Görüş Bildir
Haberler
Ödüllü Filmlerden Discovery+ İçeriklerine! BluTV'nin Kasım Ayı Programı Yine Dopdolu

Ödüllü Filmlerden Discovery+ İçeriklerine! BluTV'nin Kasım Ayı Programı Yine Dopdolu

claude cahun
01.11.2021 - 18:05

Yerli ve yabancı içerikleriyle büyük ilgi gören, çevrimiçi dizi ve film izleme platformu BluTV'nin kasım ayı programı belli oldu. Aralarında dünyanın önemli festivallerinde çeşitli ödüllere layık görülmüş filmler ve Discorvery+ işbirliğiyle bir yeni yapımın olduğu seçki platformun kataloğunda izleyiciyle buluşacak. 

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buena Vista Social Club (1999)

1. Buena Vista Social Club (1999)

Kendi ülkelerinde her biri ayrı birer efsane olan isimler: Compay Segundo, Ruben Gonzales, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Eliades Ochoa ve kurdukları unutulmaz grup Buena Vista Social Club...

Usta yönetmen Wim Wenders’ın geniş bir perspektiften ve arşivdeki görüntülerin eşliğinde turne ve konser zamanlarını bir belgesele dönüştürdüğü ‘Buena Vista Social Club’, belgesel Oscar’ı adayları arasında da kendini göstermişti.

2. Caché (2005)

2. Caché (2005)

Eşiyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süren Georges, bir televizyon kanalında çalışmaktadır. Bu sıradan yaşamı bir gün kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir paketle kabusa dönmek üzeredir. Paketten çıkan kaset Georges ve ailesinin gizlice çekilen görüntülerinden oluşmaktadır. Ardı arkası kesilmeyen bu paketler zamanla daha da gizemli hale gelmeye başlar, Georges'u geçmişiyle yüzleşmek zorunda bırakırlar. 

Gerilim türünün usta isimlerinden biri olan Michael Haneke'nin imzasını taşıyan film, hem yönetmenin hem de sinema tarihinin başyapıtlarından biri.

3. Lady Macbeth (2016)

3. Lady Macbeth (2016)

Nikolai Leskov'un 'Lady Macbeth of the Mtsensk' adlı romanından uyarlanan bu filmde 19. yüzyılda yaşayan genç bir kızın 'gelin olarak' orta yaşta bir adama satılması beyazperdeye taşınıyor. 

Yönetmenliğini William Oldroyd'un üstlendiği yapımın uyarlama senaryosu Alice Birch'e ait. Kadroda ise Florence Pugh, Christopher Fairbank ve Cosmo Jarvis başı çeken isimler.

4. La pianiste (2001)

4. La pianiste (2001)

Erika Kohut, fazlasıyla idealist, otoriter ve saygıdeğer kişiliğiyle tanınan bir öğretmendir. Tüm bu sıradan karakterinin yanı sıra Erika, cinsel arzularına gömülü gizli dünyasında bastıramadığı ikincil kişiliğini de sürdürmektedir. Vakit buldukça porno film sinemalarına gitmekte, parkta gizlice sevişen çiftleri saklanarak izlemekte ve kendi arzularını tatmin etmeye çabalamaktadır. Öğrencilerinden bir tanesi kendisine yoğun bir ilgi duymaktadır. Bu ilgi Erika'nın kapalı kişiliğinin açılmasında önemli bir rol oynayacaktır.

5. Taksim Hold'em (2017)

5. Taksim Hold'em (2017)

Alper'in nişanlısı cumartesi akşamı evlerinin yakınındaki protestoya katılmak ister ve bunun için Alper'e baskı yapar. Fakat Alper protestoya katılmayı istemez; her hafta yaptıkları gibi evde oturup poker oynamayı planlar. Oyun ekibi yavaş yavaş evde toplanmaya başlar. Eve gelenler de bu gece oyun oynamak yerine protestoya katılmak ister. Alper, zar zor arkadaşlarını oyun oynamaya ikna ettiği sırada dışarıda arbede başlar. Evdekiler Alper’in karşı çıkışlarına rağmen dışarıdaki insanların sığınması için evin kapılarını açar. Olaylara karışmak istemediği için bencillikle suçlanan Alper ve diğerleri arasında şiddetli bir tartışma başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. La haine (1995)

