarak karşımıza çıkmakta. Çatışmaya girmeden önce strateji belirlemeniz gerekmekte, oyun seviyesini zorlaştırdıkça ekranda bulunan mermi sayısı, can barı, envanter vb. şeyler kayboluyor ve tamamen kendinizi oyuna vermeniz gerekiyor.

10. Halo

10. Halo

FPS türündeki en önemli ikonlardan olan Halo'nun hemen hemen her oyunu hem kendi başınıza oynarken hem de arkadaşlarınızla birlikteyken ayrı tat veren bir başyapıt.

9. F.E.A.R

9. F.E.A.R

F.E.A.R ilk çıktığında o zamana kadar yapılmış en zor FPS oyunlarından birisi olarak gösteriliyordu. Günümüzde bile F.E.A.R'ın yapay zekasına ulaşamayan yapıtlar mevcutken oyunun zorluğu ve tedirgin edici atmosferi oyunu hala oynanılabilir kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Devil Daggers

8. Devil Daggers

Devil Daggers'da diğer oyunlarda olduğu gibi yoğun ateşe maruz kalıyorsunuz, ancak burada düşmanlarınız merminin ta kendisi. Bir alandayız ve çok sayıda iblisi öldürüyoruz, farklı yaratıkların seslerini ezberlemek ve hangi açıdan saldırabileceklerini tahmin etmek gibi başarı için önemli hususlar var. Yalnızca ateş ettiğimiz bu oyunda FPS türünün tadına varabiliyoruz.

7. Counter Strike

7. Counter Strike

Oyunla ilgisi olan ya da olmayan her insanın bir şekilde kulak aşinası olduğu Counter Strike, belki de oyun tarihinin en popüler yapımlarından birisi. FPS türünün en ikonik sembolü. Oyunda ister botlara ister insanlara karşı mücadele verin, kesinlikle tepeden tırnağa sizi zorlayacak.

6. Half-Life

6. Half-Life

1990'lı yılların sonlarında çıkan Half-Life, o dönem ve sonraki dönemlerde çıkan FPS türündeki oyunları etkilemeyi başarmıştır. Bir zamanlar internet kafelerin vazgeçilmezi olan oyun Valve'ın bugünkü Valve olmasının temel nedenidir.

5. Unreal Tournament 2004

5. Unreal Tournament 2004

Unreal Tournament 2004 hepimizin bir şekilde ismini bildiği Quake III Arena ile aynı formatta olmasına karşın daha geniş arenaya, daha çeşitli silahlara ve daha zor bir oynanışa sahip. Unreal Tournament serisinin en iyi oyunu hangisi bilinmez ama hala daha eğlenceli, rekabetçi bir oyun sunduğu aşikar.

4. Quake III Arena

4. Quake III Arena

1999'da çıkan oyun o kadar eğlenceli, o kadar hızlı ve çekici bir şekilde yapılmıştı ki, tüm unsurları oyunu bir bütün halinde son derece oynanılabilir kılıyordu. 20 yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına karşın oyun kendisini hala daha oynattırabilecek seviyede.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. DOOM

3. DOOM

Doom'un hangi oyununu oynamalısınız sorusuna net bir yanıt vermek oldukça güç çünkü hemen hemen her yapımı gerçekten oyuncuya istediğini verebiliyor, oyun tarihinde de önemli bir yere sahip olan DOOM'a benzer Wolfenstein serisi bu listede DOOM'un yerinde olabilirdi fakat DOOM Eternal ile birlikte oyun sanki sonsuza dek kendisini oynatacakmış gibi hissettirdi.

2. Arma 3

2. Arma 3

Son derece detaylı düşünülmüş simülasyon ögeleri, tek vuruşta ölmeler, stratejik planlamalar, uzun zaman alan savaşlar, taktiksel ögeler vb. etmenler sayesinde Arma III FPS oyun türünde kendisini çok önemli bir yere konumlandırmayı başarmıştır. Ayrıca oyunun geliştiricisi olan Bohemia Interactive aynı zamanda ABD ordusunu eğitmek için bir yazılım oluşturduğu da bilinmekte. Oyunun başarısının altında yatan etmen kesinlikle tesadüf ya da şans değil.

1. Escape From Tarkov

1. Escape From Tarkov

Sizi olduğunuz yere çivi gibi oturtacak, nabzınızın normalin üstüne çıkmasına neden olacak gerçekçi çatışmaları arıyorsanız Escape From Tarkov sizin için biçilmiş bir kaftan. Hemen hemen FPS türündeki her oyun gerçekçiliği hedefler ama genellikle bunu tam anlamıyla başaramaz. Fakat Escape From Tarkov bunu en iyi yapan oyun olabilir. Baştan aşağıya ince detaylarla donatılmış bu oyunda her şey sizin kontrolünüz altında, dikkatli olmazsanız yüzlerce metre öteden gelen bir kurşunu kafanızda bulabilirsiniz ve her şeyinizi kaybedebilirsiniz.

Peki siz en çok hangisini seviyorsunuz?

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuğrul Zengin

Ne Cod var ne apex var ne valorant var hiç oynanmayanları mı listelemiş arkadaş :D