6. La haine (1995)

Protesto, şiddetli bir isyanda rol alan 3 gencin hikâyesini anlatıyor. Paris’in gettolarında hararetli saatler yaşanmaktadır. Grup halinde dolaşan yerel gençlerle, çevreyi kuşatan polisler arasında nefret dolu bakışlardan oluşan bir gerilim vardır. Mahallenin gençlerinden Abdel, polis soruşturması sırasında şiddete uğradığı için hastanede ölüm döşeğinde yatmaktadır. Gencin arkadaşları ise başıboş dolaşmaktadırlar. İçlerinden Vinz, Abdel’in ölmesi durumunda bir polis vurmaya ant içer...

7. Yuva (2018)

7. Yuva (2018)

Yuva, şehir hayatını terk ederek ormanda yaşamaya başlayan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ormanda kendisine münzevi bir hayat kuran Veysel'in huzuru, yaşadığı arazının satılmasıyla bozulur. Artık kalacak yeri olmayan Veysel'i ziyaret eden kardeşi Hasan, onu şehre, eski yaşantısına geri götürmeyi teklif eder. Ağabeyini ikna etmek için elinden geleni yapan Hasan, bir sonuca varamaz. Bu süreç, yaşadığı yeri terk etmek istemeyen Veysel ve kardeşinin yüzleşmesine neden olur. Hayatlarını sorgulayan iki kardeş yepyeni büyülü bir dünyanın kapılarını aralar. 

Filmin yönetmenliğini dünya prömiyerini 32. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda yapan ve katıldığı birçok festivalden ödülle dönen Körfez filminin de yönetmen koltuğunda oturan Emre Yeksan üstleniyor. 75. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak olan Yuva'nın çekimleri İğneada'da gerçekleşti.

8. Körfez (2017)

8. Körfez (2017)

Acılı bir boşanmanın ve işsizliğin neden olduğu sefaletin ardından 30’lu yaşlarının ortasındaki Selim, İzmir’deki üst orta sınıf ailesinin yanına geri taşınır. Ne ailesiyle ne de eski arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmekten pek hoşnut değildir. Selim, pek hatırlayamasa da onun askerlik arkadaşı olduğunu iddia eden aylak Cihan’la vakit geçirmeye başlar. Denizden gelen kötü bir koku şehri ve apartmanlarını iyice sarınca Selim, Cihan ve arkadaşlarının yardımıyla yeni bir dünyanın imkânlarını keşfe atılır.

Film İzmir’i Alsancak’tan Karşıyaka’ya, Göztepe’den Çiğli’ye, Bayraklı’dan Kadifekale’ye kadar sokak sokak arşınlıyor. İstanbul’dan geri dönüşün hikâyesini İzmir’in sokaklarında Selim’le beraber anlatıyor.

9. Kavşak (2010)

9. Kavşak (2010)

Güven, bir muhasebe şirketinde şef olarak çalışan kendi halinde bir insandır. Mutlu bir evliliği, her şeyden çok sevdiği bir kızı vardır. Sıradan bir iş gününün ardından evine gider. Ama evde kimse yoktur?

Bilindiği üzere Discovery ve BluTV stratejik ortaklık ilan etti. Bu kapsamda BluTV aboneleri, Discovery+ için ayrılan özel alanda platformun içeriklerini izleyebiliyor.

Discovery+ yapımı bir film bu ay itibarıyla BluTV'de izlenebilecek. İşte detaylar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Introducing, Selma Blair (2021)

1. Introducing, Selma Blair (2021)

Introducing, Selma Blair adlı yapım, kendisine multipl skleroz (MS) tanısı konan başarılı oyuncu Selma Blair'in mücadelesini takip ediyor.

Bonus: Gomorrah dizisinin beşinci ve final sezonu yalnızca BluTV'de!

Bonus: Gomorrah dizisinin beşinci ve final sezonu yalnızca BluTV'de!

2014 yılında beri yayınlanan, 2019 itibarıyla BluTV'de takipçileriyle buluşan İtalya-Almanya ortak yapımı suç dizisi Gomorrah, merkezine bir şebekeyi alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın